Odvedl jsem svou práci, říká Pekhart po tříbrankovém vstupu do sezony

22.07.2023, 13:09
Aktuality

Jako velká voda vletěl do nové sezony Tomáš Pekhart. V Polsku byl včera dvěma zápasy odstartován nový ročník tamní nejvyšší soutěže, Legia Varšava doma porazila LKS Lodž jasně 3:0 a všechny tři branky zaznamenal právě český útočník.

Domácí ve 34. minutě neproměnili penaltu a nemuselo je to mrzet, tou dobou už totiž vedli 1:0 po prvním zásahu Pekharta. Další zářezy si útočník schoval na druhý poločas, deset minut před závěrečným hvizdem ho pak při střídání vyprovázel z trávníku potlesk zaplněného stadionu.

"Bylo to první kolo, přišel plný stadion a já odvedl svou práci, byl to pro mě speciální moment. Z týmu cítím sílu, ale musíme zůstat v klidu, je za námi teprve první kolo, stále je na čem pracovat," zůstává Pekhart nohama na zemi.

Legia patří dlouhodobě mezi největší polské kluby a o to větší zklamání prožívá v uplynulých sezonách. V ligovém ročníku 2021/2022 se pohybovala ve druhé polovině tabulky, loni skončila druhá s devítibodovou ztrátou na mistrovský Raków. Náladu si alespoň vylepšila triumfem v Polském poháru.

"Posílili jsme kádr a stanovili si cíle. Všichni víme, o co hrajeme, chceme Legii vrátit na místa, kam patří," pokračoval.

Pekhart před dvěma měsíci oslavil 34. narozeniny a dres Legie obléká podruhé v kariéře. Před rokem si jako volný hráč odskočil do tureckého celku Gazişehir Gaziantep, koncem ledna zamířil zpět do Varšavy.

"Už mi není dvacet. Na útočníka je neustále vyvíjen tlak a já to mám rád. V Turecku jsem vnímal něco jiného, tam jsem necítil takový tlak na výsledky, v Legii je to po této stránce jiné. Nedostanete čas si vydechnout, musíte vyhrávat. V kabině mezi dalšími útočníky nemám žádného soupeře, naopak se navzájem podporujeme. Nejdůležitější věcí je co nejsilnější Legie," nechal se dále slyšet někdejší hráč Slavie, Sparty, Jablonce, Tottenhamu, AEK Atény nebo Norimberku.

Autor: Tomáš Pavlík / legia.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Pablos

Pekhattrick

Reagovat
Witcher

Měl by na českou ligu?

Reagovat
Nadržený šimpanz

Týpek je tady pořád za kopyto, i když je pravda, že v repre tak docela vypadal. Ale vystřídal toho v cizině spoustu s většinou góly dával

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele