Eredivisie - preview 28. kola

18.03.2016, 08:56, aktualizováno 20.03.2016, 09:04
Previews
V Nizozemsku se schyluje k velkému šlágru, který hodně napoví, kdo že se letos bude radovat ze zisku titulu - PSV změří síly s Ajaxem. Ještě před tímto duelem jsou na programu zápasy Twente - Alkmaar, Groningen - Vitesse a Den Haag - Nijmegen...
FC Twente - AZ Alkmaar  (neděle 12:30)
Oba dva nedělní protivníci mají v tuto chvíli výbornou formu a nyní spolu sehrají velmi očekávaný vzájemný souboj. Domácí Twente zažilo otřesený podzim a pouze bojovalo o záchranu, ovšem nyní už poskočilo na dvanácté místo se čtyřiatřiceti body a skok do horní poloviny tabulky rozhodně není nereálný. AZ naopak bojuje o přímou účast v Evropské lize a patří mu čtvrtá příčka s šestačtyřiceti body, za třetím Feyenoordem je pouze o skóre.

Domácí celek prohrál překvapivě na půdě Den Haagu 1:2, předtím dokázal v Eredivisii hned pětkrát zvítězit, přičemž přehrál například i Utrecht či Groningen. Minule přivítal na Arke Stadionu konkurenční Zwolle a nakonec do porazil 2:1. Hosté v poslední době nezvládli pouze semifinále národního poháru na půdě Feyenoordu, kde prohráli 1:3, těsně předtím utrpěli těžkou porážku 1:4 na půdě druhého Ajaxu.

Svěřenci kouče Johna van den Broma v předchozích dvou duelech neinkasovali, po výhře 2:0 v Tilburgu zdolali doma na vlastním stánku stejným poměrem Excelsior. "Čeká nás opravdu hodně těžký zápas, ve kterém bychom chtěli mít navrch. Twente se v jarní části výrazně zlepšilo a v tuto chvíli patří mezi nejlepší celky Eredivisie. Musíme být hodně trpěliví a doufám, že nakonec budeme po konci utkání šťastnější," uvedl hostující stratég.

Ten bude postrádat Henriksena kvůli poraněnému kolenu, na marodce se nachází Johansson vinou potíží s kotníkem a také Lewis, který laboruje se zadním stehenním svalem. "Náš soupeř je velmi silný v rychlém přechodu do útoku, hraje týmově a navíc má i skvělé individuality. Pozor si musíme dát především na Ziyecha, který umí přihrát na vítězný gól i sám skórovat, jeho technika je opravdu skvělá," dodal s velkou pochvalou na marockého záložníka, který se letos v Eredivisii trefil už patnáctkrát.

Enschede nemůže využít služeb Katsikase, který se dlouhodobě zotavuje po operaci kolenních vazů, chybět bude také útočník Oosterwijk kvůli nemoci. Nově na marodku přibyla brankářská trojka Drommel, který si na tréninku zlomil zánártní kůstku a mimo hru bude do konce letošního ročníku, dále Agyeponga trápí poraněné rameno. V podzimním vzájemném zápasu na AFAS Stadionu byl úspěšnější domácí výběr, který zvítězil po výsledku 3:1.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.88 - 3.30 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Groningen - SBV Vitesse  (neděle 14:30)
Letošní účastník základní skupiny Evropské ligy z Groningenu se momentálně nachází ve velké krizi, v předchozích pěti ligových duelech prohrál a v tabulce se propadl až na jedenáctou příčku se čtyřiatřiceti body. Nyní se pokusí svou krizi překonat proti nevyzpytatelnému Vitesse, které pravidelně střídá dobré výkony s těmi horšími a v Eredivisii je na sedmém místě se čtyřiceti body. V tuto chvíli nemá ani Arnhem kdovíjak dobrou formu.

Mizérie Groningenu začala prohrou 1:2 s druhým Ajaxem, v dalších čtyřech zápasech vsítilo FC jen dva góly. Prohry s Alkmaarem, Twente i vedoucím PSV se očekávat daly, nicméně poslední porážka v poměru 1:2 na půdě zachraňujícího se Excelsioru už byla překvapivá. Hosté v předchozích pěti zápasech vyhráli jen dvakrát. Pouze remízu 2:2 uhráli s De Graafschapem, porážku 0:1 utrpěli s Tilburgem a minule nestačili ani na Feyenoord (0:2).

Groningen má svému protivníkovi z podzimního vzájemného utkání co oplácet, na jeho půdě totiž utrpěl obrovský debakl 0:5. "Tento zápas nám absolutně nevyšel, udělali jsme mnoho chyb a soupeř je dokázal dokonale potrestat. I teď nás čeká hodně těžký zápas, kvůli špatným výsledkům jsme pod tlakem a k tomu se nám horní polovina tabulky začíná vzdalovat. Musíme bojovat a kýžené výsledky určitě přijdou," řekl optimisticky kouč Erwin van de Looi.

Ten bude v nedělním střetnutí postrádat Islamoviče kvůli poraněnému kolenu, mimo hru je i Mahi. Domácí tým nemá v tuto chvíli nějakého vyloženého střelce a spoléhá především na týmový výkon, jenže v posledních zápasech ho sráželo až příliš mnoho chyb v defenzívě. Vitesse bude mí k dispozici kompletní kádr, po dlouhé době se na tréninku totiž objevil Solanke, který už doléčil zraněnou achilovku.

"Vitesse má v tomto ročníku problémy s motivací, dokáže porážet papírově srovnatelné i silnější soupeře, ale na ty ze spodku tabulky se nedokáže zkoncentrovat. Stejně jako my spoléhá na týmový výkon, vyniká v přímočaré hře po křídlech a navíc je velmi produktivní. Naší hlavní zbraní musí být disciplinovanost, každá hrubka nás v této situaci může ještě více nahlodat," dodal s určitou dávkou opatrnosti čtyřiačtyřicetiletý trenér.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.00 - 3.60 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
ADO Den Haag - NEC Nijmegen  (neděle 14:30)
Den Haag i Nijmegen mohou být s letošním ročníkem Eredivisie celkem spokojeni, nacházejí se ve středu tabulky daleko od sestupových pozic a navíc ještě bojují i o kvalifikaci do evropských pohárů. O něco lépe je na tom nováček z NEC, který nasbíral už čtyřicet bodů a patří mu solidní osmá příčka. Domácí výběr získal o šest bodů méně a je desátý, nyní tak má dobrou příležitost stáhnout něco z náskoku svého nedělního konkurenta.

Domácí celek se v poslední době prezentuje slušnými výkony. Po dvou porážkách 0:2 s PSV i se Zwolle dokázal doma překvapit Twente a porazil ho 2:1, minule vstal ve druhém poločase z mrtvých na půdě pátého Utrechtu a nakonec uhrál nerozhodný výsledek 2:2. Nijmegen v minulých sedmi vystoupeních dokázal porazit pouze Heracles po výsledku 1:0, jinak si na konto připsal tři nerozhodné výsledky a tři porážky.

Naposledy se ukázal ve výborném světle na půdě Ajaxu a uhrál překvapivý bod po výsledku 2:2. "I když jsme v zápase dvakrát prohrávali, tak i proti takovému celku jsme v obou případech našli sílu srovnat a toho si ohromně cením. Naše výkony nebyly v několika zápasech optimální s já pevně věřím, že zápas s Ajaxem nás může posunout o stupínek výše. V Den Haau očekávám vyrovnaný souboj, kde by o vítězi měly rozhodovat maličkosti," řekl kouč NEC Ernest Faber.

Ten má po zdravotní stránce k dispozici kompletní kádr, naopak domácí stratég Henk Fräser se musí obejít bez dvou marodů. Wormgoor se stále zotavuje po operaci kolenních vazů, na trávník se nepodívá ani Gehrt kvůli potížím se zadním stehenním svalem. Den Haag má svému soupeři co oplácet, v podzimním vzájemném souboji totiž utrpěl na jeho půdě vysokou porážku 1:4, kterou jistě chce před domácím publikem odčinit.

"V tomto utkání jsme vyhořeli v samém závěru, takové výpadky někdy prostě přijdou. V těchto chvílích můžeme být celkem v klidu, neboť jsme od sestupových pozic daleko, ale rozhodně nemáme nic jistého. Hrajeme doma a máme na to Nijmegen porazit, před pauzou by nás tříbodový zisk ještě více uklidnil. Nebude to jednoduchý zápas, o vítězi může rozhodovat i štěstí," vyjádřil se s mírným odhodláním devětačtyřicetiletý Fräser.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.75 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
PSV Eindhoven - AFC Ajax  (neděle 16:45)
Tenhle zápas může být pro konečný boj o první příčku hodně důležitý. Nikdo v Eredivisie nemůže získat titul kromě dvou nejlepších celků PSV a Ajaxu, které v tabulce dělí jen jeden jediný bod. Domácí sice budou mírnými favority, každopádně vzpamatují se rychle po nešťastném vyřazení z Ligy mistrů Atléticem Madrid?

Stovky fanoušků sledovaly v Eindhovenu jeden z posledních pátečních tréninků. Hráči vypadali uvolněně, navenek bylo vidět, že mají dobrou náladu. Chyběl pouze absentující Simon Poulsen, jinak by měl mít kouč Phillip Cocu k dispozici kompletní kádr. Jako by už neúspěch v osmifinále milionářské soutěže hodili dávno za hlavu.

Domácí stratég nechce výsledek z tohoto střetnutí nějak přeceňovat. "Pořád ještě bude zbývat šest kol do konce," upozorňoval. Evidentně nechce na mužstvo vyvíjet přehnaný tlak, i když možnost navýšit náskok na čele na čtyři body je zajisté dosti lákavá. "Je důležité, že po Atléticu jsme v pohodě. Po dni volna se s všichni cítili mnohem lépe."

Od začátku roku to byla mezi PSV a Ajaxem přetahovaná o každý ligový zápas. Jakékoli drobné zaváhání nemělo povětšinou nějaký zásadní význam, protože žádný z celků se nedokázal dostat do takového laufu, aby svého soupeře utrhl na rozhodující rozdíl. Naposledy odmítl dostat se do vedení amsterdamský klub, který neporazil Nijmegen.

Přitom den předtím se nedařilo ani jeho úhlavnímu sokovi, Heerenveen v Eindhovenu rovněž překvapil a uhrál tam bod. "Bude se hrát o hodně. Jasně, situace bude vypadat lépe, jestli zvítězíme," dodával Cocu. "Jedinou klíčovou věcí je získat dobrý výsledek, a to za předpokladu, že budeme produkovat solidní fotbal."

Podzimní vzájemné střetnutí dopadlo lépe pro PSV, jenž v Amsterdam Aréně vyhrál 2:1 zásluhou dvou branek Gastóna Pereiry, protože však o postavení v tabulce rozhoduje skóre, žádná další porážka by Ajaxu vaz nezlomila. "Obvykle se oba dva pereme až do konce. A vlastně záleží jen na detailech, kdo je nakonec úspěšnější," říkal Cocu.

V pátek oslavil Ajax své 116. narozeniny od svého založení. A trenér Frank de Boer ví, jak nejlépe se bude oslavovat. "Tři body by byly tím nejlepší dárkem," uvedl na tiskové konferenci. "Ale není to něco, o čem hráči aktivně přemýšlejí. My si nemůžeme dovolit prohrát. Poté, co PSV absolvoval Ligu mistrů, je správný čas přivézt tři body domů."

Svůj malý souboj si také odehrají právě Cocu a de Boer, kteří se velmi dobře znají především z reprezentačních akcí. Spolu už opravdu něco odehráli. A oba jsou jakousi mladou generací nastupujících trenérů. "On určuje, co se v PSV bude dít, a to zejména u áčka. Pořád se drží své filosofie, v tom je jeho síla," pochválil svého protikolegu hostující lodivod.

Ani hostující sestava by neměla doznat nějakých výraznějším změn, de Boer k utkání nominoval osmnáctičlenný tým. "Nakonec stejně vždy rozhodne to, kdo bude určovat rytmus hry a kdo se naopak za balónem bude jen honit. A samozřejmě že vše začíná u zálohy. Rozdíl se většinou projeví tam," zakončil amsterdamský kouč.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.60 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Heerenveen - Heracles Almelo  (sobota 18:30)
Fotbalisté Heerenveenu letos předvádějí v Eredivisii velmi nevyrovnané výkony, k těm překvapivým jako naposledy s vedoucím PSV přidali mnoho neuspokojivých s papírově slabšími protivníky. Domácí výběr je v tabulce na třinácté pozici se čtyřiatřiceti body a rozhodně nemůže být se svým umístěním spokojen, nyní přivítá v domácím prostředí Heracles. To se po minulé výhře posunulo na šestou příčku s jednačtyřiceti body.

Heerenveen naposledy zvítězil na půdě posledního De Graafschapu po výsledku 1:0, avšak z minulých šesti střetnutí to byl jediný tříbodový zisk. Minule dokázal překvapit obhájce mistrovského titulu z Eindhovenu a na jeho půdě uhrál nerozhodný výsledek 1:1. "Může to být krok k lepšímu, nicméně do konce sezóny už moc kol nezbývá a pokud se chceme výrazně zlepšit, tak si už téměř nemůžeme dovolit zaváhat," uvedl kouč Foppe de Haan.

Ten bude v sobotním duelu postrádat hned sedm hráčů. Na marodce se nacházejí Sietsma, Voest, Schmidt, Huser, van Anholt a Thern. Karetní trest si navíc musí odpykat Joey van den Berg, který při prohře 0:4 s Utrechtem dostal za červenou kartu třízápasovou stopku. V utkání s PSV utrpěl zranění hlavy Joost van Aken a chvíli neviděl na jedno oko, ovšem jeho potíže nakonec nejsou vážné a proti Almelu by tak měl nastoupit.

Foppe de Haan se pokusí alespoň tuto sezónu částečně zachránit, po konci ročníku ho totiž nahradí Jurgen Streppel, který v tuto chvíli trénuje Tilburg. Heracles po čtyřech porážkách v řadě za sebou našlo recept na poslední Cambuur a před domácím publikem ho zdolalo 3:1, nyní určitě chce na tento úspěch navázat. Trenér John Stegeman se bude muset obejít bez Sibuma kvůli poraněnému kolenu, potíže s břišními svaly nepustí na hřiště Vujičeviče.

"Rozhodně nám může tento úspěch pomoci, ale v žádném případě nám nezaručí postup do evropských pohárů. V tuto chvíli musíme dohánět ztrátu a potřebujeme tak v sobotu zvítězit. Dobře víme, že to bude nesmírně obtížné, remíza soupeře na půdě PSV něco znamená. K úspěchu potřebujeme hrát trpělivě a čekat na šanci," uvedl stratég Heracles. Podzimní vzájemný duel vyzněl lépe pro Heracles po výsledku 2:0.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.80 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Feyenoord Rotterdam - BV De Graafschap  (sobota 19:45)
Feyenoord Rotterdam už překonal hodně nepovedené období na začátku letošního roku a nyní šlape jako švýcarské hodinky. V sobotním duelu bude plnit úlohu jasného favorita proti zachraňujícímu se nováčkovi z De Graafschapu, nicméně jednoduchá úloha ho v žádném případě nečeká. Obejít se totiž bude muset bez svého kapitána a nejlepšího střelce Dirka Kuijta, který poprvé po patnácti letech bude pykat za karty.

V předchozím vítězném duelu s Vitesse (2:0) totiž obdržel pátou žlutou kartu a proti De Graafschapu tak nemůže nastoupit. Naposledy takovou situaci musel řešit v roce 2001. Kromě něho utrpěl Feyenoord v utkání s Arnhemem ještě jednou ztrátu, stehenní sval si poranil Kongolo a chybět bude zhruba pět týdnů. Na marodce rotterdamského výběru se dlouhodobě nacházejí též Hahn (problémy s kolenními vazy) a Gronsveld (potíže se stehenním svalem).

Svěřenci kouče Giovanniho van Bronckhorsta zvítězili v předchozích čtyřech zápasech a navíc postoupili do finále národního poháru, když zdolali Alkmaar 3:1. "Bez Dirka to určitě nebude jednoduché a takový hráč nahradit nejde, ovšem máme dost široký kádr a i bez něj můžeme zvítězit. De Graafschap je houževnatý protivník a hrozí ze standardních situací, nesmíme ho v žádném případě podcenit," uvedl van Bronckhorst.

Hosté se v jarní části nebývale zvedli a minule vybojovali už své třetí vítězství v novém roce, když doma bez větších potíží přehráli konkurenční Rodu 3:0. Na stánku De Kuip nemají co ztratit, jakýkoliv bodový zisk by byl velkým překvapením. "Počítáme s tím, že budeme mít územní převahu a balón častěji v držení. Stačí jedno zaváhání a De Graasfchap může jít do vedení," dodal jednačtyřicetiletý trenér.

De Graafschap je v tabulce Eredivisie na sedmnáctém místě se sedmnácti body a před posledním Cambuurem je pouze o bod, každý úspěch tak může hrát v konečném účtování velkou roli. Dlouhodobě se potýká s početnou marodkou, na ní se v tuto chvíli nacházejí Linthorst, Quekel, Menting, Bannink, Heusinkveld a Lammers, k dispozici není ani vykartovaný Will. V prvním vzájemném střetnutí zvítězil Feyenoord na půdě soupeře 2:1.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.25 - 5.50 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
PEC Zwolle - Willem II  (sobota 19:45)
Zwolle se i v letošním ročníku zatím pohybuje v horní polovině tabulky, nicméně jistotu kvalifikace Evropské ligy rozhodně nemá a v závěru sezóny tak musí zabrat. Sedm ligových kol před koncem je na deváté příčce s osmatřiceti body, i když na nejbližší konkurenty má minimální ztrátu. Nyní v domácím prostředí přivítá zachraňující se Tilburg, který je s pětadvaceti body patnáctý, jenomže musí tvrdě odrážet atak Excelsioru.

Willem je totiž před konkurenčním SBV pouze o skóre a určitě se chce vyhnout šestnácté barážové pozici, kromě Rody Kekrade před ním zívá již vcelku velká mezera. Hosté v předchozích deseti zápasech v Eredivisii vyhráli pouze jednou a to senzačně na půdě Vitesse po výsledku 1:0, jinak ale mají na kontě hned pět porážek a čtyři remízy. V předchozích dvou duelech nejprve podlehli doma Ajaxu (0:4) a minule i Alkmaaru (0:2).

V tuto chvíli se v hostujícím táboře hovoří také o změně na trenérském postu. Po konci sezóny totiž odejde z týmu současný stratég Jürgen Streppel do konkurenčního Heerenveenu, jeho nástupcem by se měl stát bývalý reprezentační obránce Jaap Stam, který momentálně působí jako asistent trenéra v Ajaxu. Willem se bude muset obejít bez Kaliho kvůli poraněnému stehennímu svalu, chybět bude i elitní útočník Ogbeche vinou potíží s ramenem.

Zwolle v minulých duelech předvádělo nevyrovnané výkony, nicméně dokázalo získat hned tři výhry z minulých pěti střetnutí. Naposledy se pokusilo zaskočit rozjeté Twente, ale nakonec mu podlehlo nejtěsnějším poměrem 1:2. PEC se stále musí obejít bez Saymaka s Karagounisem, kteří se po dlouhodobém zranění teprve dostávají do plného tréninku, chybět bude i Gustavo Hebling (poraněný kotník), Thomas (problémy s kolenem) a El Hasnaoui (potíže s kyčlí).

"Dobře si uvědomujeme, že každý získaný bod může mít na konci ročníku cenu zlata. Chceme se za každou cenu vyhnout baráži, která může být hodně ošemetná. Zwolle je silné hlavně na domácím stadionu, má skvělý rychlý přechod do útoku a dokáže hrozit z každé pozice. Nejsme favorité, ale o výhru se popereme do poslední minuty," uvedl odhodlaně trenér hostů Streppel. Podzimní vzájemný zápas zvládlo lépe PEC, které na půdě soupeře zvítězilo 1:0.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.40 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Cambuur Leeuwarden - Roda JC  (sobota 20:45)
Cambuur je pomalu a jistě smířený s faktem, že minimálně barážovým bojům se už zkrátka nevyhne. To by musel v závěrečných sedmi kolech předvést opravdu nadstandardní výkony, aby smáznul devítibodovou ztrátu na bezpečné příčky. Aktuálně ho čeká Roda, která si záchranu začíná pořádně komplikovat.

Kromě těchto dvou celků se o udržení prvoligové příslušnosti perou ještě Willem II, Excelsior a De Graafschap. Takže vzájemné zápasy mezi nimi můžou ve finále hrát klíčovou roli. "Jestli nevstřelíme rychlou branku, čekám hodně těžký zápas," uvedl domácí trenér Marcel Keizer. "Roda je fyzicky dobře připravená a je těžké pro ní vstřelit branku."

Když na konci února klub z Leeuwardenu dokázal těsně skolit Zwolle, zdálo se, že by jeho hluboká krize mohla být zažehnána. I když se poté na půdě Feyenoordu a Heraclesu nečekaly od Cambuuru zázraky, nezískal nakonec ani bod. V obou případech prohrál 1:3. Teď ho ovšem čeká soupeř, se kterým by se měl reálně měřit.

Keizer ví, že tohle může být hodně vyhrocený duel. "Jestli chceme vyhrát, budeme muset hrát naostro po celých devadesát minut," dodával a zároveň potvrdil, že nastanou některé změny v sestavě. "Kluky, které mám k dispozici, jsou na stejné úrovni, ale někteří budou prostě jen sedět. Teď se musí totiž dělat to nejlepší pro klub," omlouval se předem některým hráčům.

Hosté se naposledy vydali na půdu De Graafschapu a nepředvedli tam vůbec povedený výkon. V důležitém souboji byli jasně horší a domů si odvezli porážku 0:3. Mimochodem i Cambuur čeká příští týden zápas s nováčkem ligy. A jestli nechce spadnout přímo o patro níž, nesmí si dovolit rupnout tak jako Roda před týdnem.

Mužstvo kouče Darijeho Kaleziče působí hlavně na jaře dost rozpačitým dojmem. Paradoxně se mu možná více daří na papírově silnější soupeře, vždyť ani Ajax nebo Feyenoord nad ním nedokázali zvítězit. Na jaře doma s Cambuurem uhrála Roda remízu 1:1, tehdy bod zachraňoval osmnáct minut před koncem Tom van Hyfte.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.60 - 3.30 - 2.63
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Utrecht - SBV Excelsior  (pátek 20:00)
Fotbalisté Utrechtu nedokázali v minulém utkání udržet vedení 2:0 nad Den Haagem a nakonec museli vzít zavděk alespoň bod. Kvůli této ztrátě se jim vzdálilo duo Feyenoord - Alkmaar, na které mají v tuto chvíli manko čtyř bodů. Domácí výběr je na páté pozici s dvaačtyřiceti body, nyní bude plnit úlohu favorita proti zachraňujícímu se Excelsioru. Ten je šestnáctý s pětadvaceti body, nicméně v předchozích třech zápasech hned dvakrát zvítězil.

Utrecht až do minulého zápasu převáděl velmi solidní výkony. Postoupil do finále národního poháru, v Eredivisii v minulých pěti duelech prohrál pouze dvakrát a to s vedoucím PSV a konkurenčním Feyenoordem. "Bohužel takové zápasy bychom měli dotáhnout do vítězného konce, tato ztráta nás může hodně mrzet. Den Haag hrál ve druhém poločase skvěle a musím uznat, že si alespoň bod zasloužil," vrátil se k minulému střetnutí kouč Utrechtu Erik ten Hag.

Ten se v sobotním utkání musí obejít bez Ayouba s Klaiberem (oba poraněná třísla), dále bez Hardevelda s Nganionim (oba potíže s kolenem) a kvůli zranění zad nenastoupí ani Conboy. V utkání s Den Haagem musel už ve 14. minutě opustit trávník vinou poraněného ramene Timo Letschert, nicméně jeho zranění není vážné a na páteční předehrávku by tak měl být fit. Excelsior zvládl nedávné dva domácí zápasy, venku se mu však vůbec nedaří.

Před vlastní kulisou zdolal Nijmegen (2:0) i naposledy Groningen (2:1), jenže v předchozích pěti ligových utkáních na cizích stáncích vybojoval pouze jeden bod po bezbrankové remíze na půdě Vitesse. Hostující výběr se stále musí obejít bez dlouhodobě zraněného Damena, který laboruje s kolenními vazy, do konce sezóny by se na trávník neměla podívat ani brankářská jednička Kurto vinou vleklých potíží s kotníkem.

Naopak jednozápasový trest za vyloučení v zápase s Alkmaarem si už odpykal obránce Sander Fischer a ten by už měl být k dispozici. "Excelsior má svůj potenciál a v závěru sezóny chce určitě zabojovat o přímou záchranu. Nemůžeme se zbavovat úlohy favorita, ta nám vzhledem k aktuálnímu postavení v tabulce po právu náleží. Zápas v žádném případě nesmíme podcenit, další ztráta v boji o třetí příčku by už mohla být klíčová," dodal s jasnými instrukcemi šestačtyřicetiletý stratég FC. V podzimním vzájemném duelu zvítězilo SBV překvapivě doma po výsledku 1:0.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.33 - 5.00 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven27206168:2566
2.AFC Ajax27205266:1865
3.Feyenoord Rotterdam27144950:3646
4.AZ Alkmaar27144950:3946
5.FC Utrecht27126945:3742
6.Heracles Almelo271251037:4141
7.SBV Vitesse27117945:2640
8.NEC Nijmegen27117931:3140
9.PEC Zwolle271151143:3938
10.ADO Den Haag27810940:4234
11.FC Groningen27971131:4134
12.FC Twente271041339:5234
13.SC Heerenveen27971137:5134
14.Roda JC276101127:4228
15.Willem II275101228:3825
16.SBV Excelsior27671427:4725
17.BV De Graafschap27451830:5217
18.Cambuur Leeuwarden27371727:6416

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1) U Srdicek konci de Haan a ma se k nim po sezone presunout Streppel z Tilburgu. Spekuluje se, ze do Tilburgu miri Jaap Stam z becka Ajaxu.

2) Feye se zranil Kongolo na 4-6 tydnu, boj o 3.fleka by tak mohl byt zajimavej az do posledniho kola stejne jako o titul.

3) V AZ stale na marodce Johansson, pridal se i Henriksen, tak snad se vrati nejpozdeji na PSV zpatky do sestavy, jinak je 3.flek odpiskanej definitivne. Asponze onemocnel smatlak dosSantos a zahraje si konecne Tankovic nebo Garcia

4) Spiel kola je jasnej, mam sazenou plichtu, vyhra jednoho ci druheho by uz mohla teoreticky rozhodovat o titulu a oba mancafty to vedi, takze sazka na defenzivu asi vyhraje nad hezkym fotbalem. Muj ucet by to ocenil a stejne tak nezucastneni fanousci ered. Zatim se vsechno zda tak podobny silene "Twente" sezone, az se mne z toho jezi chlupy na prdeli.

5) velky diky do Eindhovenu za spickovou prezentaci holandskyho fotbalu na mezinarodni urovni, snad se k vam pristi rok prida i Ajax

to staci, valim na pivo

Reagovat
AjaxFans

No nedelni zapas je vice dulezity pro Ajax.Psv ma lehci los a pokud Ajax nevyhraje, tak uz moc s titulem nepocitam

Reagovat
smazaný uživatel

To je blbost, plichta vas proste porad bude drzet ve hre a sice letos to vy aj oni nadelujete lize o parnik, ale vis jak dokazete poztracet s kdejakejma jebakama, staci si vzpomenout na minulej vikend, ja sem kvuli tomu dostal ban takze nic neni rozhodnuty a ja se tesim jak se kolo co kolo bude cekat kdo z vas dvou zakopne, jak rikam, jezi se mne chlupy na prdeli z predstavy, ze letos nebude stacit ani 85 bodu na mistra

Reagovat
Stiksxx

Za ban. Ja myslel,ze to tady spis nefunguje.ze je to tady spis takovej strašák.pac kolikrát jsem taky ostřejší a nic. Ale asi to jeste neni tak hrozny.

Reagovat
smazaný uživatel

tak se este divam co vas ceka a to je taky sul nul...

PSV : Ajax

venku AZ = doma Utrecht

venku Roda = venku G´schap

venku Zvule > doma Zvule

doma Tilburg (1.spiel 2:2) = doma Twente

doma Vitesse < venku Heerenveen

maximalne o ten vyjezd do Heerenveenu to mate tezsi, ALE v 32. kole nebudou mit Srdicka o co hrat, na play-off tam neni mentalita letos a ceka se az de Haan odejde, takze sazim na vas tribodovej export od tama. Naopak Zvule se o play-off porve a tam by jeden z vas dvou mohl ztratit s nema, to sou nevyzpytatelni jebaci! Nic neni rozhodnuty!

Reagovat
Stiksxx

PSV : Ajax

venku AZ > doma Utrecht

venku Roda = venku G´schap

venku Zvule > doma Zvule

doma Tilburg (1.spiel 2:2) < doma Twente

doma Vitesse > venku Heerenveen

Jediní kdo by nám mohl pomoct by mohlo byt Twente a malinko teda i Utrecht. Jinak je to jasny.

Reagovat
smazaný uživatel

malinko Utrecht

Reagovat
Stiksxx

To vis ze jo. Oni prave patří mezi ty týmy,které se dokážou vybicovat proti silnějším tymum. A dari se jim sebrat nejaky ten bodik.

Reagovat
smazaný uživatel

no prave proto me zaujalo, zes napsal malinko, kdyz je dokazali na podzim porazit a i dlouhodobe se jim na Ajax dari, je mnohem vic pravdepodobnejsi, ze je oberou zas nez, ze my obereme vas

Reagovat
Stiksxx

Jo takhle. Tak to jo. Ale ty vůbec tem tvým neveris proti nam. Hrajete doma, mate formu jak hrom. Spolehlivého útočníka. Mate vynikající pozici. Urcite nebudete outsidery.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozrejme ze neverim bo znam mentalitu svyho tymu a trenera, kterej ho trenuje. Nicmene nerikam nic dokud budou umet sbirat povinny tri body proti outsiderum jako doposud. Porazit vas nebo Ajax je neco navic, tomu ale ty jako fan psv asi nebudes rozumet, samozrejme me sere, ze Utrecht, Haag koneckoncu treba i ten Heerenveen se na velky spiely umi vyhecovat a aspon bod z nich urvat, dalsi kolo pak ale treba prohrajou s Tilburgem, zadnej mancaft v tom pelotonu si nedokaze delsi cas udrzet konstantni vykonnost, to je proste soucasna realita, kdy maly tymy delaj s tim malem co maj, aby pak hraci jako Maher sedeli u vas na tribune

Reagovat
smazaný uživatel

BTW naopak me zarazi jak si tady s AjaxFans navzajem prehazujete titul, takovy jakysi posrany mindgames, to ste pochytli od Mourinha nebo co? Jeden, ze ma tezsi los on druhej ze zas on pritom ho mate cca vlastne stejnej a sou tam 2-3 souperi kteri vas muzou teoreticky obrat a nebo taky nemusi a pak to bude maso. Pica zadna revnivost nic hosi tohle je fotbal a ne balet

Reagovat
AjaxFans

U nas veřim v pomoc Az, Rody a Arnhemu.Jeden z nich musi neco urvat

Reagovat
Stiksxx

AZ urcite. Vitesse taky hodne reálný. I Zwolle. Roda asi urcite ne.

Reagovat
Stiksxx

Blbost. Lehčí los mate prave spíše vy. Uz jen z toho pohledu,ze po derby hned jedeme na AZ.

Reagovat
Stiksxx

Jeste mate v oraci chuligana Feyenoordu?

Reagovat
AjaxFans

Uz nee.Vyletel jako ptáček po 2 dnech

Reagovat
smazaný uživatel

Kuyt ma stopku a Kongolo je zranenej, myslim, ze by to v Rotterdamu dnes navecer mohla byt solidni holomajzna, asi z prdele zkusim vsadit par drobnych na plichtu, de G´schap pojdme si pro dulezitej bodik k zachrane

Reagovat
Stiksxx

Doufam, ze dnes vyhrajeme. At si říká kdo chce, co chce. Tohle je osudovy zápas o ligový titul. Kdo vyhraje bude mistrem. Je spis dobre,ze jsme ve středu odehrali zápas s tak kvalitním soupeřem jakým byli Atleti a navíc jsme podali tak zodpovědný, kompaktni a disciplinovany vykon. To bude totiz potreba minimalne zopakovat i dnes, abychom mohli pomyslet na tribodovy zisk. Lepsi než vyhrat s Graafschapem 6:0. Ajax ma soucasne vynikající formu a čeká nas tezsi zápas než ve středu. To jsme mohli. Ted musíme.

PSV pojďme si pro obhajobu titulu!

Reagovat
smazaný uživatel

Stixxxxi ty kujone

Reagovat
AjaxFans

No myslim, ze pro nas je vase takova prohra lepsi, nez kdyby jste dostali bůra

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska se musi vyhrat, at je to jakkoliv nepravdepodobny, Feye ma easy los do konce, 5/6 bodu uz bysme nestahli Utrecht ma podobne tezkej los a uz ted ctyrbodovou ztratu, ti sou ze hry venku. Ty vole

Reagovat
smazaný uživatel

mysleno ze Utrecht ma podobne tezkej los jak AZ, Feyenoord pokud nezazmatkuje tak uz si to pohlida, ti maj easy los

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele