Poučili jsme se z prvního zápasu, těšilo Pioliho po postupu přes Slavii

14.03., 23:12
Aktuality
Stefano Pioli (© AFP)

Trenér AC Milán Stefano Pioli po výhře 3:1 v odvetě osmifinále Evropské ligy na hřišti Slavie ocenil, že se jeho svěřenci poučili z úvodního utkání na domácí půdě. "Rossoneri" před týdnem při vítězství 4:2 na San Siru stejně jako dnes hráli většinu zápasu v přesilovce, podle osmapadesátiletého kouče ale předvedli v Edenu vyzrálejší výkon. Uvedl to na pozápasové tiskové konferenci.

Zatímco před týdnem dostal červenou kartu v 26. minutě bek El Hadji Malick Diouf, dnes byl vyloučen ještě o šest minut dřív kapitán Slavie Tomáš Holeš po faulu na Davideho Calabriu. Do poločasu využili přesilovku postupně Christian Pulisic, Ruben Loftus-Cheek a Rafael Leao.

"Poučili jsme se z prvního zápasu, ve kterém jsme také hráli dlouho v početní převaze. Dnes jsme více kontrolovali hru, dali jsme tři góly a pak to bylo poměrně jasné. I tak to od nás nebylo bezchybné, měli jsme dát ještě více branek," zhodnotil Pioli.

"Pulisic s Leam hráli skvěle, přidali se k nim ale i další hráči. Na druhou stranu jsme dostali dohromady tři góly od oslabeného soupeře, to musíme do dalšího kola zlepšit," připomněl zkušený kouč trefu Matěje Juráska z 84. minuty.

AC došel v minulé sezoně do semifinále Ligy mistrů. O trofej chce usilovat i letos v Evropské lize, v domácí soutěži totiž ztrácí ze druhého místa propastných 16 bodů na městského rivala Inter. "Už teď jsme vyřadili dobré týmy, ale spoustu těžkých soupeřů ještě máme před sebou. Ve hře jsou třeba Benfica, West Ham nebo Villarreal," upozornil trenér italských šampionů z ročníku 2021/22.

V závěrečné fázi sezony by měla být k dispozici i brankářská jednička Mike Maignan, jenž dnes musel kvůli zranění ve 20. minutě vystřídat. "Bolí ho koleno, ale nemělo by to být nic vážného," ujistil Pioli. AC se dozví čtvrtfinálového soupeře po pátečním losu.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele