Priske ocenil podporu fanoušků Sparty v Liverpoolu, nic podobného dříve nezažil

15.03., 10:59
Aktuality
Brian Priske (© AC Sparta Praha)

Trenér Brian Priske ocenil podporu fanoušků Sparty v osmifinálové odvetě Evropské ligy v Liverpoolu. Navzdory tomu, že Pražané už po 14 minutách hry prohrávali 0:4, fandili jejich příznivci nepřetržitě celý zápas, který nakonec skončil 1:6. Na tiskové konferenci řekl, že se "Reds" nacházejí na úplně jiné úrovni než soupeři, na něž Sparta v pohárové Evropě narazila předtím.

Obhájci českého titulu, kteří před týdnem prohráli doma s Liverpoolem 1:5, prožili velmi špatný úvod. Necelých 2500 fanoušků Sparty v sektoru hostů ale svůj tým nadále podporovalo a na jinak ztichlém Anfieldu se starali o kulisu. Po utkání proběhla i tradiční děkovačka příznivců s hráči.

"Neznám ta správná slova, jimiž bych jim vyjádřil uznání, které od fanoušků cítíme. Je to neuvěřitelné. Nikdy jsem nic takového předtím v kariéře nezažil, ať už jako hráč nebo trenér. V Praze jsme prohráli 1:5, dnes 1:6 a celých 90 minut stejně zpívali a fandili," uvedl Priske.

"Je to naprosto obdivuhodné. Řekl jsem klukům, že to je důkaz toho, co dokázali v pohárové sezoně. Je úžasné, co dnes fanoušci předvedli. Já i ostatní lidi v klubu jsme na to opravdu hrdí. Ukazuje to, kam jsme se jako klub posunuli," prohlásil šestačtyřicetiletý Dán.

Sparta poprvé od roku 2016 prošla v pohárech mezi 16 nejlepších týmů, tehdy se jí to také povedlo v EL. "Vím, že dnešek je těžký, ale snad si už zítra hráči uvědomí, že mají za sebou skvělou sezonu v pohárech a budou se na to dívat pozitivně a nebudou poslouchat kritiku, která se možná doma objeví. Nikdy jsme nečelili takovému soupeři, možná nás to v budoucnu znovu čeká," podotkl někdejší obránce Portsmouthu nebo dánské reprezentace.

"Liverpool je tým Ligy mistrů, měli by v ní hrát. Možná by v ní byli aspoň v semifinále, za dva měsíce třeba vyhrajou Premier League. Jsem pyšný, že jsme v určitém ohledu byli v prvním utkání konkurenceschopní. Viděli jsme velký rozdíl v individuální kvalitě. Trenérskému týmu i hráčům Liverpoolu patří velký respekt. V některých ohledech se na ně dobře dívalo," mínil Priske.

Pražané jako první český tým skórovali na ikonickém Anfieldu; v únoru 2011 tam prohráli v úvodním vyřazovacím kole EL 0:1 stejně jako Liberec v říjnu 2000 ve 2. kole Poháru UEFA (dnes EL). "Aspoň něco pozitivního. Nevím, co na to mám říct. Doufám, že vy novináři i fanoušci doma v Česku uznají, že rozdíl v úrovni Sparty a Liverpoolu je obrovský. Věděli jsme to už po losu, že to bude těžké. V prvním utkání jsme hráli lépe, ale celkově vzato byli mnohem lepší než my," konstatoval Priske.

"Nesmíme si tím ale zkazit dojem z pohárové sezony, kterou jsme jako tým prožili. Doufám, že si to uvědomí i lidé doma a ocení hráče za to, co dokázali a nebudou je hodnotit podle dvou zápasů s Liverpoolem, protože se jednalo o úplně jinou úroveň. Hráli jsme proti dobrým týmům jako Betis, Rangers, nebo Galatasaray, proti Liverpoolu to ale bylo na úplně jiné úrovni," řekl někdejší kouč Midtjyllandu a Antverp.

Autor: ČTK

Komentáře (32)

Přidat komentář
zorz767

Podle mě Sparta udělala dobře, že do toho šla s otevřeným hledím, i za cenu výprasku. Stanovit defenzivní taktiku by možná přineslo lepší skore. Hrát svým stylem s tak silným soupeřem je ale podle mě cennější, protože to hráče posune herně, když si vyzkoušeli svoji hru proti jednomu z nejlepších týmů na světě. To je unikátní zkušenost, která jinde získat nejde. A věřím, že Sparta je dostatečně psychicky silná na to, aby k tomu dokázala přistoupit pozitivně. Můj názor. Víc mě trápí debakl s Plzní, ale i z toho se musí poučit.

Reagovat
zorz767

Ještě mě napadá, neví někdo, jak hrál Karabach že dosáhl tak super výsledky? Možná i z toho by se dala vzít lekce.

Reagovat
Salfovic

Tak Karabach je skvělej tým, to, že je Plzeň loni vyřadila, byl silně nedoceněnej úspěch.

Reagovat
0:1

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Kucka

Reagovat
Čenda

Reagovat
Kucka

V prvním zápase ano, ale na Anfieldu už k tomu mohli zkusit přistoupit jinak, když doma zjistili, že to nejde a v neděli navíc fásli další debakl. Je dobré mít v záloze i jiný způsob hry, když ti tvůj primární nefunguje, včera to klidně mohlo být 10.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Mupi

S otevřeným hledím?Možná otevřenou obranou..co včera sparta předvedla, aby se dal aspoň chválit výkon? Já jsem snad neviděl jednoznačnější zápas než ten včera..v Británii píšou o tom, že ve vyřazovací fázi snad nebyl horší tým..

Reagovat
Salfovic

Nevím jak hráče posune to, že se jim směje celá Evropa a na hřišti vypadali jak banda amatérů. Až na vzácné výjimky.

Reagovat
Lemond Laws

Reagovat
scvrklýangličan

Nechapu kam Sparta za ty roky klesla a ze to klubu i fanouskum staci. Potlesk vestoje v obou zapasech, reci o tom jak si to jeli uzit, cela ta trapna taktika… Takhle se nechova vitez ligy preci, spise pusobili jako nejakej vesnickej klub co zaziva zazrak co uz se nikdy nema opakovat.

Reagovat
Kluivert9

A to trapný video po losu tomu dává korunu

Reagovat
guzman

Máme si hrát na evropský velkoklub nebo co? Mít velkohubá prohlášení, nesplnitelné cíle atd. ? Po letech útlumu to konečně nějak vypadá a je potřeba si to užít. Pokud se nadále budeme zlepšovat, tak samozřejmě nám to stačit nebude, ale teď je potřeba si to užít a mít pokoru

Reagovat
Luka3enko

JJ hlavně úplně vidím, že kdybychom byli "nasraní", že jsme nepostoupili, nebo že jsme vyhlašovali, že postoupíme, tak nám to všichni natřou, že jsme arogantní a nevíme kam patříme a podobné žvásty. Jasně taky nejsem spokojený se zvolenou taktikou a začátkem zápasu, ale věřím že tam kluci nechali všechno, to že to bylo fiasko...to se prostě stane.

Reagovat
guzman

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Kucka

Reagovat
Crustyq

Reagovat
0:1

Trošku se zapomíná, že i taktické dovednosti, kvalita obranné hry a odvaha patří do celkového obrazu hry. A taková odevzdanost dost ničí prestiž našeho fotbalu. Kdyby to byl dorostenecký fotbal tak jsem pro, ale tohle je dospělý fotbal. A tam je vždy první výsledek. To je to hlavní hodnotící měřítko.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
Igner Farnsworth

Tohle bych si rekl u aspon trochu vyrovnaného zapasu pri skore tak 3:1, ale vcera to byl slusnej vyprask, je to sice kdyby, ale kdyby hral pool na plny pecky celej zapas tak je to v klidu 10:1

Reagovat
Kucka

Reagovat
JeséRodriguez

ale tak proč by to dělali. To samé AC, mělo nahráno a postup byl jasnej, tak kam se hnát

Reagovat
Mr.Mike

A pro spoustu kluku to byl prvni takovejhle souper.vzdyt pro ne byl do ted vrchol ten Galatasaray a asi Betis

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
PL28

Po domácím zápase tohle byla šance vyzkoušet si i jinou taktiku, hrát zezadu, zodpovědně, a uhrát solidní výsledek.

A ne do toho jít s tím že si to jdeme užít, protože je to Anfield, a budeme hrát pořád stejně, takže vlastně dostaneme znovu latu, a na závěr si všichni pěkně zaskáčeme a zazpíváme.

Pak to vypadá, jak kdyby tam přijela banda amatérů odehrát nějaký charity match.

Reagovat
Grupma

Brian to tentokrát prokaučoval. Dával jsem sem sestavu 2x, ale stejně si to asi nepřečetl. Na 3 vzadu to byl prostě nesmysl. Sparta potřebuje další herní plány. Rád bych věřil, že Priske to ví a zapracují na tom. Titul nebude zadarmo a soupeři v domácí lize už na ten náš jeden styl mají protizbraně.

Reagovat
FiX

Fakt nemá cenu sem chodit, když to tu ti trenéři ani nečtou.

Reagovat
Grupma

no jo no

Reagovat
Mr.Mike

Tak zrovna ty kiksy neni asi vina trenera..i kdyby hral na 7 vzadu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele