Přikryl zůstává v polské lize, stal se posilou Warty Poznaň

23.09.2023, 10:37
Aktuality

Český fotbalista Tomáš Přikryl bude působit dál v polské lize. Po čtyřletém angažmá v Bialystoku podepsal s Wartou Poznaň roční smlouvu s opcí na další sezonu. Jedenáctý celek tabulky o tom informoval na svém webu.

"Z návratu do Ekstraklasy mám radost, protože se mi tady líbilo. Liga je na vysoké úrovni, jsou tu moc pěkné stadiony, všechno. Doufám, že nás čeká úspěšné období," uvedl Přikryl. "Doufám, že pomůžu týmu svými zkušenostmi, protože už mám něco za sebou. A rád bych pomohl k co nejvyššímu umístění v tabulce, protože Warta je ambiciózní klub," dodal jednatřicetiletý záložník.

"Ještě před pár měsíci by příchod takového hráče nejspíš zůstal jednom přáním. Tomáš je mimořádně kvalitní hráč, byl mimo naše možnosti. Teď se situace změnila a naše plány se změnily kvůli nedávným zraněním důležitých hráčů. Takže i když to vypadalo, že máme kádr uzavřený, začali jsme s Tomášem jednat a jsem rád, že jsme se dohodli," řekl sportovní manažer Warty Rafal Grodzicki.

V české lize nastupoval Přikryl za Olomouc, Spartu, Duklu a Mladou Boleslav.

Autor: ČTK

Komentáře (21)

Přidat komentář
vitecek15

Hrozná škoda, strašně jsem si přál jeho návrat do Sigmy, kde to letos nevypadá úplně špatně. Hra sice nijak líbivá není, ale zatím překvapivě účinná a poháry by mohly klapnout. A Přikryl by se Jílkovi parádně trefil do sestavy. Nevadí, ještě pořád má čas.

Reagovat
insane

Tak na jeho levelu neměl nikdy šanci se úplně královsky zaopatřit do konce života jako v nějakym velkoklubu na západě, takže se v tom Polsku musí ještě tak na 2 roky zdržet, aby se vrátil do Sigmy, kde bude mít dvakrát třikrát menší plat. Ale zase on je takovej lehkonohej typ fotbalisty jak Petržela, tak by si mohl udržet slušnou výkonnost aspoň tak do 36 let.

Reagovat
vitecek15

Byl hráčem Sparty, takže tam je to podle mě hodně blízko výplatnici v Polsku (ne-li víc), a pokud není úplně blbej, tak si sem tam něco ušetřil a vhodně investoval.

Reagovat
insane

Byl tam jako mladej hráč ještě předtim, než se tam začalo rozhazovat víc. V Bialystoku si určitě vydělal nejvíc. Ale jinak já neříkam, že nic nemá, určitě si něco našetřil, ale nebudou to zkrátka takový částky, jako kdyby hrál v Německu nebo tak. Život po kariéře je zkrátka dlouhej, proto ještě tak 2-3 roky bude někde, kde si zkrátka vydělá víc, než půjde domů. Naprosto pochopitelně.

Reagovat
vitecek15

Ve Spartě stopro už tenkrát tak 300 měsíčně měl. A to není málo. Když takhle jedeš 10 sezon průměrně, tak si na hezkej život vyděláš, pokud nejsi kokot. Koupíš barák, pak 2-3 byty, ty pronajímáš, odkládáš do fondů atd.

Reagovat
Anetis92

Akorat, ze ono tech 10 sezon v CR za takovy cash neodehraje moc hracu…

A jeste zapominas, ze ten fotbalista z neceho musi zit.

Pokud nechces koupit barak a tri byty v horni dolni (aby to byla smysluplna investice), tak to neco stoji.

To uplne z 300K za par sezon nenasetris, dejme tomu na kazdou nemovitost nasetris 20%, pak platis hypo, ale jelikoz nejsi ekonomicky aktivni jako profi baller 30let, tak si ji das kratkodobou (tzv. treba 10let), spocitej splatky a vlastne z tech 300K (hrubeho) ti zbyde par susnu, z ceho ma jist? Platit auto? Drahe zivotni pojistky pro sportovce? Joo a z ceho odkladat na ty tvoje fondy? To vidis jak hurvinek valku.

Reagovat
Uwe háže buly

Tak on začínal ve Spartě a vlastně i v Polsku v době, kdy cena nemovitostí byla níž (a hlavně úroků). Pokud nejsi retard, tak vyzijes bez problémů z cca 70-80 měsíčně (obzvláště v době před 10 lety) a to dost nadprůměrným stylem života. A zbývá ti 220 měsíčně/2.46 mega ročně x 10 let. Z toho máš v Olomouci tak dům a 2.5 bytu. Stačí nebýt retard a nerozhazovat peníze jak lidi s vysokou školou života.

Reagovat
Uwe háže buly

*2.64 mega

Reagovat
Anetis92

Jenomze ve Sparte byl jako mladej par sezon, mam za to, ze Bolka mu po Sparte dala stejnou smlouvu, coz se spekulovalo, ze to bylo okolo 200K/mes.

To promin ale to neni moc, to zas tolik neusetris na celej zivot.

V Polsku muze mit podle me okolo 400-600K/mes (nebo mel v Bialystoku), s tim uz se muzes zabezpecit, ale musis to fakt nekolik let vydelavat.

Reagovat
lampas

Kolik mu může dát takový průměrný tým polský ligy? Bych to odhadoval tak na 10 000 euro za měsíc max.

Reagovat
Kepy_FCB

Mapa města na dresu

Jinak tento hráč měl nakročeno k lepší kariéře nebo to bylo jen snem místních olomoučáků?

Reagovat
Kaspar

Tak celkove se od tech hracu z Olomouce cekalo vic. Prikryl, Pospisil, Navratil, Horava......Ted ma na prestup nakroceno Zmrzly po sezone, tak se uvidi kam se upichne.

Reagovat
GreatWhite

Ševčík, Kalvach, Plšek, Falta... Přijde mi, že vlastně jen vychováváme hráče pro špici české ligy a nikdy z toho není nic navíc...

Což je pro fanouška Sigmy k naštvaní, protože naše top talenty uvidím radši vlastně kdekoliv jinde než někde ve Slavii...

Reagovat
vitecek15

Ševčík kdyby nebyl skleněnej, je někde ve Španělsku nebo Itálii. O Kalvachovi by ti každej trenér řekl, že ten podle nich neměl ani na 2. ligu, a kam to dotáhl. Nikdy nebyl zázračnej talent. Plšek byl od mlada pomalej, tam se nic moc nečekalo, max nějaká Sparta, dál ne. Falta na to ve 24 letech začal srát a pak už bylo úplně jedno, že měl levačku od pánaboha.

Reagovat
meno

Ten dres je skvělej

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Anetis92

Uplne na top ligu nemel, skvelej hrac na nasi ligu - to ano.

Na Polsko taky dost dobrej, ale cekal jsem, ze se tam ukaze trochu vic.

Tohle co ma za sebou je podle me maximum, co ze sebe mohl dostat.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
romeo351

Mě zklamal. V noze to měl

Reagovat
Uwe háže buly

podobný hráč jako Krejčí, ale ten byl vybusnejsi a vytriskal z toho smlouvu v SA.

Reagovat
jsemdement

Kurwa Polšče to co jest za wideo na tem x. Taky bazmek bezsmyslovy kurwa cibula.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele