Primera Division - souhrn 8. kola

24.10.2009, 19:55, aktualizováno 25.10.2009, 22:52
Komentáře a souhrny
Vedoucí Barcelona doma půltuctem branek rozstřílela Zaragozu, hattrickem se blýskl Keita. Valencia v pohodě dokráčela ke třem bodům na půdě Almeríe a je čtvrtá. V neděli se jinak dařilo domácím. Tři body má Tenerife, Villarreal, Valladolid i Getafe. Jen Santander se s Osasunou rozešel smírně. Real Madrid remizoval na hřišti Gijonu, bez branek se hrálo i v Seville.

Atlético Madrid - RCD Mallorca 1:1

24.10.2009 18:00

Góly: 53. Diego Forlán (pen.) - 90. Borja Valero

Nový kouč Atletica Madrid Sanchez Flores zatím pouze z tribuny sledoval nepříliš povedené vystoupení svých nových svěřenců. Vinou vyrovnání soupeře v nastaveném čase tak bere z tohoto utkání pouhý bod, což je pro současné Atletico hodně málo.

Méně slavnější madridský klub zažívá hodně nepovedené období. Zatímco loni proháněl vedoucí duo Barcelona - Real, nyní se krčí hluboko v dolní polovině tabulky. Z krize ho po porážkách na hřištích Osasuny a Chelsea nedostalo ani domácí střetnutí s Mallorcou. Už ve třetí minutě si zkoušel vymodlit penaltu Diego Forlán, sudí však zákrok na jeho osobu v podání Ramise ponechali bez povšimnutí.

Domácí se nakonec přeci jen pokutového kopu dočkali. Simao se pokoušel utancovat Josemiho a najít lépe postaveného Forlána, bek Mallorcy však ve vápně zahrál rukou a uviděl druhou žlutou kartu, čímž pro něj zápas skončil. K exekuci penalty se postavil právě uruguayský útočník, ale velkou šanci na otevření skóre zahodil a vůbec netrefil branku.

V zápase už potřetí se Atletico dožadovalo odpískání pokutového kopu krátce po startu druhé půle. Opět se do role hlavního protagonisty převtělil Forlán, jeho centr letící do vápna srazil rukou Ramis a sudí i tentokrát nařídil penaltu. Uruguayec se rozhodl napravit si reputaci, znovu se ujal exekuce a poslal brankáře Aouateho na opačnou stranu. Ramis navíc dostal podobně jako Josemi druhou žlutou.

Atletico nepolevovalo a blízko ke gólu měli krátce nato Simao a střídající Cleber Santana. Oba ale nasměrovali své pokusy těsně vedle. První vážnější šanci si fotbalisté z Baleárských ostrovů vypracovali až v 87. minutě. Hlavička Weba v síti ještě neskončila. Tolik štěstí už brankář De Gea neměl v nastaveném čase, kdy ho překonal Valero a rozhodl tak o dělbě bodů.

Více informací k zápasu

Sporting Gijón - Real Madrid 0:0

24.10.2009 20:00

Góly: -

Bezgólová remíza a dělba bodů je výsledek cesty Realu do Asturie. Domácí se slavným rivalem nedali zastrašit a dokonce několikrát sahali i po třech bodech. Bílý balet se tak nevzpamatoval z prohry s AC Milán a ztratil další body.

Domácí i hosté nastoupili v očekávaných sestavách. První čtvrthodina hry patřila domácím, aktivitou hýřil zejména Barral, odchovanec Bílého baletu. Nejprve přestřelil De la Cuevas, poté po nebezpečném centru Morána odvrátil Pepe a stejný hráč nevyužil chyby vybíhajícího Casillase.

Poté se ujal iniciativy Real a Kaká vyslal ránu na branku Gijónu, kterou zneškodnil Juan Pablo. Následně nevyužil Raúl pěkného pasu Granera, na druhé straně hlavičkoval po přímém kopu nad Barral. Kapitán Realu pak střílel těsně vedle po skrumáži ve vápně domácích.

Hra Bílého baletu byla v druhé části první půle předvídatelná a pramálo nebezpečná. Naopak těsně před koncem zahrozili domácí. Casillas vyrazil střelu De las Cuevase, který se prohnal kolem Marcela. O minutu později střílel po kombinaci Lory a Morána vedle Barral.

První vážnější akcí druhého poločasu byla v 53. minutě souhra Ramose a Kaká, kterou zakončil přízemní střelou Granero, toho však výborně vychytal Juan Pablo. Za domácí kontroval pěkným centrem Canella, který odvrátil Xabi Alonso.

Další příležitost měl v 68. minutě Kaká, ale jeho přímý kop vyrazil v poslední chvíli Juan Pablo. O deset minut později po akci Raúla a Granera přestřelil Xabi Alonso. V 80. minutě sice Raúl skóroval, ale brance předcházela ruka Kaká. V 85. minutě podběhl centr Juan Pablo a až v poslední chvíli vyboxoval míč na roh. A když neskončila úspěchem ani hlavička Raúla po centru Ramose, rozešly se oba týmy bez branek.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Espanyol Barcelona 0:0

24.10.2009 22:00

Góly: -

Cennou remízu si odvezl ze hřiště Sevilly barcelonský Espanyol. Ten navíc dohrával zápas o deseti, když byl půl hodiny před koncem vyloučen Pareja.

Pro Sevillu to tak byl další nepříznivý výsledek v ligové soutěži. Po prohře s La Coruňou 0:1 nestačil dvojnásobný vítěz Poháru UEFA ani na Espanyol. Hrdinou dne se stal kamerunský brankář Kameni, který pochytal velké množství domácích šancí.

Hosté však nepřijeli jen bránit a už po dvou minutách mohl skórovat Luis García. Jeho ránu vyrazil pohotovým reflexem gólman Varas. Na druhé straně zkoušel o tři minuty později štěstí Jesus Navas, na Kameniho si však svým lobem nepřišel. Za dalších pár vteřin na to měli domácí zahrávat pokutový kop, rozhodčí ale Parejovu hru rukou neviděl.

Svižný fotbal pokračoval i v dalším průběhu, Callejón mířil těsně vedle. Na opačném konci hřiště vychytal Perrottiho skvělý kamerunský gólman. Oba dva si své role zopakovali i těsně před půlí, a to se stejným výsledkem. Na začátku druhého dějství měla více ze hry Sevilla, Espanyol ale bránil pozorně.

Po hodině hry si navíc vykoledoval druhou žlutou kartu Pareja, který nekompromisně stáhl k zemi Diega Capela a pro Espanyol nastaly krušné časy. I v deseti si však hosté vypracovali velkou tutovku. Na překrásný centr střídajícího De la Peni si naskočil Alonso, ale ze šesti metrů hlavou trestuhodně minul.

Hra se poté opět přemístila před Kameniho. Ten si poradil s hlavičkami Squillaciho a Renata a stále držel svému týmu naději na bod. S přibývajícím časem tlak Sevilly sílil, pokusy Escudého a Koného skončily oba mimo branku. Nakonec mohli brát všechny body fotbalisté outsidera, jenže Callejón z ostrého úhlu na Varase nevyzrál.

Více informací k zápasu

Racing Santander - CA Osasuna 1:1

25.10.2009 17:00

Góly: 90+5. Manuel Arana - 51. Walter Pandiani

Až gól v páté minutě nastavení z kopačky Manuela Arany zajistil Racingu Santander cenný bod za domácí remízu 1:1 s Osasunou. Ta dlouho sahala po vítězství, když se zásluhou branky Pandianiho z 54. minuty ujala vedení.

Domácí šli do utkání posíleni o vědomí, že v minulém kole prohrávali ještě deset minut před koncem na půdě Zaragozy o dva góly, nakonec však vydřeli bod. Santanderským také vyšel lépe úvod zápasu. Střely Munitise a Punala ze střední vzdálenosti však trable hostujícímu gólmanovi Ricardovi nenadělaly.

Domácí ale drželi taktovku pevně ve svých rukou, šanci Fernandéze či následnou dorážku Serrana na poslední chvíli zpacifikoval skvělý Ricardo. Hosté poprvé zahrozili nepřesnou střelou Camunase, neujala se rovněž rána Flana. Na druhé straně zkoušel štěstí Luis Garcia, jeho pokus zblokoval Nekounam přímo k nohám Tchiteho, toho opět vychytal Ricardo.

Skončil tedy bezgólový první poločas, v němž měli více ze hry fotbalisté Racingu. Na hluboký obranný blok soupeře si ale nepřišli. Domácím patřil také úvod druhé půle, zčistajasna však udeřila Osasuna. Roh Arandy se snesl přímo na kopačku bývalého útočníka Espanyolu či La Coruni Waltera Pandianiho, a ten krásným volejem poslal hosty do vedení.

V následujících pěti minutách byly hned čtyři nedovoleném zákroky hráčů z Pamplony posouzeny za žlutou kartu, žádný užitek to ale domácím nepřineslo. Ba naopak, hra se začala kouskovat a hosté se s přehledem bránili. Střela Tchiteho letěla hodně mimo, a tak se postupem času ke stále častějším brejkům dostávala Osasuna. Hlavička střídajícího Massouda ale trefila jen brankáře Tona.

Krátce po něm neuspěl ani Monreal, Fernandézovu šanci na vyrovnání zmařil Ricardo. Domácím se ale krátil čas na zisk alespoň jednoho bodu, což se projevovalo na jejich nervózním herním projevu. Už v nastaveném čase mířil Serrano z dobré pozice nad břevno. Zasloužené remízy se nakonec Racing dočkal v poslední své akci. Centr Xisca dorazil za Ricarda přízemní střelou Arana a stal se hrdinou zápasu.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Athletic Bilbao 2:0

25.10.2009 17:00

Góly: 60. Roberto Soldado, 71. Dani Parejo

Branky Pareja a Soldada zajistily Getafe posun už na desátou příčku španělské Primera Division. Naopak tak ještě více prohloubily volný pád Bilbaa do zadních pozic. Atletic totiž uhrál z posledních pěti soubojů jen jeden bod.

Bilbao nakonec dohrávalo zápas pouze o devíti lidech, což velkou šanci na úspěch nezaručovalo. Sebedůvěra přitom měla zcela jasně být na straně hostů. Nejen, že v týdnu porazili v Evropské lize Nacional 2:1, útočník Fernando Llorente navíc podepsal s týmem kontrakt až do roku 2013. Přesto do zápasu vstoupili lépe domácí fotbalisté.

Už v osmé minutě totiž Soldado nasměroval svůj pokus do břevna. O šest minut později se k exekuci přímého kopu postavil Pedro León a jeho ránu vytěsnil skvělým zákrokem jednou rukou gólman Iraizoz. Bilbao si na svou první šanci muselo počkat do 23. minuty. Llorente si před zraky kouče Del Bosqueho pohrál se třemi obránci, následnou střelu však nasměroval mimo.

Hosté setrvávali v útočné aktivitě i nadále, Susaetovu jedovku vytěsnil s velkou námahou brankář Ustari. Zlomový moment nastal ve 42. minutě. Druhou žlutou kartu totiž uviděl Gurpegi za zbytečné stažení unikajícího Soldada. Od té doby Getafe na hřišti dominovalo. Krátce po přestávce mohl početní výhodu využít aktivní Soldado, jeho prudkou hlavičku zpacifikoval Iraizoz.

Bezbrankový stav padl přesně po hodině hry. Boateng poslal dlouhý, razantní míč do vápna, kde se snesl přímo na nohu Soldada, který se tentokrát nemýlil. Atletic se na žádný větší odpor ve zbytku utkání nezmohl, ba naopak ještě jednou inkasoval. V 79. minutě zahrál v pokutovém území rukou Castillo a nařízenou penaltu s klidem proměnil Parejo. V samotném závěru ještě hostující Ustaritz uviděl přísnou červenou kartu po zákroku na Soldada. Skóre se však už neměnilo.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Deportivo La Coruña 4:0

25.10.2009 17:00

Góly: 18. Nauzet Alemán, 46. Nauzet Alemán, 77. Diego Costa, 87. Haris Medunjanin

Deportivo La Coruňa dostalo za vyučenou ve Valladolidu, odkud si odváží čtyřbrankový příděl. Pro mužstvo z Galície je to první podobně otřesný výsledek v sezóně, tento zápas se zařadí k velkým překvapením kola. Drtivé vítězství režíroval střelec dvou branek Nauzet Alemán, jehož tým po několika nepodařených utkáních konečně zabral.

Deportivo působilo nezvykle ustrašeně a domácí brankář Justo Villar neměl kdovíjaké množství práce. Střelci hostujícího mužstva působili bezradně, jejich střely většinou končily na reklamních poutačích, v horším případě pak mezi spokojenými diváky. Naopak obrana se činila, podobné kiksy jsme u tohoto týmu dlouho neviděly.

Lotinův celek nedbal na Alemánovo varování z prvních minut a v devatenácté minutě jej nechal vstřelit první branku. Na ní má velký podíl Canobbio, jehož fantastická přihrávka skrz obrannou řadou našla před Danielem Aranzubíou právě pětadvacetiletého útočníka, který s přehledem svou tutovku proměnil. To byl též rozhodně nejzajímavější okamžik prvního dějství, v němž působili hostující hráči trochu bezradně a nečekaně se trápili. Po obrátce se od Deporu čekalo zlepšení, ale opak byl pravdou.

Valladolid se na soupeře s chutí vrhl a roztrhal jej na cucky. Po dvou minutách hry se prosadil opět Nauzet Alemán, který naplno využil zaváhání a nedůslednosti obránců Deportiva a zvýšil vedení. Odpověď přichystal střelec překrásné branky proti Seville Juan Rodríguez, ale jeho střela zpoza vápna rozezvučela tyč.

Všechna naděje z hráčů galícijského výběru vyprchala po třetí parádní trefě Diega Costy, na jehož brance se podílela větší část obrany Deporu. Daniel Aranzubía mohl naštvaností roztrhat síť, byl naprosto bezradný a osamocený ve své snaze zabránit debaklu. Nezabránil mu, před podobně pracující defenzívou neměl šanci. Když v závěru utkání přidal čtvrtou branku pohlednou technickou ranou Medunjanin, bylo o výsledku rozhodnuto.

Depor si odváží zasloužené nic, tři body zůstávají zcela po právu v držení domácích hráčů, kteří prolomili několikazápasové prokletí a potěšili domácí fanoušky.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Málaga CF 2:1

25.10.2009 17:00

Góly: 27. Nilmar, 54. Joan Capdevila - 45. Albert Luque

Předlouhých osm kol čekala villarrealská družina na první ligové vítězství v letošním ročníku španělské nejvyšší soutěže a dnes přišel možná klíčový obrat k lepšímu. Na El Madrigal dorazila andaluská Málaga, které se letos nedaří a svými výkony napovídá, že jí nebude v konečné kalkulaci patřit lichotivá pozice. Tři body se zdráhaly zůstat v domácích rukou, vyjednavač Capdevila si však věděl rady a strhl je na stranu Villarrealu.

Může to být setsakramensky důležité vítězství. Valverdeho svěřenci se plahočí v podřadných vodách a šoupají o nepříjemné dno ligové tabulky, což nebylo v posledních letech zvykem. Tříbodový zisk by mohl Žlutou ponorku řádně nakopnout do citlivých míst, což by zrovna nemuselo znamenat chvilkové znecitlivění, ale dlouhodobé zlepšení výsledků. Jestli tři body pomohou k lepším zítřkům, se ukáže v následujících týdnech.

Málaga řeší opačné problémy, letos se potýká se špatně pracujícím týmem, jenž neustále ztrácí body, ačkoli není zrovna nejhorší. Loňská mašina se zadrhla a jako by vyprchala z andaluských hráčů i pohoda a klid. Po dnešním duelu spadla Málaga až na samé dno ligové tabulky.

Zápas začal tlakem domácího mužstva, jenž mimo jiné přinesl řádku zajímavých střeleckých pokusů. Na nepřesné koncovce a spolehlivě chytajícím Múnuovi si vylámali zuby Nilmar a Joseba Llorente. Nakonec se domácí diváci dočkali a mohli si sborově zakřičet "Gól!". Ačkoli chtěl právě Joseba Llorente nejspíše střílet, míč se stočil na kopačky nabíhajícího Nilmara, který neměl potíže vsítit branku.

Málaga sice vstřelila branku, ale nebyla pro evidentní ofsajd uznána. Domácí i tak byli nadále nebezpeční, ale v závěru prvního poločasu se dopustili velké chyby, když Javi Venta prohrál na malém vápně souboj s Albertem Luquem, který svou hlavičku umístil mimo dosah Diega Lopéze. To vše se událo v nastaveném čase prvního dějství.

Po obrátce se Villarreal okamžitě tlačil za brankou. O vítězství rozhodl skvělou technickou střelou Joan Capdevila, který obstřelil ne zrovna nejlépe stojící zeď hostí a poslal svůj tým do vedení. V dalším průběhu druhého poločasu měl další šanci dobře hrající Joseba Llorente, ale i tentokrát branku díky Munuovi nedal. Hosté nebyli nebezpeční, Diego Lopéz nemusel řešit žádné kritické situace. I proto nakonec duel skončil vítězstvím domácího Villarrealu, který se rázem posunul z poslední příčky, kterou přenechal právě svému dnešnímu soupeři. I tak je pozice tohoto ambiciózního klubu neuspokojivá.

Více informací k zápasu

CD Tenerife - Xerez CD 1:0

25.10.2009 17:00

Góly: 73. Alejandro Alfaro

Parádní divácká atmosféra a boj na ostří mačety, takový jsem sliboval v předzápasovém preview duel a přesně takovým i zápas mezi nováčky letošního ročníku La Ligy byl. Střetnutí nakonec vyznělo lépe, tedy vítězně, pro domácí mužstvo, které zvítězilo jedinou brankou, o níž se postaral Alfaro.

Hostující trenér Ziganga vymyslel poněkud defenzivnější taktiku, což bylo zřejmé jak podle rozestavení, tak podle předváděné hry. El Tete měli od úvodních minut mírně navrch a bylo pouze otázkou času, kdy svůj nápor přetaví v zisk tří bodů. Bohužel se veškeré zajímavé boje a vzájemné střety odehrávali mimo pokutové území, což bylo na škodu zejména pro natěšené domácí publikum, které hnalo své miláčky do ofenzívy. V té si však domácí počínali značně bezradně, Xerez se pak do ofenzívy ani nedostal. I proto nepřinesla první půle žádnou výraznější příležitost.

Po obrátce se tvář hry nezměnila. Mezivápenné dovádění nepřinášelo užitek ani jednomu z celků, natožpak trochu umirňujícímu se publiku. Přesto se hrálo ve velmi svižném tempu, kterému prozatím nechybělo nic, než to nejdůležitější, a to krásné branky.

Na kopačce měl tu první hostující Mario Bermejo, který nedokázal vyzrát na Sergia Aragonesese. To bylo ze strany hostující jedenáctky vše, po zbytek duelu tahala za kratší konec. Tenerife se nakonec dočkalo. Omar Ramos zatáhl po levé straně mičudu, kterou následně poslal na hlavičku neobsazeného Alfara, jenž rozradostnil takřka vyprodaný stadion. Renan Brito byl bez šance.

V závěru utkání se obě mužstva uchýlila k defenzívě, ačkoli to zní sebenelogičtěji. V poklidném tempu tak domácí výběr dorazil do vítězného konce a posunul se vzhůru tabulkou. Na sestupových příčkách i nadále posedává loňský vítěz Segundy Deportivo Xerez.

Více informací k zápasu

UD Almería - Valencia CF 0:3

25.10.2009 19:00

Góly: 52. David Villa, 74. Pablo Hernández, 87. Juan Mata

Valencia bez větších potíží přejela Almeríi a posunula se na čtvrtou příčku tabulky před zaváhavší Deportivo La Coruňa. Režisérem vysokého vítězství byl v letošní sezóně exklusivní výkony podávající Pablo Hernandéz, který nejprve vybídl k otevření skóre Davida Villu, a posléze se ukázal chytrým dalekonosným lobem za brankáře Estebana, který musel v průběhu druhého dějství nahradit vykartovaného Diega Alvése.

Valencia začala vlažně a užuž to vypadalo, že se neoklepala z překvapivé remízy proti pražské Slávii. Jenže opak byl pravdou, postupem času se začala hostující jedenáctka rozehrávat a domácí se dostali z lehké ofenzívy do hlubokého bránění se.

První brankovou příležitost měl na kopačce domácí Modeste Mbami, jenž nevyužil mírného zaváhání Césara. Následně prokázal své schopnosti Diego Alvés, když dobře zasáhl proti Matovi. První poločas však nenabídl kdovíjak atraktivní podívanou, obě mužstva nemohla najít to správné tempo a recept na obranu svého soka.

Po obrátce se obraz hry nezměnil, ale naštěstí přišly branky. V třiapadesáté minutě se Netopýři blýskli skvělou kombinací, která měla za následek první branku utkání. Na začátku stál Albelda, který parádní kolmicí našel Pabla Hernandéze, jenž pronikl pokutovým územím a přes skluzujícího obránce vyslal lahůdkový centr na Davida Villu, který se v podobných situacích málokdy mýlí.

Pohroma pro domácí naděje přišla před hodinou hry, když byl vyloučen Diego Alvés za faul na unikajícího Pabla Hernandéze. Do branky musel Esteban, kterého o několik minut později náležitě přivítal klíčový muž valencijské ofenzívy Pablo Hernandéz, jenž parádním dalekonosným lobem přehodil vyběhnuvšího brankáře a zvýšil skóre na z pohledu Valencie pohodových 2:0.

V závěru utkání nakonec upravil skóre pěknou technickou ranou španělský reprezentační ofenzivní záložník Juan Mata. To byla tečka za tímto utkáním, které nenabídlo žádné strhující drama či okamžiky, ale pěkné branky a zejména fantastický výkon Pabla Hernandéze, který nejen mě samotného, ale také ostatní fanoušky španělské kopané začíná udivovat svým velkým přínosem pro hru Netopýrů.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Real Zaragoza 6:1

25.10.2009 21:00

Góly: 24. Seydou Keita, 29. Zlatan Ibrahimović, 41. Seydou Keita, 56. Zlatan Ibrahimović, 80. Lionel Messi, 86. Seydou Keita - 78. Jorge López

Barcelona nechala zapomenout na trio slabších výsledků a na Nou Campu si smlsla na Zaragoze. Neškodní Aragonci dostali od domácích "set" a sami se zmohli na pouze jeden gól. Po 8. kole se tak úřadující mistr opět ujal vedení v tabulce.

Hra Barcelony připomínala v zápase proti Zaragoze opět výkony z minulé sezóny. Zvlášť dobře se zápas vyvedl Keitovi a Ibrahimovičovi, kteří zařídili pět z šesti gólů domácích. Zaragoza si ani jednou v zápase nevytvořila tlak a nebyla pro Katalánce soupeřem.

Katalánci nastoupili s dvěma změnami, na levý bek naskočil místo Abidala Maxwell a Yaya Tourého nahradil odchovanec Busquets. Trenér Marcelino nahradil Lafitu Pennantem. Domácí začali tradičním ťukesem až zčistajasna po akci Ibrahimoviče s Xavim střílel křižnou střelou mimo Messi. O chvíli poté chytil gólman Carrizo prudkou střelu Ibrahimoviče.

V 9. minutě prominul sudí Romero Zaragoze penaltu, když Gabi zastavil ve vápně nedovoleně Iniestu. Další šancí byla střela Messiho, kterou opět lapil Carrizo. První příležitostí hostí byl pokus Arizmendiho, který kryl Valdés. Na druhé straně kontroval Ibrahimovič, ale s jeho střelou si nadvakrát opět poradil Carrizo.

Převahu domácí přetavili v úvodní gól ve 24. minutě. Messi zleva nacentroval do šestnáctky a Keita rybičkou hlavičkoval do branky. Barcelona pokračovala v tlaku a druhý gól na sebe nenechal dlouho čekat. Ve 30. minutě se opřel do míče z přímého kopu Ibrahimovič a s pomocí Carriza vstřelil druhý úspěch.

Ani to však nenasytilo hlad domácích po dalších gólech. Xavího přímý kop přeletěl těsně nad břevnem. Přesto se však blaugranas radovali do poločasu ještě jednou. Xavi prostrčil pas na Ibrahimoviče a ten dával před prázdnou bránu na Keitu, který se trefil v utkání podruhé.

I druhá polovina začal v režii domácích. Messiho střelu zblokoval Pavón a Ibrahimovičův gól obloučkem neplatil pro ofsajd. V 57. minutě se však Ibrahimovič dočkal a Keitův centr usměrnil levačkou do sítě počtvrté. Utkání se změnilo v exhibici domácích.

Dotvrdily to i šance Iniesty, který pálil z první do rukavic Carriza, a patička Ibrahimoviče na Maxwella. Na druhé straně přestřelil v ojedinělé šanci Aragonců Arizmendi. Pak selhal v šanci jeden na jednoho Messi.

Zaragoza se dočkala čestného úspěchu v 78. minutě vstřelil gól s přispěním Valdése z kraje šestnáctky Jorge López. Odpověď domácích na sebe nenechala dlouho čekat, o dvě minuty se dočkal branky Messi, jenž naprosto volný ve vápně překonal Carriza cizelérským obloučkem.

To však ještě nebylo vše. V 86. minutě zkompletoval hattrick Keita, který hlavičkoval do sítě centr Iniesty. Pak se blýskl i Valdés, který zneškodnil vyloženou šanci vystřídavšího Ewerthona. To bylo z utkání vše. Barcelona zažehnala veškeré pochyby a znovu se ujala vedení v čele La Ligy.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona871023:422
2.Real Madrid861121:619
3.Sevilla FC851214:516
4.Valencia CF843115:915
5.Deportivo La Coruña850311:1015
6.RCD Mallorca842215:914
7.Sporting Gijón833210:912
8.Getafe CF840412:1212
9.Espanyol Barcelona83327:812
10.CA Osasuna832310:911
11.Athletic Bilbao83148:1310
12.UD Almería82337:109
13.CD Tenerife83055:129
14.Real Valladolid822413:168
15.Real Zaragoza822411:178
16.Racing Santander814310:167
17.Atlético Madrid814310:187
18.Villarreal CF81347:116
19.Xerez CD81253:145
20.Málaga CF81168:124

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (386)

Přidat komentář
10

strašně tragický Atlético

Reagovat
smazaný uživatel

Atletico - nejsměšnější manschaft

Reagovat
10

fakt že jo, to se jen tak nevidí...ten rozhodčí jim snad ani nemohl víc pomoct

Reagovat
madridcan

uz ich dobiehame

Reagovat
M11

atletico co jeste chteji

Reagovat
smazaný uživatel

Atleti opravdu míří do Segundy. Takhle se první liga fakt nehraje.

Reagovat
F.Torres

hráč se zlatou kopačkou bude v 2 lize?

Reagovat
domingo

Někdo si ho koupí :)

Reagovat
Liquid

víst 1-0 a hrát proti devíti a nechat si to doma od slabšího týmu Mallorcy zremizovat v tyhlec situaci, Ujfalušiho banda má u mě

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jestliže je pro tebe Mallorca nejslabší mančaft, co je poté Atlético?

Reagovat
smazaný uživatel

quique dneska jeste netrenoval...

Reagovat
smazaný uživatel

Kaká je naprosto ale úplně nulový

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jejda, mane, nedokáží si ti hroti Sportingu ty ofsajdy pohlídat? Takových zbytečně ztracených balonů je z toho

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak - obrana Realu dnes až na Ramose bezchybná. Asi poprvé v sezoně.

Reagovat
smazaný uživatel

Utok Realu je take dnes bezchybný. Neudělal žádnou chybu, neztratil míč...protože žádný ještě neměl

Reagovat
smazaný uživatel

Útok Sportingu je sterilní. Teď šli v přečíslení a zadrbali to. Škoda

Reagovat
smazaný uživatel

co tohle mělo být? Sporting prostě nechci jít dopředu. Úplně se toho bojí, šolíchají si to tam na půlce a nakonec naprosto přesnou přihrávkou najdou Gutiho, kterej zakládá brejk. Trenér musí trnout, když tohle vidí

Reagovat
smazaný uživatel

ou. Tak tohle nebyl ofsajd ani náhodou

Reagovat
smazaný uživatel

nebyl offside

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě dame gol, regulerni gol neuznan, boží mlejny melou, takže dame gol, vata Viz AC u nás.

Reagovat
smazaný uživatel

nechci vrtat, ale kdyby Boží mlýny opravdu mleli, Real by už nebyl na fotbalové mapě

Reagovat
smazaný uživatel

No dobry

Reagovat
Al Capone

tak to se ti moc nepovedlo

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona jakbysmet.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Slabší

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Sporting hraje opravdu otřesně. Tolik dopředu avizovaných a zkažených přihrávek ... To je hrůza

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si ty zápasy Realu užíváš snad víc než ty barcelonské

Reagovat
smazaný uživatel

z čeho tak usuzuješ proboha?

Reagovat
smazaný uživatel

Jak už tady bylo řečeno, během zápasu Realu jsi tady psal jenom ty. Tvé posměváčské a rádobyobjektivní příspěvky... Bylo vidět že jsi se bavil, ale co jiného od Tebe čekat A promiň, ale já mám v sobotu večer i jiné věci na práci než co tři minuty psát na fórum EF

Reagovat
smazaný uživatel

Teda, prošel jsem si moje včerejší příspěvky, ale jsem asi slepej, nebo ty blbej. Posměváčské? Kde? Rádobyobjektivní? Kde jsem se dopustil neobjektivnosti?

Mimochodem - za jeden den jsi zde napsal tři příspěvky a všechny nějak rádoby analyzovaly mě. Mám to brát tak, že jsi se do mě zamiloval? Máš ze mě komplex? Další možnost mě nenapadá ... Zkus tady třeba taky něco napsat k fotbalu. Zkus psát, jak se ti líbí či nelíbí hra. Zatím to tady jen zasíráš pitchovinama. Pokud si chceš se mnou pokecat, najdi si mě na ICQ.

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu jsem se do tebe nezamiloval a ani netrpím žádnými komplexy spojenými s tebou. Ale máš pravdu, snažil jsem se analyzovat tvé zvláštní chování. Ale to je na delší povídání, možná vhodné téma na nějakou diplomovou práci z oblasti psychologie. Ale nadruhou stranu je třeba říct že kvantita tvých příspěvků je obdivuhodná, leč kvalitativně už to zas taková sláva není, ale až příště nebudu moct naladit zápas Realu, tak si jenom najedu na fórum EF. A k fotbalu nepřispívám, protože jsem včerejší zápas Realu bohužel (podle toho jak to asi vypadalo spíše bohudík) neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

je škoda, že nemůžu posoudit kvalitu tvých příspěvků o fotbale. Dost možná bych se něčemu přiučil. Jak říkám - škoda.

Jinak je škoda, že jsi zatím v tomhle roce nenaladil jediný zápas Realu, protože jinak si nedovedu vysvětlit, proč bys nenapsal něco už předtím ...

Zatřetí a naposled - tvé pseudopsychologické náhledy by byli jistě zajímavé, ale otázkou by bylo, zda by to něco vysvětlovalo o předmětu zkoumání nebo spíše zkoumající osobě ...

Reagovat
smazaný uživatel

byly

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jinak díky za osvěžení diskuse. Dnes jsi napsal dva příspěvky a oba úplně mimo. To je katastrofa ti řeknu

Reagovat
smazaný uživatel

hele nic ve zlým, ale já mám ten dojem taky ... a sice z toho důvodu, že když jsem sem dneska nakouknul během zápasu Realu, tak se tu množili jen příspěvky od tebe

Reagovat
smazaný uživatel

tak že jsem tu jedinej, komu se k tomu zápasu chce přispívat, není moje chyba. Zápasy Realu jistě prožívám (můj vztah k němu je asi všeobecně známý), ale to přece neznamená, že je prožívám víc, než zápasy Barci ... To, hochu, doma nesmí nikdo ani blafnout, dokonce ani otevřít dveře. Doma jsou zvyklí, ž když hraje Barca, musím být 2 hodiny v naprostém vákuu. Když se nedaří, mlátím dveřma, když se daří, řvu ...

Reagovat
smazaný uživatel

mlátím věcma

Reagovat
smazaný uživatel

Úplně jsem si představil ty tvoje vykulený oči, když se nedaří.

Reagovat
smazaný uživatel

vykulený oči by měli ti, kdož by mě u mého fandění viděli (zvláště, když se nedaří)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono mi stačilo vidět, jak si byl nasraný, když jste dostali na srazu. A to byl určitě jen lehký odvar oproti skutečným zápasům Barcelony. :)

Reagovat
smazaný uživatel

na srazu 1:1 na mače, takže bych pomlčel, být Tebou .

Reagovat
smazaný uživatel

Proč bych měl mlčet, když já jako jedinej jsem měl na kontě 2 výhry? :)

Reagovat
smazaný uživatel

aha, to už si nepamatuju. Ty hrál v poledne se mnou?

Reagovat
smazaný uživatel

Osvěžím ti paměť. :)

První zápas jsem hrál za katalánské barvy. A celý tým tak mohl těžit z chytrých nahrávek v Barceloně hostujícího Maloudy. :) A jelikož spanhel hrál jako Ronaldinho za mladých let, slavila se po dlouhé době památná výhra Barcy.

Bohužel na druhý zápas se dostavil Kyslík a o mě již nebyl zájem, tak jsem vzal zavděk yardovu štědrou nabídku. Ten Robben to pak u vás taky moc nevytrhl. A tak sis mohl trhat vlasy (ehm), když měl Malouda na svědomí rozhodující gol. :)

Reagovat
smazaný uživatel

aha Hrozné vzpomínání . Hlavně Doktor a jeho výkony

Reagovat
smazaný uživatel

Doktor hrál dost dobře, teda, na začátku, pak mu to už tolik nešlo. Ale ten tvůj Robben nebyl nejšťatnější volba.

Reagovat
smazaný uživatel

hrál dobře, ale nepřihrával ...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale zase nám ukázal několik akcí ala "Romário-style". Sice bez efektu, ale na to se historie neptá.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
RMCF

To já sem to štěstí abych viděl Jirky vyhrát neměl... ono se to asi hned tak někomu nepoštěstí

Reagovat
smazaný uživatel

drž mlč, brněnský dřevo

Reagovat
RMCF

tak mám držet nebo mlčet za to se ale nemusíš stydět to není ostuda s náma prohrát

Reagovat
smazaný uživatel

Příště je zase vymastíme, jestli teda dorazíš do Práglu...

Reagovat
RMCF

jj to musí vyjít si dám před tím izolaci abych neonemocněl

Reagovat
Bakary3

Nechci provokovat, ale i já si to myslim Je to něco podobnýho jako Ivošek, kterej diskutuje o Spartě, ale zdaleka neopomene ani Slavii, že jo

Reagovat
smazaný uživatel

Tak si to myslíš špatně Fakt bych vám přál, abyste mě viděli, když hraje Barca ...

Reagovat
madridcan

to je vseobecne zname

Reagovat
smazaný uživatel

nemám na tohle sílu. Vy si prostě nepřipustíte, že nejste středobodem vesmíru ...

Reagovat
smazaný uživatel

Ovšem ty o tento post rovněž vehementně (dementně?) usiluješ

Reagovat
clinger

gijon do toho.sražte ten směšný miliardový cirkus galacticos

Reagovat
smazaný uživatel

tak prý ten gól nebyl uznán pro ruku Kaká

Reagovat
smazaný uživatel

Též sem to četl, ale proč teda pomezní zvedl prapor...

Reagovat
madridcan

zdvihol ho v lavej ruke a ukazal faul...tak ci tak to ruka nebola

Reagovat
smazaný uživatel

Tk to bysme měli...

Reagovat
smazaný uživatel

super. Díky Gijonu, ikdyž si ten bod za svou připosranost nezasloužil. Každopádně ještě jednou - Barcelona děkuje

Reagovat
X-bano-X

vykon hodny Realu

Reagovat
gonzalesl_is_back

Kdo dřív tvrdil, že Gijon hraje atraktivní fotbal, zajímalo by mě co říká teď. Sterilní tým, beton, zbytečné dohrávání soubojů, zdržování. Zvracel bych z toho. Sice nebyl uznán regulerní gól, to nic nemění na tom, že útok Realu je ať chci nebo nechci uznat bez Ronalda takřka nulový... Další darované body démonům z Barcelony

Reagovat
X-bano-X

beton tak neviem neviem videl si ty niekedy beton? si pozri co ste hrali minuly rok na barce. Gijon hral dost defenzivne ale castokrat utocil aj s 3-4 hracmi co sa teda betonom nazvat neda.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Al Capone

škoda Real, ale my se zvedneme a titul bude zase v hlavním městě

!HALA MADRID!

Reagovat
smazaný uživatel

V hlavním městě Katalánska doufám

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

neviem akym zazrakom by mal titul vyhrat espanyol

Reagovat
smazaný uživatel

Ale no tak...

Reagovat
Dubov

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Tak se zdá, že nejen že jsme shrábli 94 mega, ale navíc i výborně nahráli Barceloně na titul. Stačí, když se Ronaldo zraní a Real prostě nevyhraje

Reagovat
madridcan

a proti vallaloidu kto vyhral?

Reagovat
Tomanatura

AC, Sevilla, Gijon?

Reagovat
madridcan

lenze Ronaldo bol zraneny aj proti vallaloidu a real vyhral...,,když se Ronaldo zraní a Real prostě nevyhraje"

Reagovat
Tomanatura

Dobře:

Stačí, když se Ronaldo zraní a Real skoro nic nevyhraje

Reagovat
madridcan

noo to uz znie lepsie a i tak nechapem naco davas tie smajle na konci

Reagovat
Tomanatura

Asi proto, že je to neuvěřitelně směšné.

Reagovat
madridcan

tak aspon si sa zasmial

Reagovat
Tomanatura

Tobě nepřijde směšné, že klub jako Real Madrid, po tolika nákupech, je závislý na C. Ronaldovi?

Reagovat
smazaný uživatel

Smutné.

Reagovat
madridcan

uz som sa k tomu vyjadril v diskusii pri REAL-AC

Reagovat
Tomanatura

Není lepší napsat buď "Ano" a nebo "Ne"? Ušetříš si tím své prsty, místo delšího nicneříkajícího příspěvku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

ja rad pisem a nerad by som ukratil vandertona o reakcie s palcami

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla zaslouženě, AC se štěstím,kor když Iker prodal zápas nebo večer chlastal.

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda. A přitom kdo by to čekal. Já osobně teda ne. Mnohem odvařenější jsem byl z Kaká a Xabiho. A přitom tihle dva jsou tragičtí. Kaká...Ja teda čekal, že bude hrát to co hraje Ronaldo, tudíž jako tak skvěle, ne ten styl, vím že je každý jiny atd. Ale že přijde a bude hrát jako Bůh. Benzemu sem nechtěl, nečekam od něj nic, akorat to, že si prochlasta karieru, blbec jeden Kaka mě zklamal zatím

Reagovat
madridcan

ja si myslim,ze Benzema chybal najviac,on si zbehava po lopty,vie dostat tu loptu do pokutoveho uzemia,podporuje kraje...teraz nic

Reagovat
smazaný uživatel

Benzema je 98% času na hřišti neviditelný. Nepředvedl zatím zhola nic v Realu. Akorat chlastá a ponocuje. Zkurví si karieru. Jediny světly okamžik byla ta nahravka v LM proti OM.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozrejem ze nieco na tom je, ale aj tak hraje Benzema hrozne. Ak by robil toto a pridal do toho vsetko co ukazoval v Lyone bol by to presny hrac na hrot. Ale zatial.

No nic hodme to na aklimatizaciu.

Reagovat
Tomanatura

Benzema měl jít do United, teď už má smůlu...

Jinak, já jsem tak trošku čekal, že hlavní součástka bude Cristiano. Ono se to musí kolem něj postavit, jinak bude uražený

Reagovat
smazaný uživatel

To jo. Ale čekal jsem, že to bude naopak prostě. Ale jsem rad ze se mu daří, ale nelibi se mi ta zavislost na něm...

Reagovat
smazaný uživatel

My sme si to prežili a aj viacmenej bez úhony, teraz je rad na vás.

Reagovat
smazaný uživatel

Kameniho zákrok

Úžasné

Reagovat
smazaný uživatel

JInak Sevilla hraje zatím dost dobře. Jsou jako uragán

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, zatím výborný zápas. Espaňol se zvedá a taky kouše. Je to rychlé, přesné. Prostě dobré.

Reagovat
smazaný uživatel

Kameni vytáhl další pavučinu. To je neskutečné

Reagovat
madridcan

uz mas sport 2 ci cez net pozeras?

Reagovat
smazaný uživatel

net

Reagovat
smazaný uživatel

Jina Navas je větroplach a když ten se rozběhne, tak to zvedne vlasy i mě nebo Jardovi .... Hrozná škoda jeho nemoci. Mohl dnes už větrat lajnu v klubech nejvyššího rangu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mně se toho zvedne rozhodně víc než tobě...

Reagovat
RMCF

no ale z Navase? tím bych se radši nechlubil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Větrem vole, ne z Navase, to spíš asi jen FCBéčkovi...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sporting mě osobně velmi zklamal, nečekal sem od něho takový ustrašený výkon.

Kameni zatím drží Espanyol, až se mi to nechce líbit!

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, teď se to uklidnilo. Týmy si vzali oddechový čas

Reagovat
Kepy_FCB

Real neskončí ani 2. a v LM taky daleko nedojde

Reagovat
smazaný uživatel

Deja-vu z loňské sezony, téměř ve stejný moment třetina kádru out a s náhradníkama přichází rozhodující ztráty. Snad aspoň ta Copa bude jiná...

Reagovat
smazaný uživatel

Villareal and Atletico

Reagovat
smazaný uživatel

ach jo...kdyz nekdo nechce aby real vyhraval, tak jim proste mava ty ofsajdy i kdyz nejsou o minimalne metr....real hral spatne, hodne spatne, ale vyhrat 1:0 mel...

Reagovat
smazaný uživatel

nemával se ofsajd, ale ruka. Už to tady proběhlo.

Reagovat
smazaný uživatel

to nic nemeni na nesmyslnem odpiskani :D

Reagovat
smazaný uživatel

ruka to prý byla, ale mám to z druhé ruky

Reagovat
smazaný uživatel

no ja to sledoval a nic sem nevidel...

Reagovat
madridcan

presne tak

Reagovat
smazaný uživatel

máš nějaký záznam? Já přo té opakovačce sledoval jen ofsajd.

Reagovat
smazaný uživatel

Real závislý na Ronaldovi, nulový Kaká, slabučký Messi, Aguero a Forlán smerujúci do Segundy, čajový Villareal. Nó, to sa nám tá primera pekne rozebehla, hneď je to zaujímavejšie

Tak schválne, nehneval by som sa pokiaľ by titul uchmatol jeden z dvojice Valencia-Sevilla. Oba majú sympatické kádre i smerovanie, obom sa viac či menej darí. Zmena je život, len škoda, źe sú podobné zmeny na vykonanie tak náročné...

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia se teď ukázala se Slavii, nemyslím výsledek, ale ta namistrovanost hráčů

Sevilla

Reagovat
smazaný uživatel

Pochybuju, že sestava hodná utkání v KP může být namistrovaná...

Reagovat
smazaný uživatel

Hej pravda. Ale aj tak by som to kľudne prial komukoľvek z tejto dvojice.

Reagovat
smazaný uživatel

Ó a aby som nezabudol, na Európu ešte držím palce Espanyolu.

Reagovat
smazaný uživatel

asi nepřekvapím, když se zasttanu Messiho, který vůbec není "slabučký". Letos má v jedenácti zápasech 8 branek (jen 1 z pentle), v lize má za 456 minut 5 branek (žádná z pentle), což je úžasný průměr víc jak 1 gól na zápas. V několika zápasech byl nejlepší na place a někdy to bylo o parník.

Opravdu si nemyslím, že by si zasloužil přívlastek "slabučký" ...

Reagovat
smazaný uživatel

Možno som to s pomenovaním trochu prehnal, ale heren sa tak rozhodne javí, v porovnaní s tou minulou sezónou rozhodne. Ronaldo mal po hviezdnej sezóne taktiež tú minulú slabšiu, hlavne v prvej polovci (herne) i keď góly dával, a my sme ho kritzovali, myslím oprávnene.

Reagovat
smazaný uživatel

tak Messi měl výborný začátek. Teď mu to trochu nejde, ale i tak vždy patří k nejlepším. Že tady někdo napíše, že není vidět jen proto, že ho nemá rád, neznamená, že hraje opravdu špatně

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ešte raz. 1-2-3....Messi je po dobrom začiatku slbší než sa očakávalo. Aj napriek viac než dobrej gólovej vizitke to herne nie je tak skvelé.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas. Odklepnuto, další

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Real Madrit zatím nic neuhrál bez C.Ronalda

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně Gijon

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledkově pro vás jistě, ale herně to byla katastrofa.

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl sem jenom 10 minut ,takže nemužu soudit, hlavní jsou ty ztracené body Realu

Reagovat
smazaný uživatel

na to se vy*er, podstatný jsou body.

Reagovat
smazaný uživatel

herně byly špatné oba týmy. Real se ale alespoň snažil něco vytvořit (ikdyž mu to ale oc nešlo)

Reagovat
smazaný uživatel

Espanyol to nakonec udržel celkem s přehledem...

Reagovat
rossoneri89

za Real hrala Krystinka??

Reagovat
smazaný uživatel

Ne.

Reagovat
ronaldinho_10

Viděl jsem jen začátek zápasu Gijonu... Hráli celkem dobře, ale teď koukám, že uhráli jen bod... Ztráty z týmama, který jsou takhle na dně, by je mohli na konci setóny mrzet...

Reagovat
madridcan

100 pre real

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jak jsem psal odpoledne - ty nejtutovější zápasy nakonec tak tutově dopadnout nemusej Tentokrát mě Espanyol potěšil

Reagovat
smazaný uživatel

A ktorý to mal byť tutový? Rela bez Ronalda, tragické Atlético, alebo Sevilla bez útočníkov?

Reagovat
smazaný uživatel

Měla to být Sevilla, protože ty bohužel většinou vyhrávaj i když se jim né uplně daří herně. Aspoň v minulých sezónách to tak bylo.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm...tak De Gea se dneska určitě moc dobře nevyspal. Ten gól byl jednoznačně jeho

Reagovat
smazaný uživatel

Mallorka bravo i v 9 lidech makali a zaslouženě vyrovnali!!!!Atletiko 2 penalty kopali a proti 9 lidech stejně nevyhráli!!!Mallorce patří krásné 5 místo!! Atletiko bylo úplně trapné......

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak i v 9 lidech to nezabalili a vydřeli bod!!!!to je super výkon! atletiko opět zklamalo a propadlo na celé čáře!

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak bych se zeptal nějakého statistika, kdy naposled v Primeře padlo tak málo branek. Dokoce dva zápasy ze třech bez gólů ...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teď to maličko napravil Valladolid, doufejme, že to kolo zachrání večer Barca

Reagovat
smazaný uživatel

chtělo by to

Reagovat
Slejdy

Atletico to uz je moc

Reagovat
smazaný uživatel

Co to tady vidím za pohádky o Ronaldovi? Je jasný, že chybí, ale těch příčin výsledku 0-0 je mnohem mnohem víc. Nebudu rozebírat absenci Benzemy, který je v posledních týdnech spíš špatným vtipem, ale máme tady jiné důvody. Hlavně je to Ruud, loni před zraněním v sedmi zápasech venku 8 gólů (!!!), to byl hráč, který i přes špatnou hru týmu téměř vždy vystřílel body. Dále chyběl Higuaín, slabý úvod sezony, ale trefil se za repre a po návratu vstřelil krásný gól do sítě Valladolidu. I když venku zpravidla nebývá protagonista, tak jeho forma šla určitě nahoru. Takže kromě Ronalda (mimochodem bez něj za 4 zápasy 7 gólů žádná sláva, ale taky žádná tragédie) nám chyběl nejlepší venkovní střelec ligy 2006/07//08 i hlavní tahoun a nejlepší střelec Realu 2008/09. Když se to sejde dohromady, tak to bohužel takhle často dopadne, ve velkoklubech sice jsou široké kádry, ale jak jsem vypozoroval, tak takový zásah do jedné řady přežijí bez ztráty bodů málokdy.

V Realu se to bohužel momentálně netýká jen útoku, ale i středových hráčů a obrany. Xabi, Kaka' a Granero by potřebovali víc odpočinku a na druhou stranu i rivalizaci, ale to s Gutim a Gagem na marodce v posledních zápasech nešlo. Ramos je z formy, ale hrát musí, protože Arbeloa už je sice týden v nominaci, ale podle slov trenéra stále není úplně v pořádku. Metzelder + Garay = lazaři = nulová konkurence pro Albiola. O LB asi škoda mluvit.

Únava + zranění + nedostatek alternativ, to je momentálně Real. Stejně jako loni, kdy to po zranění de la Reda, RvN a Moma šlo všechno do háje. Je to jedno s druhým, ale rozhodně to není jen o Ronaldovi. Mimochodem, chtěl bych vidět statistiku Barcelony s Messim a bez od začátku minulé sezony - skóre a průměr vstřelených gólů. Celkem jsem to sledoval a bylo by to hodně zajímavý srovnání.

Reagovat
Tomanatura

Nemůžeš to svalovat na Ruuda, kterého se Real pokoušel celé léto prodat. Ten už tam defacto dávno neměl být.

A navíc, Ruud odehrál letos jeden zápas. A vysvětlíš, proč to předtím šlo bez něj (ale s Ronaldem) a teď to nejde bez něj (ale i bez Ronalda)?

Reagovat
smazaný uživatel

Ruuda nikdo prodat nechtěl, máš špatné informace. Kdyby tomu tak bylo, tak jde za babku do Tottenhamu a zůstal by Negredo. Má smlouvu, která mu v létě končí, pak odejde.

Bez Ruuda i bez Ronalda to jde vždycky hůř, hlavně venku, jsou to statisticky možná dva nejlepší střelci ve venkovních zápasech ve Španělsku, jedni z nej v Evropě. Když chybí oba, tak to je velký oslabení a musí dobře fungovat zbytek týmu. Tak tomu třeba bylo na jaře, kdy bylo málo zraněných, zatímco teď chyběla/chybí třetina týmu.

Jinak nebýt včerejšího zápasu, kdy chyběl skoro celý útok, tak máme s Ronaldem skoro stejný průměr vstřelených gólů jako bez něj. A to jsme hráli třeba se Sevillou nebo AC...

Reagovat
smazaný uživatel

suhlas so vsetkym

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona se postupně zhoršuje

Reagovat
smazaný uživatel

tak to by si měl změnit nick

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska by si tu zasloužil mít fotku Pablo

Reagovat
smazaný uživatel

Vale

Reagovat
X-bano-X

ma niekto funkcny link na barcu?sopcast alebo tvu player?

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky Vale. Mata.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, zatím je to válec. Zatím jedna gólovka po úžasné akci a dvě nebezpečné střely. Maxwell je zatím výborný

Reagovat
X-bano-X

jj krasne pozeram asi lšn 5 minut ale krasny rychly futbal na 1 dotyk

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, tak další spálená gólovka. Chtělo by to gól

Reagovat
smazaný uživatel

A je vidět, jak chyběl Zlatan. Zatím dnes dva typy akcí - po křídle přes Maxwella nebo dlouhým balonem na Zlatana

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, takže Zaragoza nepřijela jen na výlet ...

Reagovat
smazaný uživatel

Zlatan se zastřeluje. Zatím dvě pěkné akce, dvě zakončení, dvakrát Carizzo. Potřetí to trefí ...

Reagovat
smazaný uživatel

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL. Keiiiiiiiiiiitič

Reagovat
smazaný uživatel

Messi asistence

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
X-bano-X

absolutly great

Reagovat
smazaný uživatel

úžasná akce Messi - Keitič - Messi - Ibra. Škoda ofsajdu

Reagovat
smazaný uživatel

Musím to napsat. Dneska Maxwell vynikající vzadu i vepředu. Messi už zase kraluje. Ibra z Iniestem sekundují

Reagovat
smazaný uživatel

úúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúžžžžžžžžžžžžžžžžžžžáááááááásný gól

Reagovat
X-bano-X

omg ibraaaa

Reagovat
smazaný uživatel

Nádhera.

Reagovat
smazaný uživatel

Zlataaan

Reagovat
smazaný uživatel

Hra vynikající, koncovka ujde - dneska by mohla Zaragoza odjet s pytlem gólů

Reagovat
X-bano-X

Tak toto nam chybalo taky priamak....ufff ak by trafil brankara tak leti aj s nim

Reagovat
smazaný uživatel

komentátor říkal, že kdyby to chtěl gólman chytat, zlomí mu to ruce ...

Reagovat
X-bano-X

Ja pozeram va Frkanale tak nerozumiem ani bla

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a mmimochodem - Zlatan to napotřetí opravdu trefil ...

Reagovat
X-bano-X

btw kto to sedi vedla Cruyffa?

Reagovat
madridcan

jak ich poznam tak urcite Mijatovic

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Dani,jaky vrah :D

Reagovat
smazaný uživatel

Další výborná akce Messiho, nahrávka na Ibru výborná, gól parádní, ale praporek nahoře. Ibra tam byl tak o půl metru

Reagovat
smazaný uživatel

Messi zase kouzlí.

Reagovat
madridcan

z z z z z z z zase?

Reagovat
smazaný uživatel

Mluvím o tomhle zápase.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je učebnice fotbalu.

Reagovat
X-bano-X

:D

Reagovat
smazaný uživatel

Keita má letos už 4 góly ... Největší letošní překvapení pro mě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Když dá někdo v Ligue 1 z pozice středního záložníka 10 gólů za průměrné Lens, to už leccos napoví o kvalitách. :)

Reagovat
smazaný uživatel

taky stál 15 mega ... S del Nidem se hold špatně obchoduje

Reagovat
smazaný uživatel

Sice pálka, ale Keita tu cenu bezesporu má. Za Lasse Real zaplatil mám pocit o 5 mega víc, přitom mi nepřijde o nic lepší než Keita, akorát mladší. Jedinou slabinu, co u Keity vidím je trochu horší technika než u jeho spoluhráčů, ale jinak je to střední záložník podle mýho gusta.

Reagovat
smazaný uživatel

techniku zlepšuje. Četl jsem článek, kde říká, že už si připadá, jako by vyrostl v La Masii (kde se hraje hlavně na techniku)

Reagovat
smazaný uživatel

Si pamatuju, že i takový Guddy u vás ke konci také nevypadal jako dřevorubec, ale jako plnohodnotný člen kádru. A Keita potřeboval jen čas na aklimatizaci, teď tu investici vrátí bezezbytku.

Reagovat
smazaný uživatel

To on něm řekl Laporta, né on sám

Reagovat
smazaný uživatel

aha, tak to jsem si pletl. ALe nic to na věci nemění

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, mě se Keita líbil od začátku, co přišel, ale letos se hodně zlepšil ve hře s míčem. Já to psal jen pro upřesnění

Reagovat
smazaný uživatel

ouký

Reagovat
smazaný uživatel

Keita je frajer

Reagovat
X-bano-X

nadhera BARCA je s5

Reagovat
X-bano-X

Dufam ze teraz pozeraju vetci co tu vypsovali ako Ibra nebeha, sebci atd toto je joga bonito priatelia

Reagovat
smazaný uživatel

Zlatan 1+1, Keita 2 + 0, Messi zatím jen 0 + 1. Zasloužil by si víc, ale svoje tutovky spálil ...

Reagovat
smazaný uživatel

Ibra tam este jeden da ... Ibracadabraaaaaaa

Reagovat
X-bano-X

Ten postranny ma zrak jak orol.....

Reagovat
smazaný uživatel

držení míče 74 %

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pri Barcelone ma to vobec neprekvapuje

Reagovat
smazaný uživatel

AC má 66%,a stejně teče,a hraje uplnou pi.u

Reagovat
X-bano-X

Tak zatial spokojnost, hra pohladna, efektivita v poho, krasne goly, rychly match len tak dalej

Reagovat
smazaný uživatel

ak bude mat nekto video toho zlatanovho golu nech to pls sem da.... co citam tak to bola supa ako z dela ....

Reagovat
madridcan

vsetko zle je na nieco dobre...plusko vyslo este cluj a vyhra v kapse

Reagovat
X-bano-X

Kazi sa mi chut v prestavke ukazuju vcerajsi mordor

Reagovat
madridcan

a co mate doma jeden program?

Reagovat
smazaný uživatel

Ibraaaa Keita Krize pokračuje

Reagovat
smazaný uživatel

Ooooo che fatto Ibra!

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby někde spočítali, jak rychle letěl balon při té Ibrově kanonádě, napište mi to sem, prosím. Zajímalo by mě to. To bylo jak podání od Roddicka

Jinak koukám, že nejtvrdší střelu ve fotbalových dejinách vypálil (kupodivu) Roberto Carlos a letěla 183 km/h. Kua, vystřelit tohle na mě, vyseru se na to a jdu domů

Reagovat
smazaný uživatel

Na youtube píšou 170 km/h, ale je otázka, jestli se tomu dá věřit.

Reagovat
smazaný uživatel

Pevně doufám, že to "kupodivu" bylo myšleno ironicky... Ale jinak souhlasím, nakopnout někoho do ....ele, tak se vrátí pokousanej od ledních medvědů a s banánem v ruce.

Reagovat
smazaný uživatel

ne, ne, to nebylo ironicky, tím jsem chtěl vyjádřit, že mě to vůbec nepřekvapuje

Reagovat
smazaný uživatel

Ibra snad jeste prihodi,dneska to tam tahne,xavi krasny kolmice,messi taky hodi fíka a poserte se madridaci :D

Reagovat
smazaný uživatel

spanielsky titul a pohar pojde do Katalanska

Reagovat
smazaný uživatel

na neco si zapomnel :) :P

Reagovat
smazaný uživatel

ak myslis Ligu Majstrov tak ta pojde do Londyna na St.Bridge vy uz mate 3,treba dopriat aj inym

Reagovat
smazaný uživatel

Vam snad nebude stacit titul ?:P..dnesni vykon chelsea parada

Reagovat
smazaný uživatel

ja sa potesim kazdej trofeji co vyhra chelsea ale predsa Champions League chyba ako jedina .... tak nech to je uz kompletka Barcelone kludne doprajem aj MS klubov ale po tej smole v LM uz by som rad videl usatu trofej v rukach JT a Frankieho

Reagovat
smazaný uživatel

To by tak ješte scházelo, at to vyhraje kdokoliv ale hlavně ne Chelsea nebo Real

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas, ne, že bych vám fandil, ale letos LM uděláte. Už jste na řadě

Reagovat
smazaný uživatel

dik ak by to tak bolo bolo by to uplne naj .. a ked nie tak to doprajem Barce ... aj kvoli Zlatanovi ktory je moj najoblubenejsi hrac spolu s Terrym a Lampardom ... a im 3 velmi prajem aby Ligu Majstrov vyhrali ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

na neco si zapomnel :) :P

Reagovat
Xavi8

Zatial nadhera ten Ibrov projektil a samozrejme Keita

Reagovat
smazaný uživatel

JInak myslím, že nic špatného neprozradím, ale Doktor je dneska na tom fotbale. Já se teda přiznám, že mu lehce závidím ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to si to dozajista vychutnává! Mírná ( ) závist i ode mě

Reagovat
Xavi8

aj ja len tak lehce

Reagovat
smazaný uživatel

Ten si umí vybrat zápas, minulý rok byl na Atleticu (taky 6:1) a tedka zase takový luxus

Reagovat
smazaný uživatel

A hádejte, kdo za něj musel psát koment...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapi,tos tak me boli zub (mam tam asi zanet),rikam si,nak ho vyrvu,ale mam lepsi... :D..stoupnu si pred ibru a nakopni do me mic :D

Reagovat
smazaný uživatel

Ty, jo, to byl zase slalom. Messi dneska září

Škada toho ofsajdu. Už dal dneska tři, ale dva neplatili. Jo, už čtyři ...

Reagovat
smazaný uživatel

Parada,Ibracadabra :)

Reagovat
smazaný uživatel

Ibra kanooooooooonuje

Reagovat
smazaný uživatel

Ibra, Keita, Iniesta

Reagovat
X-bano-X

IBRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Reagovat
X-bano-X

Keita,Ibra,Keita,Ibra tak zas je Keitic na rade

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska, dneska je to panečku fotbal! Barcelona hraje výtečně, gratuluju! Ibra je klenot...

Reagovat
smazaný uživatel

neskutečná atmosféra na Nou Campu To hučí jak v úlu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Toto je jednoznačně Keitův zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Keitičovi se očividně ta myšlenka na hattrick zamlouvá ...

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, co se to děje, ale dneska je na Nou Campu neskutečná atmosféra...

Reagovat
smazaný uživatel

Doktor to tam hecuje

Reagovat
smazaný uživatel

Megafon v jedný ruce, šálu ve druhý a jede: "Barca, Barca"

Reagovat
smazaný uživatel

ááá, sorry Jirko, neměl sem tu ještě zobrazený tvůj komentář

Reagovat
smazaný uživatel

to nic, to nic

Reagovat
X-bano-X

To Kyslik ma tam pridavne repraky a pusta svoje nahravky z minulych sezon

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to ze Ibra vali ma vobec neprekvapuje .... dnes prida treti a Pep ho stiahne pre Standing Ovation

Reagovat
smazaný uživatel

Byly ty včelky takhle bezradné i v prvním poločase?

Reagovat
smazaný uživatel

Teda, ten Čigro je snad čím dál pomalejší

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, že Barca to balí. Už se hraje jen pro diváky. škoda, mohla být dnes sedmička

Reagovat
smazaný uživatel

Ty, vole tao byla akce ...

Messimu není dnes přáno

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě ty ofsajdy si pohlídat.

Reagovat
X-bano-X

Dnes Leo potrebuje gol snad mu to tam padne

Reagovat
smazaný uživatel

Kurva to je pressing,tak sa to hraje,skoda messi :(

Reagovat
X-bano-X

Toto je uz smola

Reagovat
smazaný uživatel

Ibraaaaaaaaaaaaaaaa tleskám. Výborný výkon

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

...chyběj ještě nějaký branky, přece nezůstane u čtyřky?

Reagovat
smazaný uživatel

už jsem to to psal - Barca to zabalila. Škoda

Reagovat
smazaný uživatel

to je pri nej bezne ... daju 4 resp 5:0 a potom uvolnia ... na jednej strane skoda,na druhej to ma dost logiku ....

Reagovat
smazaný uživatel

Vida...

Maxwel teď udělal hrubici, sakra...

Reagovat
smazaný uživatel

Branka za pasivitu, kvituju!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reakce na ten gól Zaragozy, psal jsem to ještě před tím Messiho, přísahám.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak tohle se stát nemělo.

Reagovat
smazaný uživatel

čo???

Reagovat
smazaný uživatel

Co se stalo?

Reagovat
smazaný uživatel

Puyol má načnutý kotník.

Reagovat
smazaný uživatel

Čigrův gól. Zase ta jeho pomalost

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Maxwel si to tam nechal zbytečně utéct... Ale Čigra se na tom podílel, bezesporu

Reagovat
smazaný uživatel

Přece mu to tam padlo...

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec mu to tam spadlo :)

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně to Messimu vyšlo. Krásná akce, nádherné zakončení

Reagovat
smazaný uživatel

Tak přece, Leo

Reagovat
Xavi8

Leoooooo, konecne mu to tam padlo zasluzil si to

Reagovat
X-bano-X

Konecne Messiiiiiii

Reagovat
smazaný uživatel

Xavi dneska z útočné fáze nejmíň viditelný. Skoro jsem zapoměl, že hraje

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Iniesta se parádně rozehrál, je zpět.

Reagovat
X-bano-X

Zas ten slepy orol....

Reagovat
smazaný uživatel

Už je to tady zase, kombinace na půlce

Reagovat
smazaný uživatel

Teda tak tenhle balon bych si zpracoval lépe i já

Reagovat
smazaný uživatel

Hattrick!!!

Reagovat
smazaný uživatel

keitaaaaaa

Reagovat
smazaný uživatel

KKKKKKKKKeitiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiičččččččččččččččččččččč se dočkal. Velká, velká a ještě větší gratulace

Reagovat
smazaný uživatel

Seydou Keitaaa!

Reagovat
herbage

Ketič hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

Chudák Carizzo, ten může létat jakkoli, prostě nemá šanci.

Reagovat
smazaný uživatel

Keitovi se bude dneska krásně usínat

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo ví, jestli vůbec usne...

Reagovat
smazaný uživatel

to je taky pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

Že je to ještě baví :D..visla el barca :)...a keita zaslouzeny hattrick :P

Reagovat
smazaný uživatel

jaká Visla?

Reagovat
madridcan

asi fanusik Krakowa

Reagovat
herbage

Troufám si tvrdit, že je to Keitův první a poslední za Barcelonu

Reagovat
X-bano-X

Takto som Barcu nevidel presovat uz velmi davno

BTW ONE MAN SHOW KEITAAAAAAAAAaa

Reagovat
smazaný uživatel

Zasílám též gratulaci do Katalánska pro třígólového střelce

Reagovat
smazaný uživatel

Valdés se jako libero osvědčil, ještě ho naučit chytat

Reagovat
smazaný uživatel

Hergot nekaž to!!!

Reagovat
smazaný uživatel

hnusná provokace, na kterou nikdo kromě mě nenaletí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vicky lapá, Vicky drží

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle Ibra nerozdýchá-Pep ho poslal ze hřiště v době, kdy mohl minimálně jeden gól přidat a místo něho dá hattrick a bude oslavovaný keita, který dal hattrick ještě ke všemu jako záložník, což je v Barce hodně vzácné. Snad se nenaštve-je hrozně náladový

Reagovat
smazaný uživatel

A proto se tak smál a tleskal, když viděl, jak vsítil. Nene, Ibra problémy dělat nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale vypadal dost naštvaně když byl střídaný-a to mu celý Nou Camp tleskal ve stoje.

btw já vždycky musím vymyslet ten nejhorší scénář

Reagovat
smazaný uživatel

Toho jsem si nevšiml a ani se mi tomu nechce věřit, uvidím, až si zápas stáhnu. Naštvaný může být hlavně sám na sebe, hlídat si ty ofsajdy, tak dneska těch gólů mohlo být 5.

Reagovat
smazaný uživatel

Přízračný nick

Reagovat
smazaný uživatel

*n

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
smazaný uživatel

Valdes

Reagovat
herbage

Čygrynsky zatím splácí Barce každé vložené euro

Reagovat
smazaný uživatel

no, je pravda, že jeho pomalost mě děsí

Reagovat
smazaný uživatel

tak si říkám, že je docela dobře že nemože hrát LM...

Reagovat
smazaný uživatel

tak ale to je letos, že jo. Ale co s ním dál? Jako jsou věci, co se dají naučit, na kterých se dá pracovat, ale rychlost je věc, kterou buď máš nebo ne. Čigro ji prostě nemá

Reagovat
Xavi8

Reagovat
herbage

No v první půli zkoušel dvě přenesení hry a obě skončily spolehlivě v autu Druhou půlku už to raději zkoušel jen pozemi Jinak jeho běžecké schopnosti, radši no comment

Reagovat
smazaný uživatel

nevím kolikáté je to číslo, ale posílám ho Ketičovi. Je to jeho večer

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Xavi8

Keitič si bere loptu do vitriny

Reagovat
smazaný uživatel

Barca má zaděláno na další skvělé skóre...

Reagovat
smazaný uživatel

23:4 z osmi zápasů a to je tam ještě ta nepěkná nula z Valencie

Jinak

7 Ibra (jeden mač nehrál, takže pořád drží gól na zápas)

6 Messi (taky jednou nehrál)

5 Keita (kdo by to čekal ...?)

Reagovat
minoLFC

Barca paráda

Reagovat
herbage

Jinak i přes jednoznačný výsledek se mi hra Barci zdála nějaká statická, bez pohybu. 90% zápasu si posílala 5-ka Puyol-Piqué-Busquets-Chygro-Maxwell míč dokola, občas zapojili křídla Messiho s Iniestou či ve středu Xaviho, ti jim míč poslušně vrátili a stále dokola. Minulý rok byla hra Barcelony přímočařejší.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže to je styl Barcy, prostě držet míč...

Reagovat
smazaný uživatel

nakonec to s tím pohybem tak špatné nebylo, co říkáš?

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád to není ono.

Reagovat
herbage

Chce to Henryho, viď

Reagovat
smazaný uživatel

Eto´a

Reagovat
herbage

Ještě tě Ibra nepřesvědčil? Nebo myslíš, že by jim to klapalo spolu?

Reagovat
smazaný uživatel

To není o něm, to je o hře a mě se to více líbilo loni a úplně nejvíce v sezóně 04/05 a 05/06.

Reagovat
herbage

Tak to je mi jasný, ale právě minulý rok jste dokázali efektivně kombinovat i ve středu pole. Mně se zdá, že váš DM se nyní stahuej mezi stopery, což je váš nový taktický prvek a Xavi se tak vrací více do hloubky pole a na jeho místo pod útočníky musí chodit Messi a tím pádem je zase pravá lajna prázdná. Více se mi líbilo, když Iniesta hrál na Keitově pozici a ťukal si to ve středu pole s Xavim či Messim. Takhle mi přijde Xavi odříznut a vaše kombinace monotónní. Nepochybuji, že se časem znovu rozehrajete, ale nezdá se mi to ve vašem podání to pravé ořechové. možná je to jen tím, že jste mně vloni namlsali a já čekám stále supermegavýkony

Reagovat
smazaný uživatel

Nový prvek? Takhle to bylo už za Rijkaarda, kdy se mezi stopery zasunoval Edmilson či Marquez (pokud na stoperu byl Oleguer).

Reagovat
herbage

Nový prvek, co se týče Guardiolova vedení Já vás předtím prakticky nesledoval, ale vloni jste tuhle variantu moc nepoužívali, pokud vůbec. Yaya hrával více ze zálohy, kde pomáhal rozjíždět akce a narážel Xavimu s Iniestou. Takhle má váš stažený DM méně možností, prakticky jen stopery, Xaviho a Valdése, z čehož těžko vznikne nějaký moment překvapení pro obranu soupeře

Reagovat
smazaný uživatel

Nový prvek to rozhodně není ani u Guardioly. A i stažený DM má stejné možnosti, protože vždy je to o tom, že si Xavi seběhne nebo se to pošle křížem na levé křídlo či hned na Messiho...

Reagovat
herbage

Mně spíš příjde, že vám to umožňuje větší držení míč na kopačkách, ale co se týče ofenzívy, vaše hra tím drobet trpá, je to takové bez pohybu a nápadu, jen posouvání míče

Reagovat
smazaný uživatel

Že ten pohyb není takový jako loni, je jasné, ale není to staženějším DM...

Reagovat
herbage

A čím? Mně přijde, že vám tam vepředu zkrátka jeden hráč chybí. Předtím tam byl navíc Henry, teĎ tam není nikdo. Prakticky na Yayově pozici je Keita(byť hraje hodně zleva) a Busquets hrál třetího stopera, i kdžy se třeba podílel krásnou patičkou na Messiho šanci

Reagovat
smazaný uživatel

Loni hrál Busquets stejným stylem jako dnes.

Reagovat
smazaný uživatel

ta poslední věta si zaslouží

Reagovat
smazaný uživatel

Barca takhle hraje, co já ji sleduju. MInulý rok to nebylo určitě přímočařejší

Reagovat
smazaný uživatel

Ano stále dokola, a jak vidíš tak to docela funguje...co by si jako chtěl ? Dali 6 golů , na soupeře to platí, jsou to nadherné akce, tak to Barca prostě hrát bude, nahravá si a nahravá pak je někde skulinka a je vymalováno

Reagovat
herbage

Ano, funguje to dokonale, posledních 20 minut jsem spal

Reagovat
smazaný uživatel

To je tvůj problém, Nou Camp a všichni cules se bavili a o to jde.

Reagovat
smazaný uživatel

To je tvoje chyba, že si neumíš užívat nejlepší fotbal na světě A divím se že zrovna fanouškovi Arsenalu vadí dlouhé držení míče a nahravaní si vzadu mezi obranci

Reagovat
herbage

Arsenal rozhodně držení míče kolem 70% a více nemá. Ale dneska v zápase proti WHU jsem se nudil, protože zkrátka hráči s invencí jako Rosa, Nasri chybí

Reagovat
smazaný uživatel

To, že má Barca 70% držení míče jen potvrzuje její dominanci v zápase...

Reagovat
X-bano-X

Tak krasny zapas, keita si bral loptu na pamiatku snad este bude mat dalsiu takuto prilezitost. Hra velmi pekna skoda nepresnosti na konci co vsak uz vyplyvali z luxusneho naskoku. Ibra, Keita, Maxwel, Iniesta dnes perfekt. Messi hral ovela lepsie ako minule snad mu to zacne padat. Tak ako som kritizoval Sergia minule tak ho dnes musim pochvalit hral ako stary mazak. Obrana usla len skoda ze nemame ason 1 stopera ktory by bol tzv rychlik ked vidim piqeho "drindat" za utocnikom tak ma len tak trha. Marqez a Chyrgy nie su o nic lepsi. Xavi dnes krasne nahravky standardny vykon. K striedaniam : Bojan nic extra nezkazil mal tak naznaky snad sa dostane do formy spred zranenia. Len sa mi zda hlupe hrat centrovane lopty do 16 ked tam mame Mesiho, Bojana a Iniestu....

Jedine negativum vidim v moznom zraneni Puyola inak 99% spokojnost.

Reagovat
smazaný uživatel

Nádherný zápas! bra, Keita - muži zápasu...Škoda že měl Messi smůlu v koncovce mohl to být ještě větší koncert Valdés pár dobrých zákroků, škoda toho smolného golu

Visca el Barca

Reagovat
Jajinek

Il Genio, Il Genio, Il Genio....je jen jeden a neskutečně mi chybí....

Reagovat
smazaný uživatel

Sammy se probudí, uvidíš

Reagovat
smazaný uživatel

Ibra je jedna z nejlepších věcí, které mohly Barcelonu potkat. Dnes mu do deníčku zapíšu 5 kanadských bodů a půjdu spát. Čekám o poznání lepší sny než před dvěma měsíci po zápase se Šachtarem. Visca Zlatan!

Reagovat
alcantara

priskoro na hodnotenie

Reagovat
smazaný uživatel

Svoje kvality už prokazuje, styl hry mu taky sedí, ale hlavně je radost se na něj koukat. Pokud se nějak vážně nezraní, očekávám od něj velké věci.

Reagovat
alcantara

ja som hlavne zvedavy, ako sa bude presadzovat v LM

Reagovat
smazaný uživatel

To je asi ta největší otázka. V Interu byl na většinu sám, za Barcelonu by to pro něj mohlo být snažší. Uvidíme, první vlaštovka už přilítla v úterý, opravdu ho ale prověří až (případné) vyřazovací boje.

Reagovat
-Kopy-

Valencie super, Pablo je neuvěřitelný Mata, Villa a překvapivě Albelda

Reagovat
smazaný uživatel

No copak copak Bilej balet nam zacina nejak smatlat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele