Bordeaux zřejmě připraví o postup fanoušek, který napadl soupeře

03.06.2023, 11:13
Aktuality

Kvůli výtržnostem diváků zřejmě přijdou fotbalisté Girondins Bordeaux o šanci na postup do nejvyšší francouzské soutěže. Jejich poslední zápas v sezoně s týmem Rodez byl předčasně ukončen poté, co fanoušek napadl střelce soupeřova gólu Lucase Buadese. Bordeaux potřebovalo v závěrečném kole na domácím hřišti vyhrát, aby vybojovalo druhé postupové místo v tabulce druhé ligy.

Páteční duel se ale pro šestinásobné francouzské šampiony nevyvíjel dobře a s Rodez ve 22. minutě prohrávali 0:1. Při oslavách gólu navíc vnikl na hřiště fanoušek Girondins a srazil úspěšného střelce Buadese na trávník. Fotbalista opustil hřiště na nosítkách a podle prvních informací má slabý otřes mozku. Rozhodčí zápas po incidentu přerušil a poté, co oba týmy odešly do šaten, ho předčasně ukončil.

Disciplinární komise francouzské ligové asociace LFP se bude případem zabývat na pondělním jednání. Bordeaux podle předsedy klubu Gérarda Lopeze podá na fanouška trestní oznámení. Šéf Girondins zároveň vyzval LFP, aby umožnila dohrání zápasu.

Bordeaux je momentálně v tabulce třetí o tři body za Metami, které v souběžně hraném duelu porazily 3:2 Bastii. Rodez, které bojuje o záchranu, je v neúplné tabulce na sestupovém 17. místě, výhra by mu ale zajistila udržení.

Autor: ČTK

Komentáře (47)

Přidat komentář
81Tomas

Skoro na ukonceni kariery pro toho hrace

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

No jo to vypada, ze bude mat dozivotne nasledky a futbal si uz nezahra. Bude rad ak bude vobec chodit, mu to ukoncilo karieru toto vazne zranenie

Reagovat
Shevchenko

No co na to říct, extrémní simulace která měla zachránit Rodez v lize (museli vyhrát). Chytrost hráčů že toho využili ale další ostuda pro fotbal jako takový. Samozřejmě neobhajuju toho fanouška, na hřišti neměl co dělat a určitě zaslouží trest, ale ve finále jim neudělal vůbec nic.

Reagovat
mistr129

Nasimuloval otřes mozku jo?

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Shevchenko

Evidentně ano.

Reagovat
chavi.27

já jsem asi slepej, dyt mu nic neudělal ne? jen do nich strčil

Reagovat
Kiss Me Polka!

videl jsi to video? vsak otres mozku je posuzovan jen na zaklade otazkach na pacienta ne?

Reagovat
mistr129

Neviděl, jsem na chatě rad, že se mi načte diskuze

Reagovat
Front hell

člověk si aspoň trošku odpočine od světa

Reagovat
Salfovic

Máte otřes mozku? Ano.

Reagovat
PP

prakticky pokaždé se člověk poblije.. Ale z čeho měl mít otřes mozku tady ten. Leda z toho pádu.

Reagovat
Mass

Bezpochyb

Reagovat
Kang & Kodos

Proti Zavadilovi je to furt amatér

Reagovat
Kily

celkově to bylo včera večer zajímavé, v Ligue 2 se přerušovalo ještě na dvou dalších stadionech, stejně jako v prvním zápase baráže o druhou německou ligu, kdy řádili fanoušci Bielefeldu

Reagovat
ACSeRw!n

to by se na zapade nestalo

Reagovat
Salfovic

Tam už si s tím dávno poradili.

Reagovat
jsemdement

dal bych redku těm dvoum ležníkům a udělil řád hrdinství, sobě

Reagovat
santini

Je to des s tymi kretenmi na stadionoch. Za posledné 3 dni co som kukal len Le Havre, Wehen, Brescia., Bordeaux... Ako tuto jasné ze teatro ale neviem ci ti ludia silou mocou chcu pol sezony mat uzavrety stadion alebo co sa ma stat. Toto je podla mna aktualne najpalcivejsia tema pre fifa/uefa, nie nejake smiesne pravidlá o ruke alebo var agenda..

Reagovat
smazaný uživatel

Podle toho videa 3 hráče zranil, 2 zhmoždil a 1 zesměšnil.

Reagovat
Bechy1893

Reagovat
hodoňa

Já bych řekl, že je akorát zesměšnil.

Reagovat
Front hell

Ti se zesměšnili sami

Reagovat
JFT97

Reagovat
Largo

Reagovat
PP

Reagovat
Stannis Baratheon

Otřes mozku? To má lebku z papíru?

Reagovat
Bechy1893

Solidní vražda

Reagovat
ACSeRw!n

ten hrac jim to krasne posefil lehky strceni.. simulace.. odvoz do nemocnice a postup

Reagovat
Seydou Doumbia

postup ne ale udržení, ale chápu nedivil bych se kdyby ten fanoušek byl zaplacený tím klubem

Reagovat
Amon

Byť tým hráčom, tak sa hanbím pozrieť do zrkadla.

Reagovat
ACSeRw!n

proc ? tady jde o postup a ne o nejaky trapny moralni postoje nebo fair play.. vsichni v klubu toho hrace budou mit za hrdinu

Reagovat
Amon

Tak určite. Je to kokot, ale asi mu to nevadí. Nikto si ho nebude pamätať a jeho klub pôjde dole. Možno už ďalší rok. Možno nie. Ale to je jedno. Ja by som sa hanbil.

Reagovat
Largo

Reagovat
FuchBlaha

Tak to bol riadny masaker. Minimalne traja hraci Pepsi a nespocet dalsich s trvalymi nasledkami. A to neratam divakov co rad radom omdlievali z tych litrov krvy a volne poletujucich koncatin....A teraz vazne ten Buadés by mal po tom predstaveni lozit akurat tak po kanaloch...

Reagovat
Mass

Ty krávo, snad to oba přežili.

Reagovat
To som ja

Toto je už,ale riadna komédia.Veď ten Wilitty sa na zemi normálne z toho smial.

Reagovat
Chamezjunior

Zápas anulovat (kvůli chování hostujících hráčů) a pro příští sezonu Bordeaux zavřít stadion a -12 bodů. I když s mým posuzováním by většina týmů začínala sezonu s minusovým počet bodů, ale je to asi jediná možnost, jak tohle vymýtit.

Reagovat
Salfovic

Bordeaux by stejně o pět gólů nevyhrálo.

Reagovat
Vinci

Ten otřes mozku musel mít ale už před zápasem nazvat tohle napadením je teda taky dobrý trapas

Reagovat
Banikovec7

nič mu neni, otras mozgu má

Reagovat
PP

No, kontumace v tomto případě by měla být jasná. Na co se bude čekat, až tam opravdu naběhne magor s nožem a pak si budou všichni sypat popel na hlavu?

Na druhou stranu - od hráče trapnost nad trapnost. Z tohoto vykouzlit napadení a otřes mozku je docela síla..

Reagovat
Mass

Nerozumím tvojí logice. Pokud by se kontumoval tenhle zápas, jak by to ovlivnilo nějakýho magora s nožem?

Reagovat
DidusIneptus

Ikdyby se incident nestal a Bordeaux regulérně vyhrálo, nepostoupilo by. Postoupí Méty, neboť porazily Bastii, a maji lepší skóre i vzájemné zápasy s Bordeaux. Tady jde hlavně o to, že Rodez který to měl dobře rozehrané, měl naději na záchranu. Pokud by se zápas opakoval za stavu 0:0, byl by Rodez na tom bit a Bordeaux by bylo neprávem pomoženo.

Reagovat
DidusIneptus

Kde by pak byla spravedlnost? Bordeaux má smůlu, že tam vletěl nějakej blázen. Pořadatelská služba ručí za pořádek a bezpečnost a proto bude klub Bordeaux potrestán konzumací s největší pravděpodobností. Něco podobného se stalo v zápase Cvikov -Essen, tam napadl domácí divák rozhodčího při odchodu do šaten a zápas přerušen. Byl jsem přímo na tomhle zápase. Kontumace 0:2 pro hosty následně zapříčinila pád Cvikova o třídu níž! Neboť Cvikovu ty tři body kterými by porazili Essen chyběly k udržení se ve 3.lize.

Reagovat
Mass

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele