Po fyzické stránce jsme na tom velmi dobře, libuje si Garcia

17.09.2013, 17:58
Aktuality
Římské AS v posledních třech sezonách marně bojovalo o to dostat se znovu do Ligy mistrů, ligový ročník 2013/2014 mu ovšem vyšel na jedničku. Giallorossi v létě opět změnili trenéra, kormidla se ujal Rudi Garcia a pod jeho vedením tým vyhrál první tři zápasy...

"Po fyzické stránce jsme na tom velmi dobře. Hrát na půdě soupeře je vždy složité, nedostává se vám tam takové výhody, jako na vlastním trávníku. Na tabulku se v tuto chvíli nedívám. Jedinou věcí, kterou počítám, jsou body," prohlásil někdejší kouč Lille po včerejší výhře 3:1 v Parmě.

AS si vedle Parmy odvezlo body i ze hřiště Livorna, doma pak porazilo Hellas Verona a v tabulce je druhé o skóre za Neapolí. Včera přitom římský celek o poločasové přestávce prohrával, po změně stran se však trefili Florenzi, Totti a z penalty Strootman.

"Byl to těžký zápas a důležité je to, že se nám povedlo ho otočit. Rád vyhrávám díky podobným obratům, jenom to ukazuje, že hrajeme jako tým. Teď máme šest dní na přípravu na derby, bude to hodně důležitý týden," vyhlíží Garcia tradiční derby s Laziem.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (81)

Přidat komentář
Squinty

Doufám že bude letos titul, nebo aspoň LM po dlouhé době..

Reagovat
smazaný uživatel

Titul?!

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim že LM je dost reálná, titul nevim nevim.

Reagovat
Pedro10

snáĎ bude konečne AS tam kde patrí

Reagovat
Kornovec

letos stika ligy,neco jako liverpool v anglii,skvele posileni a nehraji pohary.tipuju je do 3. mista

Reagovat
smazaný uživatel

na to jsou tam jiný adepti

Reagovat
Largo

Pro AS asi nejlepší "nákup" - Garcia

Většina posil taky zapadla, konečně jde ten tým nahoru. Ale Lazio bude velice těžký soupeř.

Forza ROMA!

Reagovat
Alberto Aquilani

Hmm, skoro bezchybne takticky a organizačne pripravený Rím pod Garciom, ktorý konečne sklbil celkom peknu hru s defenzívou, obrana vynikajúca, ale najlepší je ten stred, Strootman zatial vobec nenaplnuje pranostiky fanúšikov Serie A, že zhorí jak papier, pretože zatial hrá perfektne- takto si predstavujem moderrného stredopoliara - vysoký, silný, je dobrý pozične, vie brániť, útočiť, podržať loptu, rozohrať...

Čo ešte dokázal Garcia je oživenie Pjaniča, ten po 2 hrozných sezónach, kedy ho väčšina fanúšikov hnala z Ríma sa neskutočne zlepšil, fakt nechápem jak to spravil, alebo čo sa zmenilo, ale Pjanič aj včera super výkon.

Je tu ale jedna obrovska slabina a to je útok. Odišiel Osvaldo, Destro zranený a ostal len Borriello. Tak hráva v strede Totti, ktorý tam je zabitý a väčšinu času aj tak tam kde by mal hrať nehrá. Ljajičovi síce vyšiel debut, no včera bol hrozný. Gervas je rýchli a moc nerozmýšla, to je jasné oslabenie odchodom Lamelu ..... hráva tam Florenzi, lenže ten je tam tiež zlý. Tie zápasy sa vyhrávaju kvalitou a to že nás súper neprehráva ale my jeho, je to aj o šťastí, chce to hrotáka do stredu, veril by som Borriellovi ....

Reagovat
Alberto Aquilani

inak tá pranostika je samozrejme blbosť, mala to byť prognóza, ale tiež som len teraz vstal :D

Reagovat
Slejdy

s titulem nevim, hlavni bude LM

Reagovat
Largo

Souhlas, do pátýho místa a jsem spokojenej....

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím čajíčkoví soupeři, ale i tak pěkné. Lazio už napoví trochu o tom, jak se AS popere s náročnějšími týmy. Bude to určitě perfekt zápas. Snad to bude v dobrý čas, rád bych se na to podíval.

Reagovat
Biozdenda

no ani ne. Parma hrála skvěle s pekelným nasazením. AS je udělali až tou fyzičkou. Jestli takhle pojedou dál, tak budou fakt nebezpeční

Reagovat
Pedro10

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Breaking Bad S05E14.. WOW!

Reagovat
Gremlin

povedal by som, že as sa inšpirovalo laziom a zariskovalo - tréner síce bez zkúsenosti z ligy ale zatobez kontroverzii s vystupovaním, dobrými vzťahmi s hráčmi a takticky zdatný..

zatial tento výber obom klubom vychádza a aj keď zatial obaja nemajú nejaký "velký" výsledok, dosť si zdvihli kredit..

Reagovat
smazaný uživatel

Garcia neskutocny sympatak

pohlad na hru Romy je pre fanusika timu pohladenim na dusi, organzivana hra, vyborna obrana aj zaloha, zatial spolahlivy brankar, len ten utok trosku pokrivkava, snad sa to zlepsi, ked bude Destro zdravy, len skoda, ze na to zrejme doplati Florenzi, ktoreho je na lavicke skoda.

Maicon a Strootman su perfektni, Ljajic zatial 50:50, ale verim jeho kvalitam, Gervinho podla ocakavania len lavickovy hrac, uplne bezmozgovy futbalista.

Reagovat
smazaný uživatel

co si cakal ked nehraval pravidelne....mozno ked sa rozohra bude hrat lepsie

Reagovat
smazaný uživatel

Tomuhle chlápkovi věřím, letos to budou pro AS poháry.

Reagovat
spider_8

Ten tým působí daleko pevněji než v minulých sezonách. Ale těžké zápasy teprve přijdou.

Reagovat
Pipo123

Derby bude peklo a hodne sa bojím AS, organizáciu hry majú perfektnú, síce im ten útok toľko nešlape a troška zabíjajú Tottiho, ale záloha a obrana im funguje dobre.

Reagovat
Largo

Já se Lazia taky bojím, v tohle utkání jdou vždy všechny předpoklady stranou.... Těším se na to moc, jen ten útok mě straší...

Reagovat
blaugrana

A tu si zas niekto libuje vo fráze "libuje si".

Reagovat
Jajinek

Neapol i AS zatím dokonale využili toho, že měli nejlehčí los za všech a jedou na 100%. Zejména u AS mě to poměrně překvapilo, protože třeba výhru v Parmě jsem nečekal.

Neapol podle očekávání, zatím je nikdo neprověřil ani z rychlíku a zasloužených 9 bodů. Těším se na další kola, jak se ta tabulka bude vyvíjet dále.

Zatím pro mě zklamaní AC, ale to se určitě zase bude rozjíždět, a Viola...

Reagovat
10

Když čtu ty články o Neapoli, tak si říkám, že to jsou fakt machři vyhrát Scudetto 35 kol před koncem ligy. Bohužel je nejspíš pořádně neprověří ani AC teď o víkendu.

U AS si taky ještě počkám na nějaký soudy, ale zatím mě hodně překvapují, včera byli poprvé víc prověřený a nesesypali se, což se jim dřív stávalo pravidelně.

Reagovat
smazaný uživatel

"Římské AS v posledních třech sezonách marně bojovalo o to dostat se znovu do Ligy mistrů, ligový ročník 2013/2014 mu ovšem vyšel na jedničku." - není ta věta trochu zvláštní?

Reagovat
blaugrana

Reagovat
smazaný uživatel

tak doufejme, že jim tato prognóza vyjde

Reagovat
smazaný uživatel

Síce fandím AS Roma, ale takéto konštatovania... Veď sú to len 3 zápasy, kto vie, ako dlho táto forma potrvá. Ale klobúk dole, tá hra je parádna. Mám isté výhrady k individuálnym výkonom, ale to je minimálne. Uvidí sa ako zahrajú s kvalitnejšími týmami, potom to budeme môcť objektívne hodnotiť. Daje Roma!

Reagovat
smazaný uživatel

Četl jsi ten článek? Tam o formě není ani zmínka. Chválí fyzickou připravenost a týmovost.

Reagovat
smazaný uživatel

Áno, fyzická pripravenosť a tímová práca tam je, ale môj názor je podobný ako skeči-ho - som zvedavý ako budú vyzerať zápasy s náročnejšími súpermi a tam môže tímová práca/psychika výrazne padnúť.

Reagovat
smazaný uživatel

My jsme byli vždy schopní vyhořet na papírově nejslabším soupeři a ztrácet tak body s týmama typu Livorno pro nás nebylo až tak velké umění. Před 13 lety, kdy jsme měli ze začátku slabší Bolognu, Lecce a Vicenzu a pak přišla porážka na Interu, to byl defakto taky slabý los ze začátku a byl z toho titul. Důležité je, že do derby jdeme s maximálním počtem bodů, což samozřejmě svědčí o vítězné mentalitě a náladě, viz včerejší zápas v Parmě, která rozhodně nehrála špatně, jen nevydržela.

Reagovat
smazaný uživatel

Zeman zas říkal, že jsou na tom dobře v útoku

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme za deset kol. Soupeři jim to moc neztížili, každopadně vyborny rozjezd.

Reagovat
snuff24

http://www.youtube.com/watch?v=Ecd7Y52ar20 Doporučuji všem co si myslí,že je Juventus čistý jako slovo boží

Reagovat
Pinturicchio

My si to nemyslíme, my to víme a slzy Interistů nás nezajímají.

Reagovat
10

to tady dlouho nebylo...

Reagovat
Jajinek

ten zápas si pamatuju a byl jeden z prvních, který jsem viděl v televizi na živo jako malej. Hráči Juve tehdy hráli jako prasata a sudí to slušně zařezával. I přes to, že si nemyslím, jako většina, že se měl pískat ten "faul" na Ronalda, tehdy to byl obecně pro Inter neuvěřitelnej zářez, který pomohl rozhodnout o titulu...tuším, že jsme se pak úplně složili a prohráli další dva zápasy. Ten tým nebyl psychicky stavěnej na těžký chvíle a tu svou křivdu nepřenesl přes srdce.

Reagovat
Pettirosso

to ale není chyba nikoho jiného, než Interu. Nikdo nemůže za to, že hráči byli uplakánci a místo toho, co by se všem "posmtili" a dokázali, že mají vítěznýho ducha, tak se složili a nevyhráli další dva zápasy. To je prostě úplně dementní odůvodnění. Pokud nemají psychiku na to, se vzpamatovat z nějakýho zápasu, tak nemají hrát sport.

Reagovat
Jajinek

však říkám, že to není chyba Interu? S takovýma kecama si jdi za někým jiným. Ten tým nebyl psychicky silný na to, se s tím vypořádat...to je jen a jen jeho chyba...což ale nic nemění na tom, že ten zápas byl prostě strašnej...jak ze strany sudího, tak ze strany Juve

Reagovat
Pettirosso

jenže jenže právě vítězná mentalita a psychická síla rozhoduje o vítězi. Samozřejmě se může stát, že nějakej tým takhle zaříznou, ale když už nic, máme tady dalších 37 kol a plakat nad tím, že tenhle zápas rozhodl o scudettu (teď nemyslím tebe, aby ses zase nenaježil) je hloupost.

Reagovat
Jajinek

hele, já nikde neříkám, že tenhle zápas rozhodl o Scudettu...o něm rozhodla naše psychická slabost. Tenhle zápas měl na Scudetto vliv, ale je jen náš problém, že jsme se s tím nevypořádali. Nicméně to naprosto nic nemění na tom, že ten zápas byl děsnej, což jsem chtěl taky mimochodem svým příspěvkem sdělit. Já ten zápas viděl, tu sezónu jsem sledoval...

Reagovat
Pettirosso

no však jo, oba píšem to stejný

Reagovat
Jajinek

tak to si sakra chtěl tím vláknem říci...

Reagovat
Rip

Juventus mafiánský kartel, který funguje dodnes. Al Capone amatér.

Reagovat
smazaný uživatel

18/09/13 - Derby d'Italia vždy oživuje staré vzpomínky. Fanoušci Interu a celý klub si určitě neradi vzpomenou na skandál Calciopoli, v kterém bylo prokázáno, že Juventus korumpoval rozhodčí a potvrdilo se tak to, co si Interisté roky mysleli. Stejné to bylo i v roce 1998, kdy Inter vedl trenér Gigi Simoni. V tomto roce se odehrálo jedno z nejvíce neslavných zápasů mezi největšími italskými rivaly. Pozdější vyšetřování v roce 2006 se však tak daleko do minulosti nedostalo a Juventus za tento zápas nebyl nikdy potrestán. V přiloženém videu se můžete o skandálním řízení rozhodčího přesvědčit sami.

"Z mého pohledu je morálním vítězem Derby d’Italia z roku 1998 Inter," říká Simoni po letech. "Po jasném faulu Marka Iuliana na Ronalda rozhodčí odmítl zapískat penaltu." V 71.minutě byl trenér za protesty vykázán z lavičky, pár minut na to byl vyloučen i jeho hráč Ze Elias po zákroku, které doposud rozhodčí ani netrestal. Juventus tehdy vyhrál 1-0 a tři kola před koncem byl najednou blízko scudetta. Inter se po zářezu psychicky rozložil a tým, který v předchozích zápasech jenom vyhrával, šlapal jako hodinky a porazil třeba AC Milán 3-0, vyhrál z posledních tří zápasů jediný, kdy už o nic nešlo.

"Snažím se o tom zápase moc nepřemýšlet," pokračuje Simoni. "Každý fanoušek si ho pamatuje jako jeden z nejsmutnějších v italském fotbale. Problémovým nebyl jen tento zápas, ale celá sezona. Například náš zápas proti Empoli. Juve Scudetto vyhrát nemělo,"

"Když vzpomínám na Calciopoli, usmívám se a abych byl upřímný, myslím přitom i na zápas z roku 1998. Jak moc se to dnes změnilo? Vidím mnoho průměrných rozhodčích. Určitě nějaké náklonnosti existují. Není to ale tak strašné jako dříve. Někteří hráči v některých týmech můžou dělat a říkat, co chtějí. To je zřejmé a každý, kdo to popírá je lhář."

Následující video rozebírá všechny sporné situace v zápase. Rozhodčí za jasné a nebezpečné někdy dokonce i přímo brutální fauly vůbec netrestal hráče Juventusu žlutou kartou! Takové jasné situace našli v pozápasovém televizním studiu hned tři. Sudí dělal i další chyby a to na obou stranách, ale v těchto případech nebyly fauly na první pohled zřetelné. Například nenápadné nakopnutí Simeoneho Davidsem zůstalo bez trestu. Naopak žlutou viděl hráč Interu. O neodpískané penaltě na Ronalda již řečeno bylo (9.minuta ve videu),a ale víte jak hra pokračovala dál? Juventus se dostal do brejku a po faulu na druhé straně zapískal rozhodčí penaltu pro bianconeri! Skandální chování rozhodčího nemohli vydýchat hráči ani trenér a všichni se na něj doslova vrhli. Každý soudný člověk musí mít o jeho řízení zápasu naprosto jasno. Trenér byl za protesty vyloučen, nikdo další potrestán nebyl. Del Piero penaltu neproměnil.

Autor: Lukáš Pekárek

Reagovat
Jajinek

nehledě na to, že nechápu proč tento článek vůbec vzniknul a ještě více nechápu, proč ho sem nějaký troll tupě kopíruje tak naprosto mega nechápu, proč někdo považuje ten faul na Ronalda za jasný...

Reagovat
Eric_The_King

Ahoj, hledáme ještě jednoho hráče do naší NHL Fanty a kluci mi dali tip na tebe, měl bys zájem? Jestli jo, tak tady do diskuze hoď mail, pošlu ti pozvánku

http://www.eurofotbal.cz/clanky/ronaldinho-je-v-katastrofalnim-stavu-53417/?nocount=1

Reagovat
Jajinek

zájem bych měl, jen moc neznám pravidla a nevím, jak je to časově náročné. Toho času mám právě dost velký nedostatek.

klidně piš sem:

vychodilj@seznam.cz

Reagovat
10

to jsem taky nikdy nepochopil, zvlášť když je to pro většinu Interistů největší zářez v historii...v tomhle zápase byly větší průsery

Reagovat
Jajinek

Reagovat
10

http://www.youtube.com/watch?v=7TGR2d6YQZ0

je zajímavý, že o tomhle už Peky nenapíše

Reagovat
Pettirosso

Bennes, MSgoo?

Reagovat
Pinturicchio

To je slz, to jeeeeeee slz.

Reagovat
Jajinek

že to říkáš zrovna ty, jakožto jeden z nejuvrečenějších zdejších uživatelů...

Reagovat
Pinturicchio

A že mi to vyčítáš zrovna ty, který v těch slzách tady hraješ taky prim.

Reagovat
Jajinek

to si nemyslím, já ve vztahu ke svému klubu dokáže být střízlivý, hodně věcí uznat a nečetím se jak malé děcko, kdykoli někdo o Interu něco špatného napíše nebo ho potažmo jeho hráče nepovažuje za nejlepší na světě...o rozhodčích už nemluvě, kdybych v posledních letech měl brečet vždy, když náš zaříznou, nedělám nic jiného.

Reagovat
Pinturicchio

No, nesouhlasím, zvlášt s tím, že nebrečíš a nechováš se jako malé dítě, kterému někdo sáhl na hračku, ... kdybychom měli brečet kvůli rozhodčím, tak pod italskou sekcí neděláme nic jiného, protože jsou hrozní, ... a už stačí, popojedem.

Reagovat
olis

v mladeznickej LM vyhrava Neapol nad BVB 1:0

Reagovat
Jajinek

Pipo prosím jaká je dnešní předpokládaná sestava Lazia?

A Tomo a ostatní, myslíte, že bude hrát Rossi?

Reagovat
Pipo123

4-3-3 - Marchetti; Cavanda, Ciani, Cana, Konko; Gonzalez, Onazi, Hernanes; Ederson, Floccari, Keita

Dosť dobrá zostava, hlavne Keita je fakt talent a v Primavere nemal dva roky po sebe konkurenciu, teším sa na neho, hraje podobne ako Zarate

Reagovat
Jajinek

Candreva nic?

Reagovat
Pipo123

Asi nie, Ledesma, Lulič, Candreva a Klose budú asi odpočívať na derby.

Reagovat
Jajinek

ok, díky moc

Reagovat
M11

ja nechci Adidas

Reagovat
10

přišel s tím Tuttosport, možná je to jen taktika na Nike...ten náš kontrakt je z roku 2003, Inter letos s Nike podepsal o 5 mega ročně lepší, tak uvidíme

Reagovat
10

jinak škoda, že už nemáme Kappu, turínská firma, měli jsme je tolik let a ty dresy se mi od nich vždycky líbily nejvíc

Reagovat
M11

Kappa je takova Calciova znacka..bohuzel docela na ustupu.. klidne bych je bral zpet.. ale v zadnem pripade nechci Adidas.. ty dresy by vypadali jak Newcastle.. ja jsem s Nike spokojen

Reagovat
DelPiero137

Kappu ma este Baggio nie? Bojim sa ze Kappa nevie ponuknut tak tucnu zmluvu ako Nike

Reagovat
Pettirosso

chci Kappu nebo Pumu

Reagovat
smazaný uživatel

moje řeč kámo, moje řeč

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
M11

Matrimu slusi vic dres AC.. to musim uznat

Reagovat
Il Architetto

Reagovat
Pettirosso

nasere

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá smůla.

Reagovat
10

ANSA píše o dohodě Morattiho s Thohirem o prodeji 70% Interu, Moratti to zatím popírá, prý by mělo být rozhodnuto během měsíce a zájem mají ještě jiný subjekty. Řekl bych, že je hotovo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele