Nečekaný návrat Benzemy do reprezentace? Chce si zahrát na olympiádě v Paříži

20.03., 11:10
Aktuality
Karim Benzema (© AFP)

Evropský šampionát v Německu pomalu a jistě klepe na dveře a po tomhle turnaji bude v létě k vidění další velká akce. Olympijské hry v Paříži jsou hlavně pro francouzskou reprezentaci důležitou událostí, i ty největší hráčské persony by na nich velmi rády startovaly a ukázaly se na domácí půdě. Dokonce je ve hře šance, že by se v nominaci mohl objevit Karim Benzema.

Sedmatřicetiletý útočník na konci roku 2022 po mistrovství světa v Kataru oznámil svůj konec v dresu Les Bleus. Tehdy se na podniku konaném v Asii ani nepřestavil, těsně před jeho začátkem se totiž zranil. Jenže olympiáda, to je teď něco, co Benzemovi zřejmě dost motá hlavu. Vůbec by nebyl proti, kdyby nakonec pozvánku dostal. "Samozřejmě, proč ne. Mohlo by to být super,” říkal v rozhovoru pro francouzský sportovní deník L'Équipe.

Mužstvo povede v Paříži kouč Thierry Henry a ten, stejně jako všichni ostatní trenéři, bude mít příležitost dopsat na soupisku tři hráče nad 23 let. Podle francouzského deníku Le Parisien má už na seznamu tři jména, která chce oslovit, a to Oliviera Girouda, Antoina Griezmanna a Kyliana Mbappého. Ovšem právě u posledně jmenovaného nastává velký problém. A tím je stanovisko Realu Madrid.

Očekává se, že ofenzivní lídr PSG zamíří během léta do španělského klubu. Ten se ovšem staví k olympijským hrám negativně a nechce na ně v průběhu příprav na novou sezónu nikoho uvolňovat. Mbappého start v Paříži je údajně velmi nepravděpodobný. "Všichni by tam chtěli být. Ale jestli budou moci přijet, to je na jinou debatu. Musíme každého trochu více probrat a zjistit možnosti. Je potřeba toho hodně naplánovat," povídal Henry.

Benzemovo povolání jakožto náhrada za Mbappého by tak ve finále nemuselo být žádnou nelogickou volbou. Francie bude potřebovat jiného ryzího střelce, tím rodák z Lyonu vždy byl. Sám hráč by navíc určitě měl velkou motivaci prahnout po úspěchu po letošním strastiplném ročníku v saúdskoarabském Al-Ittihadu, kde je od letního přestupu podle několika indicií značně nespokojený.

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsfrance.com, lequipe.fr

Komentáře (44)

Přidat komentář
nani92

Henry ako tréner

Reagovat
Seydou Doumbia

Jsem někde četl že ti starší hráči kteří by měli jet je Mbappé, Griezmann a ten třetí už nevím

Reagovat
Miguel19

Asi Giroud hele

Reagovat
Seydou Doumbia

Jo ten tam byl no

Reagovat
Sigma Olomouc

Benzema

Reagovat
Seydou Doumbia

podle Lekipu to byl Žalud

Reagovat
ACSeRw!n

Mbappe to ma zakazano od Pereze

Reagovat
Ladas321

Jak mu mohl něco zakázat když ještě ani nepodepsal smlouvu? Když bude Mbappe chtít tak pojede a Perez nic nezmůže, záleží čistě na něm jak se rozhodne.

Reagovat
smazaný uživatel

Záleží jedině na tom, co bude mít napsáno ve smlouvě.

Reagovat
Ladas321

Napsáno tam muže mít cokoliv, ale dokud ta smlouva není podepsaná, tak si to Perez muže napsat doma na toaleťák a bude to mít stejný význam. Takže co? Stále bude mít Kylian poslední slovo.

Reagovat
smazaný uživatel

wtf

Reagovat
icka

Takhle to fakt nefunguje

Reagovat
Uwe háže buly

Tak dost možná napsaná už je a podepsaná bude v průběhu jara.

Reagovat
imp.

To ale neni pravda. OH neprobiha v klasickym repre okne, takze kluby nemaji zadnou povinnost hrace poustet. Kdyz Mbappe bude chtit, tak ano, pojede, ale bude to za cenu toho, ze jeste v srpnu bude beze smlouvy. A to se urcite nestane.

Reagovat
janinho

"Když bude Mbappe chtít tak pojede a Perez nic nezmůže, záleží čistě na něm jak se rozhodne."

na toto si ako prisiel prosim ta? OH nie su oficialny turnaj na ktory by kluby museli hracov uvolnit, je to len na dobrovolnosti. a ci bude v Reale alebo niekde inde, tak Real udajne vsetkym hracom dovoli v lete len 1 turnaj. takze ak by chcel ist niekto na OH, tak nech sa paci, ale nech potom zabudne na ME alebo Copa America. tak neviem, co myslis ze si ti hraci radsej vyberu?

Reagovat
Ingimir

jednoduché, Mbappé podpíše zmluvu až po ME takže stále bude mať ten 1 dovolený turnaj

Reagovat
Seydou Doumbia

A Copu vynechá čili vše v pořádku

Reagovat
Ingimir

tak tá sa aj tak hrá v rovnakom termíne ako Euro, takže by to bolo aj tak jedno aj keby má možnosť za nejakých šialených okolností si tam zahrať

Reagovat
janinho

dost pochybujem, ze Real bude na jeho podpis cakat do polky jula, detto kvoli takemuto bezvyznamnemu turnaju, ale uvidime. je to nieco ako ked by chceli fans aby hrac s konciacou zmluvou v NHL dosiel reprezentovat na MS... mbappe si na tom olympijskom turnaji zrakvi nohu a moze zabudnut na Real a vsetko ostatne.

Reagovat
Uwe háže buly

Podepsat může půl roku předem ne?

Reagovat
janinho

ano, Bosman rule... pisalo sa aj to, ze uz asi podpisal ale kym nebude mat v PSG po sezone tak to nezverejnia, aby sa mohol sustredit na zapasy za PSG.

ale to mohol urobit aj 2 roky dozadu. s perezom boli dohodnuti, real kvoli tomu nerokoval s BVB o Haalandovi a pred koncom zmluvy na Mbappeho urobili tlaky jeho mater s Khelaifim aj Macronom a chlapec sa posral a porusil slovo Perezovi. na jednej strane klobuk dole pred Perezom ze neriesi nejaku svoju jesitnost a pre dobro klubu je ochotny Mbappeho lakat znova, ale ja ho na jeho mieste poslem do pice. mal 2 moznosti ist do Realu, 2 krat dal prednost PSG. Ja by som uz povedal jak Pepik Hnatek... "mels sanci, prosrals ji!"

Reagovat
Ingimir

tak ja som to zas tak vážne nemyslel, to by si (snáď) ani Mbappé nedovolil

Reagovat
janinho

tak akoze v pripade mbappeho je si myslim mozne uplne vsetko. kludne sa moze stat, ze jeho maminke niekto v drese realu nepodrzi dvere a chlapec skonci v barcelone... takze kym ho neuvidim na prezentacii na ESB v drese Realu tak to vsetko stale beriem jak bulvar

Reagovat
ACSeRw!n

jak vis, ze nepodepsal smlouvu ?

Reagovat
Ladas321

V dnešní době by taková informace novinářům neunikla. Je to prostě jak říkám a nemusíme se tady hádat, Kylian to má ve svých rukou a záleží čistě na něm jak se rozhodne. Netvrdím, že Kylian bude na OH hrát, naopak si myslím, že pravděpodobně se toho turnaje vzdá a vyjde Perezovi vstříc, ale bude to jeho rozhodnutí z dobré vůle.

Reagovat
imp.

No a nebo uz podepsal, spousta novinaru, ktery maji blizko k Madridu/PSG o tom i vi a jsou nabriefovany, aby to zatim nepousteli ven.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Kucka

Moc mi nedává smysl brát OG i Benzína, když v základu může hrát jen jeden z nich, Mbappé dával větší smysl.

Reagovat
Seydou Doumbia

V tomhle případě chudáci Barcola, Kalimuendo, Cherki, Tel, Wahi, Rutter...ta ofenzíva mohla být smrtíci i tak, ale takhle se to vše bude hrát na Mbappého a bude to nuda, pokud by teda opravdu jel

Reagovat
Salfovic

Jo, ten na té frašce nesmí chybět.

Reagovat
Ladas321

Olympijské hry jsou fraška?

Reagovat
krisa

ve fotbale docela i jo

Reagovat
Ladas321

Vy jste blázni Olympijská medaile je pořád olympijská medaile a navíc si tuhle soutěž zahraje fotbalista jen jednou v kariéře pokud vůbec. Ostatní soutěže se hrajou každý rok nebo co 4 roky.

Reagovat
Papra

to sice jo, ale nikoho to nezajímá pro ty hráče je to určitě fajn zkušenost, pokud to vyhrajou tak to stoprocentně pořádně oslaví, ale běžnej fotbalovej fanoušek ti spíš vyjmenuje mistry světa za posledních 30 let než aby si vzpomněl kdo vyjhrál olympiádu před 4/8 lety...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to asi tak na úrovni Ligy národů, no.

Reagovat
imp.

Tak ta prestiz je ponizena tim, ze je to v podstate mladeznickej turnaj no.

Reagovat
veikko

Kéž by to byl aspoň klasický mládežnický turnaj třeba U23. Ta pitomost se třemi hráči nad 23 let je úplná pitomost.

Reagovat
icka

OH fotbal vůbec.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Greaber

Nepsalo se náhodou, že Mbappe bude mít od Realu výjimku a že to bude mít ošetřeno ve smlouvě?

Reagovat
Ladas321

Záleží na domluvě, taky nemusí s podpisem smlouvy spěchat. Záleží jak se prostě Mbappe rozhodne.

Reagovat
Papra

snad nebude chtít vzít toho Salibu

Reagovat
Seydou Doumbia

o žádném salibovi se nespekuluje ne? stoperu mladých mají plnou prdel, ono i ofenzivních hráčů ale četl jsem zatím jen embapého griziho žaluda a benzemu

Reagovat
Papra

Já to zaslechl, ale bylo to mezi ARS fans, tak to možná bylo spíš "strach otcem myšlenky"

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele