Kovář před finále EL s Atalantou: Všichni jsme nastavení, abychom zvládli i zbývající dva zápasy

20.05., 19:54
Aktuality
Matěj Kovář (© AFP)

Brankář Matěj Kovář si s Leverkusenem o víkendu užil oslavy německého titulu, které se kvůli středečnímu finále Evropské ligy proti Bergamu a sobotnímu souboji o domácí pohár proti Kaiserslauternu nesly v poklidném duchu. Hráči Bayeru se podle čtyřiadvacetiletého gólmana před zbylými dvěma vrcholy sezony nesvazují myšlenkami na možný zisk unikátního treble. Kovář také v nahrávce pro média uvedl, že bude mít při finále Evropské ligy v Dublinu v hledišti podporu i od přátel z Manchesteru, u nichž bydlel během angažmá v United.

Leverkusen získal jistotu historického německého titulu už před měsícem, vítěznou trofej ale podle zvyklostí přebral až při posledním domácím zápase. Vedle Kováře se z prvenství v Bundeslize radovali i dva jeho čeští spoluhráči útočníci Patrik Schick s Adamem Hložkem.

"Oficiální oslavy probíhaly v pohodě a s mírou, jelikož jsme vyhráli už pět kol před koncem. Teď to bylo takové poklidnější i proto, že víme, že nás čekají další dvě finále," řekl Kovář v nahrávce od agentury Sport Invest, která ho zastupuje.

"Myslím, že ani trenér určitě nemusel nic připomínat nebo něco podobného. Všichni hráči jsou stále koncentrovaní a nastavení co nejlíp, abychom se připravili na ta dvě finále a zvládli je s dobrým koncem," doplnil Kovář.

V bundeslize dělal dvojku finské jedničce Lukasi Hradeckému, v Evropské lize ale odchytal všechny zápasy až na jeden a neměl by chybět ani ve středečním finále. V hledišti stadionu v Dublinu bude mít osobní podporu nejbližších i dva netradiční fanoušky.

"Pár lístků jsem sháněl. Bude tam brácha a jeho kamarádi, moje přítelkyně. Za to jsem vděčný, že mě takhle podporuje. Takže paráda, že tam budou rodinní příslušníci. Ještě dva lístky jsem sháněl pro lidi, u kterých jsem dříve bydlel v Manchesteru. Za to jsem rád, že se přijedou podívat a podpořit mě," prohlásil Kovář.

Bayer může po zisku bundesligového titulu vyšperkovat v tomto týdnu už tak historickou sezonu o další dvě trofeje. Ve středečním finále Evropské ligy proti Atalantě Bergamo i ve víkendovém souboji o domácí pohár proti druholigovému Kaiserslauternu bude favoritem.

"V kabině se o tom (o treble) nějak nahlas moc nemluví. Zápasů je mnoho, takže o tom ani tak nepřemýšlíte. Uvidíme, co se stane na konci dalšího týdne, jak to dopadne. Budu se opakovat, je to takové klišé, ale jdeme zápas od zápasu," řekl Kovář.

"Všichni samozřejmě sledujeme sociální sítě, ale nepřipouštíme si to. Hrajeme nejlépe, jak umíme a uvidíme, na co to bude stačit. Ne mnohokrát za život se stane, že během jednoho týdne hrajete dvě finále. Všichni jsou koncentrovaní a odhodlaní dát tomu maximum a nechat na hřišti všechno," doplnil.

Jeho tým prošel bundesligovou sezonou bez porážky. V sobotu při oslavách titulu porazil doma Augsburg 2:1. "Všichni chtěli udělat tuhle sezonu ještě více speciální, než prozatím je. Každý z nás měl v hlavě, že chceme dotáhnout sezonu bez porážky. Chtěli jsme si za tím jít, protože jsme věděli, že to nikdo v historii zatím nedokázal. Byla to pro nás motivace sama o sobě. Je to krásné završení bundesligové sezony," řekl Kovář.

V sobotu mu udělala radost i Sparta. Letenský tým, s nímž v minulé sezoně získal český titul, obhájil trofej. "Klukům jsem už gratuloval, strašně moc jim to přeju. Za tuhle sezonu si to zasloužili. Na dálku jsem sledoval, jak jim sezona šla. Byli neskuteční a ukázali svou sílu. Je to velký úspěch pro Spartu," uvedl Kovář.

Sezona by mu po dvou finále v tomto týdnu nemusela skončit, neboť patří k velkým kandidátům na nominaci na mistrovství Evropy v Německu. Za reprezentační "áčko" dosud odchytal jeden zápas pod novým trenérem Ivanem Haškem v březnu v přípravě proti Arménii (2:1).

"Moc odpočinku by nebylo, ale vůbec by mi to nevadilo.Euro je skvělá zkušenost, zatím jsem neměl možnost tam být. Pokud budu v nominaci, moc se na něj těším. Doufám, že předvedeme nějaký slušný výsledek a budeme na to všichni vzpomínat v dobrém," dodal Kovář.

Autor: ČTK

Komentáře (15)

Přidat komentář
GabrielBatistuta

Držíme palce

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
eder

Správně. Jebat Atalantu!

Reagovat
Modi6

Uznávám, že Leverkusen hraje skvělý fotbal. Jenže to Atalanta také.

Těším se moc na to finále a věřím, že to nebude až tak jednoznačná záležitost, jak předpokládají sázkové kanceláře.

Reagovat
JeséRodriguez

rozhodne Scamacca a pak vystřílí Italům Euro ale Čechům bych to teda hodně přál

Reagovat
Largo

Reagovat
Largo

Forza Atalanta

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
FORZAMILAN

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Truffaldino

Reagovat
Kucka

Bude chytat?

Reagovat
Werkrider

Bude chytat.

Reagovat
DidusIneptus

S Bergamem udělal Leverkusen ostudu. V Berlíně proti Lauternu ostudu neudělá, ale stejně prohraje!

1.FCK

Reagovat
DidusIneptus

Bayer Leverkusem mě už nezajímá , po tom co zjevně vypustil tenhle, tak důležitý zápas! Štve mě nejvíc, že ze sebe nevydali to, co v nich je! Vědělo se, že Atalanta je v laufu, ale nevědělo se, že Bayer bude posranej až za ušima (s prominutím).

Takže, ve finále DFB Pokalu přeju úspěch slavnému 1.FC Kaiserslautern!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele