Měl jsem dát více gólů, šancí jsem zahodil hodně, sype si Jackson popel na hlavu

02.05., 19:30
Aktuality
Nicolas Jackson (© AFP)

Chelsea neprožívá povedenou sezonu a svým způsobem je pod tím podepsán i Nicolas Jackson. Senegalský útočník měl mít na starosti střílení branek a v tomto směru opakovaně selhal, sám si je nedostatků moc dobře vědom.

Senegalský útočník na Stamford Bridge přišel loni za 37 milionů eur z Villarrealu, podepsal osmiletý kontrakt a celkem nastřílel třináct soutěžních branek. Číslo ovšem mohlo být daleko vyšší a ví to i 22letý Afričan.

"Měl jsem dát více gólů, šancí jsem zahodil hodně," uznává Jackson.

"Situace celkově není taková, jakou jsem si jí představoval - v příští sezoně jsem chtěl hrát Ligu mistrů. Vše se děje z nějakého důvodu a o to více se budeme muset snažit v příští sezoně. Pro tým je nejdůležitější to, aby byl co nejvýše v tabulce, pak budou spokojeni i fanoušci. A přijde i klid a dostaví se také góly," pokračuje.

"Na zlepšení pracuji každý den. Nejdůležitější je být k dispozici, pomáhat týmu a hrát. Příležitostí jsem zahodil hodně, ale snažím se šance i připravovat, v příští sezoně to snad bude lepší," doufá.

Svěřenci Mauricia Pochettina letos nehráli evropské poháry a s řadou nových tváří v kabině se Blues mohli koncentrovat výhradně na anglickou scénu. V Ligovém poháru padli až ve finále a v FA Cupu se probojovali mezi nejlepší čtyřku. Podstatně horší jsou výsledky v Premier League, což dokumentuje až devátá příčka.

"Když se ohlédnete za dosavadním průběhem sezony, tak jsme dvakrát hráli ve Wembley a stále před sebou máme pět zápasů, v nichž se můžeme poprat o poháry. Příští sezona bude lepší, trenér zná všechny hráče a vztahy jsou lepší. Na začátku jsme se neznali a měli problémy se souhrou, nyní zná každý každého. Bude to lepší, jsme o krok blíže k tomu, co chceme," myslí si senegalský reprezentant.

Autor: Tomáš Pavlík / skysports.com

Komentáře (304)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele