Ligue 1 - preview 16. kola: Ve čtvrtek čtyři zápasy

28.12.2022, 08:52, aktualizováno 29.12.2022, 09:02
Previews
Radost hráčů RC Lens (© AFP)
První hrací den v Ligue 1 po skončení světového šampionátu je za námi, ve čtvrtek ještě zbývá sehrát čtyři zápasy. Nejprve překvapení z Lorientu vyzve doma Montpellier, následně další celek z popředí tabulky z Rennes narazí venku na Remeš. Večer se pak do hry dostane druhé Lens, které bude vážit dlouho cestu na jih Francie do Nice, a také Marseille. Na její půdu zamíří Toulouse...

FC Lorient - Montpellier HSC

čtvrtek 17:00

Mistrovství světa v Kataru přišlo Lorientu i Montpellieru vhod, protože oba celky se potýkaly s výpadkem formy. Les Merlus nevyhráli pět kol v řadě, zatímco série Montpellieru se natáhla už na sedm kol. Po pauze je tu logicky velká chuť začít vítězně, ale ze tří bodů se může radovat jen jeden.

Pokud bychom se podívali na ligovou tabulku, jednoznačně lépe z ní vychází Lorient. Aktuálně pátý tým tabulky prožil snový podzim, a byť se mu přelom září a října zrovna dvakrát nepovedl, není důvod truchlit. Les Merlus i v oněch pěti zápasech bez výhry ukázali, že dovedou být hodně nepříjemným soupeřem, a to i pro těžké váhy typu PSG. Mimochodem Pařížané na Stade du Moustoir urvali výhru 2:1 až devět minut před koncem.

Lorient mohl o světovém šampionátu dobíjet baterky, ale totéž platí i o soupeřích. Navázat na předchozí formu bude pro domácí přeci jen oříškem, a co s týmem udělá pauza, je otázkou. Útok na evropské poháry se jeví nad rámec předsezonních cílů, nicméně již zápas s Montpellierem by mohl mnohé napovědět.

Les Merlus nemají s Montpellierem zrovna skvostnou bilanci, spíše naopak. Loni oba zápasy prohráli a svého soupeře neporazili v lize od roku 2013!

To se může změnit, protože letošní Montpellier zrovna neválí. O sedmizápasové sérii už byla řeč. Týmu se nedaří a zatím nepomohla ani změna trenéra. Připomeňme, že v říjnu byl odvolán Olivier Dall'Oglio a na jeho místo nastoupil Regis Le Bris. Na premiérovou výhru v novém působišti stále čeká.

Domácím bude chybět Mvogo, jenž laboruje se zranění šlachy. Jedná se o jedinou absenci napříč oběma kluby.

FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Mannone - Talbi, Laporte, Kalulu - Innocent - Le Bris, Le Fee, Ponceau, Boisgard, Ouattara - Moffi

Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Omlin - Sacko, Sakho, Jullien, Cozza - Leroy, Ferri, Savanier - Mavididi - Wahi, Germain

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.08 - 3.72 - 3.60

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Stade Reims - Stade Rennes

čtvrtek 19:00

Rennes se před startem světového šampionátu nacházelo v top trojce tabulky Ligue 1 a určitě hodlá zůstat mezi takovou smetánkou též na konci kalendářního roku. A pokud se především nechce ohlížet za večerním rezultátem aktuálně čtvrté Marseille, potřebuje získat výhru. Ale Remeš je soupeřem, který má většinou velmi tuhý kořínek, za patnáct kol padla jen čtyřikrát.

Bezpochyby se nejedná o vůbec špatnou bilanci, připomeneme-li skutečnost, že dvěma jejími přemožiteli se stala Marseille a Monaco, čili dva daleko ambicióznější kluby Ligue 1. Jelikož parta kolem trenéra Williama Stilla umí s pravidelností bodovat, drží se ve středu průběžného pořadí. Jenže náskok na pásmo sestupu není takový, aby si najednou mohla dovolit polevit ve svém slušném podnikání. A přece by potřebovala získávat tříbodové výsledky daleko častěji.

V Rennes si na dosavadní průběh ročníku stěžovat nemůžou. Na francouzské nejvyšší scéně zaznamenalo pouze dvě porážky, méně jich už mělo jenom druhé Lens a vedoucí PSG. Asi i proto nakonec hostující kouč Bruno Génésio hráčům dopřál během vánočních svátků trochu více volna, než tomu bylo zajisté jinde. A dokonce koupil dětem svých svěřenců dárky. "Já často odkazuji na bývalého trenéra Gérarda Houlliera, který věnoval velkou pozornost také záležitostem mimo hřiště,” vysvětloval. "Tento nápad jsem dostal už během letních prázdnin. Odhodlal jsem se, myslím si, že je správné udělat hezké gesto pro toho, kdo děti má,” dodal.

Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Diouf - Flips, Gravillon, Abdelhamid, De Smet - Munetsi, Agbadou, Matusiwa - van Bergen, Balogun, Zeneli

Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Traoré, Omari, Theate, Truffert - Xeka, Ugochukwu, Gouiri - Bourigeaud, Kalimuendo, Tait

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.34 - 3.56 - 2.24

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

OGC Nice - RC Lens

čtvrtek 21:00

K zajímavému utkání se schyluje na Allianz Riviéře v Nice. Jihofrancouzské mužstvo před přestávkou šlapalo, ale ještě lépe se dařilo soupeři z Lensu. Aktuláně druhý tým tabulky Ligue 1 si může udržet slušný kontakt s PSG, ovšem bude k tomu potřebovat výhru nad Nice. A to může být velký problém, protože získat tři body na půdě Les Aiglons se podařilo naposledy v roce 2006.

Čtvrteční večer nabídne ve francouzské Ligue 1 poměrně zajímavé střetnutí mezi OGC Nice a RC Lens. Oba celky se netají pohárovými ambicemi a druhý jmenovaný dokonce pokukuje po Lize mistrů. Lensu se daří, v patnácti odehraných kolech ho přemohlo jen Lille, avšak se závěrem roku ho čekají dvě těžké zkoušky. Nejprve bitva na Allianz Riviéře s Nice a hned na Nový rok očekávaný šlágr s PSG.

Les Sang et Or se potřebují na Pařížany naladit a nedovolit, aby se mezi nimi a prvním místem zvětšila bodová propast. Po patnácti kolech vede PSG s náskokem pěti bodů, RC Lens je v závěsu druhý.

Pokud jde o Nice, tomu se sice tolik nedaří, nicméně formu nemělo před přestávkou vůbec špatnou. Svěřenci trenéra Luciena Favreho celkem zvládli náročný program, během kterého museli ještě zasahovat do bojů v Konferenční lize. Les Aiglons nakonec svojí pohárovou skupinu ovládli, a nebudou tak chybět ve vyřazovací fázi.

V Ligue 1 chce OGC po světovém šampionátu určitě zabrat a posunout se směrem k pohárovým pozicím. Na ty poměrně značně ztrácí, každopádně ve hře zůstává stále spousta bodů. Nice bude chtít navázat na předchozí výkony a prodloužit sérii neporazitelnosti na sedm soutěžních zápasů v řadě. V minulé sezoně Lens touto dobou porazilo 2:1, muselo však výsledek otáčet. Poslední vzájemné střetnutí letos v dubnu už ovládlo Lens, a to celkem hladce 3:0.

Bohužel se domácím nestačila vyprázdnit marodka a i pro zápas s RC Lens bude chybět střelec Andy Delort. Kvůli zranění nenastoupí ani Mario Lemina a Youcef Atal. Hostující Lens bude bez brankáře Wuilkera Faríňeze, ale pro trenéra Francka Haise zůstává i tak jedničkou Brice Samba. Kádr Lensu je jinak ve slušné kondici.

OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Lotomba, Todibo, Dante, Bard - Boudaoui, Rosario, Thuram - Pepe, Laborde, Brahimi

RC Lens - pravděpodobná sestava:
Samba - Gradit, Danso, Medina - Frankowski, Fofana, Abdul Samed, Machado - Sotoca, Said, Costa

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.23 - 3.22 - 2.46

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Olympique Marseille - Toulouse FC

čtvrtek 21:00

Zisk tří bodů pro domácí družinu se očekává v utkání mezi Olympiquem Marseille a Toulouse FC. Jihofrancouzský celek se drží v těsném závěsu za pozicemi pro Ligu mistrů a případná ztráta na Stade Vélodrome je nežádoucí. Před přestávkou si Les Phocéens připsali dvě těžké výhry a na ně budou chtít pochopitelně navázat.

Olympique letos doufal, že bude pronásledovat vedoucí PSG a začátek soutěže i vypadal nadějně, jenomže se všechno pokazilo. Především říjen nebyl z pohledu Marseille ani trochu povedený. Tři porážky v řadě odsunuly slavný celek z pozic zaručujících Ligu mistrů, ale díky dvěma důležitým výhrám nad přímými konkurenty Lyonem a Monakem zůstává ztráta na třetí místo jen jednobodová. Propast mezi Marseille a vedoucím PSG však narostla na jedenáct bodů a to se bude dohánět jen velmi těžko.

Zisk Ligy mistrů zůstává prioritou. Letošní účinkování zrovna nedopadlo a s šesti bodů obsadil francouzský celek poslední místo ve skupině. Ve hře o postup byl ale do posledních chvil, ovšem nezvládl poslední zápas před vlastními diváky s Tottenhamem a na jaře tak bude chybět.

Marseille se může plně koncentrovat na Ligue 1 a ve čtvrtek se poměří s Toulouse. Vzájemná bilance je jasně na straně domácích, kteří v lize s Toulouse od roku 2012 neprohráli.

Hosté nebudou mít na Stade Vélodrome vůbec co ztratit a to by mohla být jejich výhoda. Téfécé se zatím drží mimo sestupové pozice a v tomto směru si hýčkají tříbodový náskok. Není to příliš a body by se jistě hodily.

Olympique bude mít k dispozici duo Mattéo Guendouzi i Jordan Veretout. Oba startovali na světovém šampionátu a vrátili se k tréninku teprve nedávno. Kdo ale určitě nenastoupí bude obránce Eric Bailly, jenž nadále laboruje se zraněním. Absence hlásí i Toulouse. Mikkel Desler nedávno podstoupil operaci třísel a zůstává mimo hru, stejně jako Issiaga Sylla. K dispozici nebude ani Maročan Zakaria Aboukhlal - důvodem je odpočinek po náročném tažení Maroka na MS.

Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
López - Gigot, Balerdi, Mbemba - Tavares, Veretout, Rongier, Clauss - Guendouzi, Harit - Sánchez

Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Dupe - Keben, Roualt, Nicolaisen, Zanden - Dejaegere, Spierings, Van den Boomen - Ratao, Dallinga, Birmančević

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.51 - 4.63 - 6.63

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

AC Ajaccio - Angers SCO

středa 15:00

Pořádně ostrý restart po skončení světového šampionátu čeká na Ajaccio a Angers. Právě pro oba celky představuje vzájemný střet velmi důležitý artikl v boji o záchranu. O něco výše je zatím v tabulce postavený korsický výběr, i kdyby přitom padl, Angers ho nepřeskočí. Nyní poslední klub Ligue 1 je po definitivním konci kouče Géralda Baticla pod dočasným velením.

Žezlo po něm převzal Abdel Bouhazama, který aktuálně působí u dorostu Angers. Není před ním vůbec snadný úkol. Družina z Pays de la Loire od začátku sezóny uzmula jen osm bodů, inkasovala třicet čtyři branek, tedy nejvíce z celého pelotonu francouzské nejvyšší soutěže. A navíc mu na Korsice budou chybět Sofiane Boufal a Azzedine Ounahi, kteří se v marockém dresu vážně rozjeli v Kataru. Je pak otázkou, jestli vůbec budou hrát v následujících kolech.

O oba hráče je velký zájem na přestupovém trhu. A stěží odhadovat, jestli je Angers má již zařazené do prodejních regálů nebo je pouštět neplánuje. Spíše se ale jeví první varianta jako ta pravdivá. Údajně oba Maročané, kteří se ještě zotavují po nedávném turnaji, nemají zájem v klubu pokračovat. Riskovat jejich zranění před případnými transfery, které by mohly dost zaplácnout pokladnu, by bylo pro Angers a prezidenta Saïda Chabaneho opravdu riskantní.

Ajaccio si rovněž nemůže vesele hvízdat, aktuálně je na osmnácté příčce, pouhý bod ovšem ztrácí na bezpečnou šestnáctou. Svěřenci trenéra Oliviera Pantaloniho musejí vylepšit hlavně domácí bilanci, před vlastními fanoušky totiž vydolovali pouze čtyři body. Paradoxně se jim zatím nedaří využívat ve svůj prospěch vlastního prostředí, které vždy platilo za nepříjemné a nevyzpytatelné pro soupeře. Pověstná bouřlivá korsická kulisa strach jednoduše nevzbuzuje.

AC Ajaccio - pravděpodobná sestava:
Leroy - Youssouf, Mayembo, Diallo, Alphonse - Nouri, Marchetti, Coutadeur, Belaïli - El Idrissy, Touzghar

Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Bernardoni - Valery, Hountondji, Blažič, Doumbia - Abdelli, Mendy - El Melali, Hunou, Sima - Salama

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.43 - 3.21 - 3.31

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

ES Troyes - FC Nantes

středa 15:00

Pořádná premiéra čeká na nového kouče Troyes. Patrick Kisnorbo se totiž stal vůbec prvním australským trenérem, který bude působit v klubu z top pěti evropských soutěží. Za úkol má ve zbytku sezóny zachránit mužstvo na nejvyšším levelu. Po skončení světového šampionátu zkusí předvést své dovednosti proti Nantes, které se nyní v tabulce nachází nedaleko pod ním.

Zpráva o jeho příchodu do Grand Est se opravdu jevila jako velká senzace. Ne že by nějaké zkušenosti v Evropě neposbíral, jako hráč působil na Ostrovech, jenže na poli koučování se nepohyboval nikde jinde než v domácím prostředí. "Je pro mě celé toto angažmá neskutečné, abych byl opravdu upřímný,” uvedl Kisnorbo v rozhovoru pro agenturu AAP. "Všichni máme ambice a pro mě nejsou jiné. Chci být jedním z nejlepších trenérů na světě. Dostal jsem tady příležitost, kterou málokdo obdrží. A jsem tak velmi pokorný a vděčný, že ji mám,” vážil si.

Nantes je bezpochyby tím soupeřem, se kterým by se ESTAC chtělo dlouhodobě poměřovat. I když svěřenci trenéra Antoina Kombouarého v Ligue 1 platí za ty ostřílenější, letos se jim, pravděpodobně i vlivem své účasti na evropské scéně, nedaří stabilizovat výsledky. Únava si z náročného programu prostě vzala svou daň, a tak v současné chvíli bojují hlavně o udržení.

ES Troyes - pravděpodobná sestava:
Lis - Baldé, Salmier, Palmer-Brown, Abdu Conté - Kouamé, Chavalerin - Bruus, Rony Lopes, Odobert - Ripart

FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Corchia, Castelletto, Pallois, Merlin - Andrei Girotto - Blas, Sissoko, Chirivella, Simon - Mostafa Mohamed

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.77 - 3.54 - 2.61

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

AJ Auxerre - AS Monaco

středa 17:00

Monaco by na jaře mělo patřit do úzké skupiny těch klubů, které budou usilovat o top trojku, znamenající účast v Lize mistrů v příští sezóně. Sumárně si nevedlo do této chvíle v novém ročníku špatně, jen by možná potřebovalo na bruslích trochu méně padat. A že své mantinely vystavilo do pevných základů, určitě hodlá potvrdit po skončení mistrovství světa v Auxerre.

Až nečekaně vysoká porážka s Lens, selhání s Troyes nebo remíza s Clermontem patřily mezi nejpřekvapivější výsledky ASM na poli Ligue 1. Paradoxem je, že tomu bylo vždy na domácí půdě. Svěřenci trenéra Philippeho Clementa jednoduše působí lépe venku, vždyť před startem světového šampionátu měli druhou nejlepší bilanci po PSG. Ze sedmi případů pětkrát vyhráli.

I kvůli těmto číslům budou v Burgundsku plnit roli favorita. A na cestu tam se mimochodem hodně těší obránce Ruben Aguilar, který v minulosti zapsal v dresu AJA skoro stovku zápasů. "Budu tam vůbec poprvé od roku 2017, kdy jsem z klubu odešel,” prozrazoval. "Auxerre je ve Francii jedním z nejtradičnějších v historii, má také legendární stadion. Právě tam jsem v podstatě začínal profesionální kariéru, takže pro mě je celé prostředí velmi speciální,” dodal.

Mužstvo kouče Christopha Pélissiera má rozhodně skromnější cíle než jejich protivník, jemu jde hlavně o udržení se na nejvyšší úrovni. Hráčům možná neobvyklý start turnaje nejlepších nároďáků planety přišel vhod, mohli si totiž pevně zvyknout na pořádky sedmapadesátiletého stratéga, jenž se kormidla v Auxerre chopil na konci října. Doposud zasáhl do třech duelů. V tom prvním vyhrál, v tom druhém remizoval, v tom třetím, zároveň jeho posledním, prohrál.

AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Costil - Zedadka, Jubal, Jeanvier, Mensah - Sinayoko, Sakhi, Touré, Perrin - Autret - Niang

AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Nübel - Aguilar, Disasi, Maripán, Jakobs - Gelson Martins, Matazo, Camara, Minamino - Embolo, Ben Yedder

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.20 - 4.29 - 1.66

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Clermont Foot - Lille OSC

středa 19:00

Lille se letos po loňské nevydařené sezóně muselo obejít bez evropských pohárů, v té letošní nicméně dělá potřebné kroky k nápravě celé situace. Před startem světového šampionátu se nacházelo na sedmé příčce a bezpochyby nebylo svým cílům daleko. Po dlouhé přestávce se teď představí na půdě Clermontu, který si zatím své ambice ohledně záchrany plní též slušně.

Hned šestibodový odstup dělil svěřence trenéra Pascala Gastiena od sestupového pásma. Je třeba podotknout, že takový náskok rozhodně nepředstavuje žádná dostatečná a uklidňující fakta, na druhou stranu jsou před restartem Ligue 1 po mistrovství světa jistě v solidní pozici. A byla by pro ně velká škoda, kdyby během krátké chvíle o svůj relativně teplý pelech přišli.

Jejich nynější protivník uzmul do této chvíle o sedm bodů více. Má přece jenom odlišné cíle, slunění se v popředí průběžného pořadí je pro něj neoddiskutovatelnou záležitostí. Především klíčovou se pro jeho úspěch může stát forma útočníka Jonathana Davida, který již zapisoval devět ligových branek. Zklamaný se každopádně vrátil z Kataru, s Kanadou prostě neprorazil.

Kolem Davidovy osoby přitom krouží řada zájemců o jeho služby. Ty neodrazuje skutečnost, že má na severu Francie platný kontrakt do roku 2025. Možná pro LOSC vykope pohárovou Evropu. Stěží ale odhadovat, jestli si ji pak v jeho dresu vyzkouší. "Bude složité ho tu udržet i pro příští ročník. V Evropě už není mnoho útočníků s jeho schopnostmi a statistickými čísly. Je mu navíc pouze dvacet dva let,” přiznával nepříjemnosti hostující lodivod Paulo Fonseca.

Clermont Foot - pravděpodobná sestava:
Diaw - Seidu, Wieteska, Caufriez - Allevinah, Magnin, Gastien, Neto Borges - Khaoui, Rashani - Kyei

Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Chevalier - Diakité, José Fonte, Tiago Djaló - Zhegrova, André, André Gomes, Ismaily - Gomes, Cabella - David

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.50 - 3.60 - 1.89

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Paris Saint-Germain - Racing Strasbourg

středa 21:00

Roztrpčení ze druhého místa ze světového šampionátu Kyliana Mbappého zčásti přebolelo. Lépe řečeno motor ofenzívy Francie se evidentně okamžitě hodlá zapojit do klubového běhu, aby na neúspěch co nejrychleji zapomněl. PSG se může těšit z jeho kouzel a čar hned v duelu se Štrasburkem, kterým se po katarské party v argentinských konturách vrátí do dění Ligue 1.

Obhajoba titulu Les Bleus nevyšla. O kousek. Mbappého týmový parťák Lionel Messi byl o píď tím lepším ve finálním penaltovém rozstřelu, přesněji mluvme také o jeho spoluhráčích, kteří si v loterii vybrali lepší čísla. Celý svět se na souboj dvou útočných model pařížského souboru těšili. A především díky jejich zásluze bylo k vidění napínavé a dramatické měření.

Jestliže však Messi dostal od klubových bafuňářů volno, aby svůj životní sukces mohl slavit společně s rodinou v rodném Rosariu, pak Mbappé se jen pár dnů po finále sebral z pohodlí domova a okamžitě vyrazil do tréninového centra PSG. Podobně smýšlel též Achraf Hakimi, jenž s Marokem zaznamenal na turnaji čtvrté místo. I on má velkou chuť vymazat rozladění z porážky z utkání o třetí místo. Byť s odstupem času přece může hodnotit účast mezi čtyřkou nejlepších jinak, vždyť se postupem do tohoto uskupení Maročané postarali o historický zápis nejen afrického kontinentu, ale zároveň i arabského světa. Nikdo jiný totiž tak daleko nebyl.

Pařížský lodivod Christophe Galtier měl velkou radost, že se Mbappé nerozhodl přehnaně a dlouhosáhle truchlit. A že ho měl k dispozici v prakticky nejbližší možný termín. "Jsme rádi, že ho tu zase vidíme,” pověděl o vracejícím se talismanu. "Kylian prožil obrovský turnaj. Byl zklamaný, že nezískal tu nejkrásnější trofej, i když byl nejproduktivnějším střelcem. Ale chtěl se rychle vrátit zpátky, být v kontaktu s týmem a připravit se na nadcházející týdny,” dodával.

Chybět by mimochodem Galtierovi neměli ani Neymar s kapitánem Marquinhosem. Také oni se neuzavřeli do sebe, nežádali o odpočinek poté, co Brazílie v Kataru vypadla ve čtvrtfinále. "Během té dvacetidenní přestávky jsme tvrdě pracovali,” ujišťoval Galtier. "Pro všechny naše reprezentanty jsou vzpomínky na mistrovství světa stále velmi čerstvé. A myslím si, že právě hráči PSG byli jedněmi z nejlepších ze všech týmů, jež na turnaj taktéž vyslali své svěřence.”

Štrasburk dosud působil spíše neškodným dojmem. Pořád platí, že jestli ekipa kouče Juliena Stéphana nezačne vyhrávat, stěží se bude moci vyhoupnout ze sestupového pásma, za patnáct kol slavila tříbodový rezultát pouze jednou jedinkrát. Na druhou stranu odcházela z placu bez bodu jen šestkrát, takové číslo spíše sedí na ty celky, které se aktuálně pohybují v průběžném středu tabulky. V Parku princů nicméně budou hosté bez příkras plnit roli jasného outsidera.

Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Mukiele, Sergio Ramos, Marquinhos, Juan Bernat - Carlos Soler, Veratti, Vitinha - Neymar - Ekitiké, Mbappé

Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Sels - Doukouré, Nyamsi, Djiku, Perrin - Bellegarde, Prcič, Diarra - Thomasson - Gameiro, Ajorque

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.19 - 7.65 - 16.60

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Stade Brestois - Olympique Lyon

středa 21:00

Lyon má nového majitele. Právě tahle zpráva byla v průběhu světového šampionátu v Kataru tou nejzásadnější v Auvergne-Rhone-Alpes. Novou éru pod americkým vlastníkem Johnem Textorem započne na půdě Brestu, který se před startem mistrovství nacházel jen těsně nad pásmem sestupu. Les Gones doufají, že se nyní začnou daleko více přibližovat svým cílům.

A těmi jsou bezesporu příčky zajišťující evropské poháry pro další ročník. Už před sezónou se hlásil útok na top trojku, jenže k té má Lyon poměrně dost daleko. Musel by zkrátka pevně stabilizovat svoje výsledky. "Pokračujeme v rozdělané práci,” uvedl hostující lodivod Laurent Blanc, který přebíral mužstvo zkraje října po Peterovi Boszovi. "Je ještě spousta záležitostí, které musíme upgradovat. Během přestávky proběhla příprava dobře, neměli jsme problémy.”

Pátá pozice je tou, která zajišťuje účast alespoň v Konferenční lize. A od téhle mety je teď na rozdíl sedmi bodů vzdálený. Bude prostě nějakou chvíli trvat, než se Olympique bude moci usadit kolem těchto míst. "Je pro mě složité pochopit, proč jsme v zápasech měli určitý blok. Je tedy potřeba získat ztracené sebevědomí zpět. Hráči se do všeho musejí vrhnout po hlavě,” pokračoval Blanc. "Fyzickou kondici jsme po pauze už naplno dohnali,” ujišťoval fanoušky.

Rovněž Brest se rozhodl pro změnu kouče v průběhu této sezóny, v říjnu opouštěl kormidlo Michel Der Zakarian, přičemž vedení klubu čerstvé jméno nenašlo. Sportovní ředitel Grégory Lorenzi prostě na novou volbu nehodlá nijak spěchat. Proti L'OL se tak opětovně na lavičce představí dočasně zvolený Bruno Grougi, a to spolu se svými brigádníky Yvanem Bourgisem a Julienem Lachuerem. Neočekává se přitom, že by se Grougiho angažmá změnilo na trvalé.

Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Bizot - Fadiga, Chardonnet, Brassier, Duverne - Camara, Belkebla, Mathias Pereira Lage - Del Castillo, Mounié, Honorat

Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Anthony Lopes - Kumbedi, Diomandé, Lukeba, Da Silva - Tolisso, Caqueret - Tete, Cherki, Toko Ekambi - Lacazette

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.28 - 3.70 - 2.21

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
15
13
2
0
43 : 9
41
2
RC Lens
15
11
3
1
26 : 10
36
3
Stade Rennes
15
9
4
2
31 : 14
31
4
Olympique Marseille
15
9
3
3
26 : 13
30
5
FC Lorient
15
8
4
3
26 : 21
28
6
AS Monaco
15
8
3
4
29 : 21
27
7
Lille OSC
15
8
2
5
27 : 23
26
8
Olympique Lyon
15
6
3
6
23 : 18
21
9
OGC Nice
15
5
5
5
15 : 17
20
10
Clermont Foot
15
5
4
6
19 : 23
19
11
Stade Reims
15
3
8
4
16 : 21
17
12
Toulouse FC
15
4
4
7
20 : 27
16
13
ES Troyes
15
3
5
7
26 : 31
14
14
Montpellier HSC
15
4
2
9
24 : 29
14
15
FC Nantes
15
2
7
6
17 : 24
13
16
Stade Brestois
15
3
4
8
16 : 28
13
17
AJ Auxerre
15
3
4
8
14 : 31
13
18
AC Ajaccio
15
3
3
9
14 : 24
12
19
Racing Strasbourg
15
1
8
6
17 : 26
11
20
Angers SCO
15
2
2
11
15 : 34
8

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
madridcan

Mbappe neodsúhlasil

Reagovat
loki5

Ne dal mu volno

Reagovat
Seydou Doumbia

druhá nejlepší liga světa se konečně vrací, hurá

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

3.

Reagovat
mistr129

Sedma

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Neymar

Reagovat
Rothbard

Přinesl si formu z MS.

Reagovat
Israha

Tak je ten Tudor a jeho tým padlý na hlavu? Harit do konce sezony out, Suárez na hostovačce, Gerson de facto pryč, teď na hostování Touré...on fakt chce hrát zbytek sezony s 16 hráči do pole?

Reagovat
Pharrell

Myslíte že Lens dnes dokáže vyhrát v Nice? Mají opravdu na to?

Reagovat
Seydou Doumbia

mít na to mají, ale sám tu francii sleduješ a někdy něco předvídat je dost věštění z koule nice umí zahrát katastrofu a lens krásně, ale oba týmy mají formu nahoru dolů někdy

Reagovat
Pharrell

Uvidíme. Ano sleduji to hlavně kvůli PSG a Lyonu v téhle lize. Ale prostě teď to více přeji Lensu mají fakt moc dobrou formu mohli by dokonce vydržet až do konce ligy.

Reagovat
Seydou Doumbia

taky jím to moc přeju, snad konečně vydrží až do konce sezony, super tým

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele