Dukla si po pěti letech zajistila návrat do první ligy

12.05., 19:35, aktualizováno 12.05., 21:26
Aktuality
Petr Rada (© Dukla Praha)

Dukla Praha v 28. kole druhé ligy porazila doma po obratu Prostějov 3:2 a s předstihem si zajistila návrat do první ligy, v níž hrály naposledy v sezoně 2018/19. Dejvický celek díky vítězství získal dvě kola před koncem jistotu prvenství ve druhé lize.

Dukla jako jediná postoupila mezi elitu přímo. Týmy na druhém a třetím místě se utkají s dvěma prvoligovými mužstvy v baráži hrané na dva zápasy na přelomu května a června. V ní se představí třetí Vyškov a čtvrté Táborsko, kteří dnes v souběžně hraných zápasech prohrály. Na druhé příčce v tabulce je Olomouc B, která kvůli účasti A-mužstva Sigmy v lize mezi elitu projít nemůže.

Pražanům proti Prostějovu popáté za sebou scházel hlavní trenér Petr Rada, který si odpykává tříměsíční disciplinární trest za rasistickou urážku.

Hosty poslal na Julisce do vedení už ve čtvrté minutě Šimek, v závěru úvodního dějství srovnal z penalty Hora. Hanáci, bojující o záchranu, si vzali náskok zpátky po změně stran zásluhou Harušťáka, domácí však mezi 68. až 78. minutou předvedli obrat, o nějž se postarali Vondrášek a Mešanovič.

"V Dukle jsem vyrostl, jako hráč jsem tu odvedl poctivých deset let a dostal se díky ní ven. Jsem rád, že teď jsem jí spolu s realizačním týmem mohl aspoň jedním procentem vrátit, co mi dala. Podle mě patří svou slávou a tradicí do top trojky českého fotbalu se Spartou a Slavií. Ve druhé lize proti ní každý hraje možná na 150 procent. Dostat se zpátky bylo strašně těžké," uvedl trenér Rada, který se po utkání sešel s novináři.

Během zápasu byl pod stožárem v rohu stadionu. Zastupoval ho asistent Jiří Vágner. "Potvrdilo se, že poslední krok bývá nejtěžší. Nervozita se na nás podepsala, v každém poločase jsme po čtyřech minutách inkasovali. Jsme šťastní, že nakonec jsme přece jen využili hned první postupový mečbol," řekl Vágner.

O všechny tři góly se postarali hráči s velkými prvoligovými zkušenostmi. "Kabinu ovládla obrovská euforie, trenéra Radu jsme zlili šampaňským od hlavy až k patě... Druhá liga není vůbec snadná, i já si na ni musel po příchodu z Teplic nejdřív zvyknout. Máme výbornou partu, a když to můžu porovnat, řada kluků z týmu na nejvyšší soutěž má. Máme nějaké ústní dohody, uvidíme, kdo zůstane, kdo nový přijde. To všechno se teď bude řešit, změny samozřejmě přijdou," popsal šestatřicetiletý obránce Tomáš Vondrášek.

Dukla vyhrála třetí kolo po sobě. Prostějov zůstal předposlední s jednobodovou ztrátou na Příbram. V sobotu sestoupil nováček Kroměříž.

Vyškov prohrál v Opavě 1:3, všechny branky padly už v první půli. Hosty dostal do vedení Diallo, jenže domácí nepříznivý vývoj otočili. Slezané se posunuli na osmé místo, Vyškov prohrál třetí kolo po sobě.

Táborsko podlehlo ve Vlašimi 1:2, přestože stejně jako Vyškov vedlo. Obrat Středočechů, kteří jsou sedmí, zařídil po přestávce dvěma góly Heppner.

Žižkov remizoval doma s Varnsdorfem 1:1. Pražané vedli po Richterově brance, po změně stran vyrovnal Gembický. Pražský nováček ztratil body po dvou výhrách a je desátý. Severočeši zůstali třináctí a od první sestupové pozice je dělí pouze dva body.

Autor: ČTK

Komentáře (116)

Přidat komentář
fabec1222

Generál

Těším se na šaškárnu jménem baráž

Reagovat
Salfovic

Prvoligisté se ani moc nezapotí.

Reagovat
meno

Pane Janega!

Reagovat
eder

Dukla pukla

Reagovat
$dolar$

Hlavnu kvuli Radovi jsem hrozne rad.

A taky je to jedinej tym, co do ligy opravdu chtel, krome Pribrami.

Reagovat
mrtvej ofsajd

Bohužel. Vyškov je na jaře hodně mimo.

Reagovat
0:1

My češi většinově prostě máme rádi sprostý, uřvaný, rasistický,cholerický, ubrečený hovada a říkáme jim správní chlapi .

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Mass

Potože jsou pořád lepší než wokeři, patolízalové progresivních hodnot a pokrytečtí přizdisráči, kteří všude vidí rasismus a přitom ho mají nejvíc ve svojí hlavě. A konkrétně já nesnášim kokůtky, kteří o jiných píšou, že jsou ubrečení a sami brečí.

Reagovat
Axelrose

Reagovat
0:1

Akorát že těch je u nás mnohem méně a nejsou považovaní za správný chlapy. A ti kokůtci mě taky vadí, pokud opravdu prokazatelně brečí.

Reagovat
spider_8

No ono mei temahle dvema skupinama existuje jeste uplne normalni vetsina, takze neni potreba odpovidat na extrem jinym, uplne stejne debilnim extremem.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Kucka

Reagovat
Jardin

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
verv

Reagovat
DidusIneptus

Chlapi přece nepláčou.

Reagovat
Igli

Reagovat
meno

No tak tu nebreč. Fňuky fňuk zlí wokísci můžou za můj zkurvenej život bébébé

Reagovat
lampas

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
$dolar$

Jj, tak si ty, evropane, pust viteze Eurovision, pohon a bude stastnej.

Reagovat
0:1

Já napsal my češi a ne vy češi. Takže tvůj vtípek s evropanem nemá smysl.

Reagovat
meno

Reagovat
run

Reagovat
Kucka

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
verv

Reagovat
oli9

Bohužel z té druhé ligy není kdo.. Brno, Opava, Jihlava.. Nikdo jiný tomu po fanouskovske stránce nic nedá.. Ale tyto kluby na to nemají..

Jaký byl průměr na Duklu ve druhé lize 1500 lidí?

Reagovat
mrtvej ofsajd

Tak pro fanoušky pražských S to je dobrá zpráva. Vylet na Julisku byl vždycky zabavnej, jedna tribuna, dobrý žrádlo a vetsinou tri body.

Reagovat
oli9

Kvůli těm dvěma zápasům je to fakt oživení pro ligu

Reagovat
mrtvej ofsajd

Radši bych Brno, ale víme, jaka je realita...

Reagovat
Marisic

tak Jihlava taky moc nepomůže. Hokejový město, ve FNL na fotbal nikdo nechodí, v lize to taky nebylo moc extra. Maj dobrou mládež, jinak mi moc nechybí

Reagovat
Uwe háže buly

A ten stadion je úplná ostuda.

Reagovat
Axelrose

Já myslel, že tam měli nový stadión. Ale je fakt, že už to bude asi mraky let

Reagovat
Salfovic

Měli tam novou tribunu za bránou.

Reagovat
Uwe háže buly

a pak nějakou luxusní protilehlou

Reagovat
Axelrose

Tak měli minimálně nějakou hezkou prezentovanou maketu stadionu.

Ale pak z toho asi sešlo, no.

Reagovat
ratusek

Už ani to ne, navíc zrušili béčko. V Jihlavě to jde uplně do prdele, sestup by znamenal zánik klubu. Ale asi se zachrání, tak to nějak zalepí a na podzim vysoko a na jaře zase o záchranu a furt dokola. Pod Vaculíkem to lepší nebude

Reagovat
Salfovic

Tolik měla tak v první.

Reagovat
Uwe háže buly

Tvl 1500 tam nechodí ani na ligu. Na druhou ligu chodilo občas tam 1800 na Žižkov když tam byla Dukla.

Reagovat
spider_8

Letos by bylo nejlepsi, kdyby nikdo nesestoupil. Prijde mi ze tam neni klub, ktery by si to vylozene zaslouzil, i ti tri dole maji prvoligove parametry.

Reagovat
AjaxFans

Zlín spadne

Reagovat
Kepy_FCB

Reagovat
Mass

To budou zase rekordní návštěvy

Reagovat
Greaber

Já byl na zápasu Dukly před mnoha lety, ale je mi jasný, že stejných 10 lidí jako tehdy tam bude sedět i dnes, na přesně stejných místech. A nikdo moc další navíc. Je to smutný. pořád je to vzhledem k její historii jeden z našich nejslavnějších a nejúspěšnějších sportovních klubů v zemi.

Reagovat
Mass

Historie z komunistický tlačenky. Za to si dnes nic nekoupí. Kdysi na ně aspoň chodili lidi kvůli dobrým hráčům, ne kvůli klubu.

Reagovat
Greaber

Historie z komunistický tlačenky, sakra to je pojem. Komunismus ve formě v jaké ho vnímáme dnes je jedna z nejhorších věcí, co kdy lidstvo vymyslelo. To je opět smutný, protože po válce tu byli i "hodný komunisti", s velice odlišnou ideologií, který viděli věci úplně jinak než někteří jejich kolegové soudruzi. Je to složitý, protože ta zlá strana vyhrála a svoje nesouhlasící kolegy doslova zmasakrovala a jako vítěz si (logicky) přepsala historii a učebnice.

Zároveň nemůžeš smazat část naších dějin jenom proto, že na ní nejsi hrdý, jak je to dnes moderní.

Tohle je dost složitý téma na internetovou anonymní diskuzi, takže ani nevím, proč ti odpovídám

Reagovat
spider_8

Komancove zasrany

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Mass

Tomu taky nerozumim, proč si se rozepsal o rozdílu mezi stalinisty a trockisty. Nejspíš nikdo z nich za Duklu nehrál

Tu tlačenku sem myslel tak, že tam hráli nejlepší hráči tý doby jednoduše proto, protože chtěli mít jádro reprezentace sehraný- Masopust, Pluskal, Adamec, Novák. A taky díky tomu, že si mohli dovolit stáhnout jakýhokoliv fotbalistu z Česka díky tomu, aby tam vykonával vojenskou službu a pak ho tam udržet nabídnutim práce jako voják s hodností, kde byl větší plat než v ostatních klubech, kdy byli hráči placený jako zaměstnanci podniků. To se druhym místem na MS62 vyplatilo. Když se podíváš na tehdejší soupisku, tak jen 2 hráči ze Sparty a jeden ze Slavie, zbytek Dukláci nebo Slováci.

Reagovat
icka

tak zrovna Trockij chtěl pernametní revoluci všude a furt. Toho bych hodným moc nenazýval i vzhledem k občanské válce

Reagovat
Mass

Nevím jak Trockij, ale trockisty se většinou nazývají takoví ti přesvědčení marxisti (někdy až anarchokomunisti) , kteří odmítají vládu sovětu. Permanetní revoluce, z toho co ses nejspíš dočetl na wikipedii neznamená, že by se neustále mělo tlačit na všechny do revoluce a měnit vlády, ale spíš to, že by to lidi měli chtít sami z přesvědčení, a ne že by je k ní někdo donutil např. zabavením majetku a převedením do družstva.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
TommyT

tu je to celkom dobre vysvetlene, kto to bol Trockij - https://www.youtube.com/watch?v=TnBKExvBdAg

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
RickNash

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě přispějí ke kvalitě první ligy. I diváckou návštěvností. Kdy už konečně se první liga uzavře a sníží na 12 týmů max.?

Reagovat
Marisic

tak se ti uzavře s týmama typu Boleslav, Jablonec apod. Zúžit ligu automaticky neznamená, že ti v ní zůstanou ty, který budou mít přínos

Reagovat
fenixLFC

len tych timov co nemaju prinos bude menej

Reagovat
Uwe háže buly

Spíš se z těch co mají přínos stanou ty, co ho nemají.

Reagovat
Marisic

nope, to ti nikdo negarantuje. U nás je to dost vyrovnaný, nicméně většinu času bychom se tímdle nezbavili ani Jablonce ani Boleslavi, za to bychom si odstřelili sympatický regionální kluby

Reagovat
Salfovic

NIKDY

Reagovat
Uwe háže buly

Ničemu to nikde nepomohlo.

Reagovat
ratusek

Naopak navýšit na 18, at to hrají všechny týmy, co chtějí a je to. Na druhou ligu stejně sere pes

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
lampas

Reagovat
cr7sux

Určitě lepší než nadstavba

Reagovat
ratusek

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
ACSeRw!n

parada

Reagovat
Zdechlina

Tpč Dukla naše druhá liga je slušné dno, když není z čeho vybírat

Reagovat
Mass

2. místo Olomouc B, to mluví za vše.

Reagovat
Zdechlina

Právě. Když se podívám na druhou Německou, Anglickou, Španělskou....Jak ty stadiony, tak návštěvy jsou úplně mimo naši dimenzi

Reagovat
Mass

Pak tam máš Vyškov bez stadionu, Táborsko se stadionkem spíš na třetí ligu, to stejný Chrudim, i když tam aspoň udělali střechu, dál Líšeň, kde máš nějakou rozmontovatelnou tribunu jak na cirkus. Prostě nic na první ligu, kde by podle mě měl být standart 5k+ diváků.

Reagovat
Salfovic

A tam kde se stadionem něco udělali, tak sestoupili Viz Znojmo, Ústí a teď to hrozí Prostějovu.

Reagovat
Mass
Reagovat
Uwe háže buly

Táborsko bude mít nový stadion, ale velikostně něco jak Pardubice

Reagovat
Mass

Ten by byl právě tak velkej, jak bych si představoval ten standart pro menší kluby. Jenže ten stadion už se "staví" deset let.

Reagovat
Bayernista18

Podmínky jsou zbytečně přísný. Na co stadion pro 5 tisíc lidí, když průměrný návštěvy většiny prvoligovejch klubů jsou nižší, někde ani ne poloviční?

Reagovat
Salfovic

Díky ,,přísným´´ podmínkám alespoň ty prvoligové stadiony nějak vypadají. A Pce s Karvinou mají menší kapacitu.

Reagovat
Bayernista18

Teď je to myslim nastavený na 4500, což je i tak dost, když třeba na Bolku nebo Jablonec chodí 2 tisíce. V televizi to pak působí hůř než plnej menší stadion.

Reagovat
Mass

Ok, tak ty 4500 by měl být standart pro menší kluby, to si myslim je nastavený správně. Tam kde chodí míň by měli pracovat na tom, aby jich chodilo víc. Btw v tý Bolce taky přišlo párkrát víc lidí a prej tam byly hrozný fronty, a lidi se nedostali včas na zápas, až je podezřívám z toho, že oni tam ani víc lidí nechtějí.

Reagovat
Salfovic

Když postoupili do první ligy, tak tam byl slušnej zájem. Ale asi se rychle přejedli těmi úspěchy.

Reagovat
Bayernista18

Na Spartu nebo Slavii vždycky přijde dost lidí, ale po zbytek sezóny už to u většiny klubů žádná sláva neni.

Reagovat
ACSeRw!n

ty podminky sou totalne mimo

Reagovat
ACSeRw!n

roztomily srovnani

Reagovat
Zdechlina

Ok, tak Polsko, Rakousko... Lepší? Je fakt, že jsem vybral top ligy, to je přestřel...

Reagovat
Uwe háže buly

Je o tolik lepší ta druhá rakouská? Jakože o tolik lepší a větší stadiony?

Reagovat
Zdechlina

Já nevím, to jsem jen tak plácnul Ale stadiony budou mít určitě na vyšší úrovni.

Reagovat
Mass

Když si odmyslíš Eden, Letnou, Olomouc, tak sou rakouský druholigový srovnatelný s těma našima. Takovej stadion Grazeru Teplice, Admiry Wacker připomíná Plzeň nebo stadion Riedu Liberec.

Reagovat
Salfovic

Proč zrovna Olomouc ?

Reagovat
Mass

Vlastně ani nevim, asi se mi líbí severní a jižní tribuny, ty nemají v rakouský druhý lize podobnost.

Reagovat
Mass

St. Pölten ještě Hradec.

Reagovat
ACSeRw!n

Polsko ma 40m obyvatel a fotbal je tam jasnej sport cislo 1.. s Rakouskem uz to srovnani trosku smysl dava

Reagovat
Uwe háže buly

Tak jako jaký tam taky hrajou velkoměsta často.

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
M.Vaza

Ale jo aspoň bude sranda s tímhle cvokem, snad ho nevylejou moc rychle..

Reagovat
Mass

S těmi odpadlíky, co tam mají v Dukle, stejně budou hrát jen o záchranu. Ani tam nevidim nějakýho nadějnýho hráče, leda mladšího Douděru.

Reagovat
Salfovic

Tak pro SS to bude ideální štace na hostovačky.

Reagovat
Mass

Jako Dukla takové nové Hitlerjugend?

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
Whitemedia

Můžeme si tam zahajlovat?

Reagovat
ratusek

Reagovat
Kucka

Reagovat
Salfovic

Na Jakubčovice není v první lize nikdo zvědavej

Reagovat
Nadržený šimpanz

Fandím a hlavně věřím Táborsku

Reagovat
DidusIneptus

VTJ Tábor byl po Dukle a RH Cheb nejsilnější fotbalový oddíl tam se hrál velmi dobrý fotbal.

Reagovat
DidusIneptus

Myslím vojenský oddíl.

Reagovat
Kaspar

By se ti chcipaci ze druhy ligy mohli slozit a postavit jeden stadion splnujici podminky pro prvni ligu a ten kdo by postoupil, tak by na nem tu prvni ligu hral

Reagovat
M.Vaza

A ten dluh by je následně všechny poslal rovnou do třetí..

Reagovat
DidusIneptus

Dukla Praha, slavný klub Československa konečně v lize! Byly časy, kdy na Duklu neměly ani Sparta, ani Slávie, ani Baník Ostrava. Dukla měla ve své největší slávě i úspěchy v Evropě. Věřím, že se Dukla rychle zabydlí v nejvyšší české soutěži. Držím

Reagovat
anarchochuligan

Na počest Dukly jsem uvařil cikánskou pečeni:

1 000 g nízkého roštěnce

2 lžičky soli

1/2 lžičky čerstvě mletého pepře

50 g slaniny

1 ks mrkve

1 ks kořenové petržele

1 ks celeru

1 ks kyselých okurek

100 g másla

4 kuličky celého černého pepře

200 ml bílého vína

1 lžíce hladké mouky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele