Hrozivé zranění v Ligue 2: Klub zná zdravotní stav Elise, komentovat to nechce

26.02., 20:59, aktualizováno 27.02., 16:03
Aktuality

Útočník druholigového francouzského Bordeaux Alberth Elis (28) utrpěl v sobotním utkání s Guingamp po pouhých 34 vteřinách poranění hlavy. Nejprve byl několik minut ošetřován na hrací ploše, následně byl transportován do nemocnice. Po cestě musel být uveden do umělého spánku. V noci ze soboty na neděli podstoupil úspěšnou operaci, stav a následky zranění reprezentanta Hondurasu ale nebylo možné předvídat. V úterý v Nové Akvitánii již obdrželi podrobnou zprávu, situaci tam ovšem nechtěli blíže komentovat.

Gérard López, prezident Les Girondins, vyzval všechna média, aby omezila svou touhu po zjišťování dalších podrobností. "Zveřejňování informací o Alberthově stavu je neuctivé a podkopává to jeho důstojnost. Nedělní tisková zpráva možná nebyla dostatečně jasná, takže to zopakuji ještě jednou. Vyzýváme k respektování lékařského tajemství, soukromí hráče a jeho rodiny,” vzkazoval během úterý.

Elis se ve 34. sekundě zápasu Ligue 2 srazil s Donatienem Gomisem. Zatímco 28letý Hondurasan byl ze hřiště odnesen na nosítkách, obránce hostů pokračoval v utkání, které skončilo výhrou domácích 1:0, bez újmy. Útočník Bordeaux byl okamžitě převezen do nedaleké nemocnice a v noci se podrobil operaci kvůli fraktuře lebky.

"Alberth Elis utrpěl vážné zranění hlavy. Aby ho lékaři ochránili a jeho stav se nezhoršil, museli ho už po cestě uvést do umělého spánku," informovalo Bordeaux v oficiálním prohlášení.

Zatím není známo, kdy bude Elis z kómatu probuzen. Podle vyjádření klubu není ani zcela jasné, zda bude hráč po prodělaném zranění schopen vrátit se do běžného života, jelikož je nemožné predikovat vývoj jeho stavu.

Podporu Elisovi vyjádřil také Francouz ve službách Realu Madrid Aurélien Tchouaméni. "Jsem vděčný za to, že můžu dělat, co miluju. Jsem s tebou, Alberthe," napsal 24letý záložník na svůj účet na Instagramu.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz, Vladislav Frk, Patrik Sandev

Komentáře (7)

Přidat komentář
Sigma Olomouc

drž se

Reagovat
Kucka

A video by nebylo?

Reagovat
Seydou Doumbia
Reagovat
Kucka

Se srazili asi hlavama, co? Tam toho moc vidět není.

Reagovat
Seydou Doumbia

jojo srážka dvou hlav, hrozný

Reagovat
Kryptos_

Bojím se o něj. Takhle ostře by ho prezident klubu nebránil, kdyby se dalo říct, že bude v pohodě

Reagovat
lampas

Snad to vše dobře dopadne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele