Německo a Real Madrid vstřebávají šok, Kroos letos ukončí kariéru

21.05., 12:57
Aktuality
Toni Kroos (© AFP)

Poslední kolo španělské nejvyšší soutěže, finále Ligy mistrů, domácí evropský šampionát a to bude vše. Fotbalovou veřejnost dnes překvapil Toni Kroos, zkušený německý záložník prostřednictvím sociálních sítí oznámil chystaný konec aktivní kariéry.

34letý Kroos dokončuje desátou sezonu v dresu Realu Madrid a s vedením v uplynulých týdnech jednal o prodloužení končící smlouvy. Dohoda podobně jako v případě Luky Modriće neměla být daleko, o to překvapivější je úterní oznámení.

"Sedmnáctého července roku 2014 jsem byl představen jako hráč Realu Madrid a v tento den se mi změnil život. Začala nová kapitola v největším klubu na světě a teď, po deseti letech, tato kapitola končí. Nikdy nezapomenu na období plné úspěchů! Rád bych poděkoval všem za to, že mi věřili a jak mě tady přivítali. Zvláštní poděkování patří všem Madridistas za lásku, kterou mi od prvního dne projevovali," napsal dnes na sociálních sítích.

"Toto rozhodnutí samozřejmě znamená, že po letošním mistrovství Evropy skončí celá moje kariéra. Vždycky jsem říkal, že Real Madrid je a také bude mým posledním klubem. Jsem šťastný a také pyšný na načasování mého rozhodnutí, mohl jsem se rozhodnout sám. Mým cílem vždycky bylo skončit na vrcholu," dodal.

Kroos vyrůstal v mládežnické akademii Hansy Rostock a ve vlasti oblékal dresy Bayernu Mnichov a Leverkusenu. Za Real Madrid odehrál 463 zápasů, dal 28 branek a letos s ním vybojoval čtvrtý španělský titul, brzy pak dostane příležitost už pošesté v kariéře vyhrát Ligu mistrů.

Před několika měsíci se Kroos vrátil do německé reprezentace a po finále Ligy mistrů proti Dortmundu ho bude čekat domácí evropský šampionát. Jeho bilance v národním týmu zatím čítá sedmnáct tref ve 108 startech.

Autor: Tomáš Pavlík / kicker.de

Komentáře (347)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele