Novinka na EuroFotbalu: vylepšení pro uživatele

20.12.2013, 15:56
Aktuality
Zaujalo nás
Blíží se Vánoce a EuroFotbal pro vás, naše návštěvníky, má jeden dárek. Tím je několik nových funkcí a vylepšení pro zaregistrované uživatele. Například dlouho žádaná pošta, dále sledování diskusí, záložky, nastavení oblíbených klubů nebo profily uživatelů.

Někteří z vás si možná pamatují, jak se už před celkem dlouhou dobou objevila možnost nastavit si oblíbený klub, která následně zmizela. To byla rozpracovaná novinka, která se "do světa" dostala nedopatřením. Tuto novinku, kterou je celá nová sekce, jsme nedávno oprášili, dokončili a dnes konečně spustili. V hlavním menu v záhlaví webu tak najdete novou položku "Můj EuroFotbal", což je vstup do celé nové sekce. Co všechno je nového nebo se změnilo?

Profil uživatele

Téměř všude, kde se objevuje jméno uživatele, najdete také jeho profil. V diskusích, v chatu, v tabulkách v tiplize a dalších soutěžích, tam všude stačí kliknout na jméno uživatele a objeví se několik informací o něm. Možnost poslat zprávu nebo přidat do kontaktů, oblíbené kluby, umístění v tiplize a na konec datum registrace a posledního přihlášení.

Pošta

Dosud spolu uživatelé mohli komunikovat jen v diskusích nebo na chatu, nově je tu možnost využít soukromou poštu, největší a nejžádanější z nových funkcí. V mnohém připomíná klasický email - přijaté a odeslané zprávy, koš, možnost vytvořit si vlastní složky a lépe si zorganizovat příchozí i odchozí zprávy, adresář kontaktů...

Poštu najdete nejen v nové sekci, ale také vpravo nahoře pod svým uživatelským jménem. Až vám přijde nová zpráva, objeví se právě tam viditelné upozornění. Další cesta k poště vede z profilů uživatelů, kde najdete odkaz na poslání nové zprávy nebo možnost přidat si uživatele do kontaktů.

Oblíbené kluby

Při pročítání diskusí můžete často jen odhadovat, komu který uživatel asi fandí. Teď už se to dozvíte mnohem snáz, tedy pokud si dotyčný nastaví své oblíbené kluby. Ty se dělí na hlavní a vedlejší, to proto, že asi každý má nejen nějaký svůj hlavní klub, který sleduje a je jeho fanouškem, ale také další kluby, kterým třeba jen přeje trochu víc než těm ostatním. Nastavit si můžete tři hlavní a sedm vedlejších klubů.

Oblíbené kluby se zobrazují v profilu uživatele, ale i naopak u klubů najdete novou záložku, pod níž se skrývá přehled jeho fanoušků. Nastavit si oblíbené kluby můžete buď v nové sekci nebo na stránkách samotných klubů, právě pod záložkou s fanoušky.

Záložky

EuroFotbal je hodně rozsáhlý web, takže není možné se na všechny stránky dostat rychle a jednoduše z homepage. Proto jsou tu záložky, které by měly navigaci na webu alespoň trochu usnadnit. Do záložek lze přidat stránky lig, klubů a hráčů, a to pomocí odkazů, které tam najdete v pravém sloupci nahoře.

K záložkám se pak dostanete velmi snadno - stačí najet myší doprava nahoru, pod tlačítko Odhlásit, na odkaz "Můj EuroFotbal". Objeví se modré okno, kde najdete své záložky. Upravovat je - řadit a promazávat - můžete opět v sekci Můj EuroFotbal.

Sledování diskusí

Určitě se vám často stává, že diskutujete u řady článků, které brzy zmizí z homepage, vy na ně zapomenete a přitom tam zůstala nedokončená debata. To už by se teď stávat nemělo - každou diskusi (u článků, zápasů i videí) si můžete přidat do sledovaných, díky čemuž vás systém upozorní na nové příspěvky.

Tlačítko na přidání do sledovaných najdete dole pod každou diskusí, přehled sledovaných diskusí s novými příspěvky pak na stejném místě jako záložky, tedy ve "vyskakovacím" okně vpravo nahoře.

Nepřečtené komentáře

Poslední novinkou je jedna drobnost, kterou ale spousta z vás určitě ocení. V diskusích, které mají stovky nebo i tisíce příspěvků, není jednoduché najít ty, které jste ještě nečetli, i přesto že jsou zvýrazněné. Teď už hledat nemusíte - v každé diskusi najdete u prvního a pak i u každého nepřečteného příspěvku malou šipku, která vás navede na další nepřečtený komentář.

Na závěr

Výčet novinek je konečný, ale jen prozatím. V budoucnu se určitě dočkáte nejen vylepšení těchto funkcí, ale i dalších novinek.

Závěrem bych rád přidal ještě jedno upozornění, týkající se pošty. Ta je soukromá, takže samozřejmě nebude nijak sledována ani kontrolována. Přesto však platí zákaz jejího zneužívání k rozesílání spamu, uživatelům porušujícím toto pravidlo bude pošta zablokována.

Autor: Petr Starý

Komentáře (1633)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele