Ronaldo se stáhne ze scény, prodá podíly v Cruzeiru i Valladolidu

30.04., 16:41
Aktuality
Ronaldo (© AFP)

Bývalý brazilský fotbalista Ronaldo prodá svůj většinový podíl v klubu Cruzeiro, v němž v roce 1993 zahájil v 16 letech profesionální kariéru. O chystané změně vlastníka informovalo vedení týmu z Belo Horizonte. Dvojnásobný mistr světa se podle svých slov hodlá v blízké době zbavit i podílu ve španělském druholigovém Realu Valladolid.

Sedmačtyřicetiletý Ronaldo koupil zadlužené Cruzeiro v roce 2021 a za devadesátiprocentní podíl zaplatil přes 70 milionů dolarů. Nyní se dohodl na prodeji se společností BPW Sports, podle brazilských médií bude částka činit 117 milionů.

Po převzetí Cruzeira pomohl Ronaldo týmu v roce 2022 zpět do nejvyšší soutěže po třech letech v Serii B. V poslední době po řadě neuspokojivých výsledků ale fanoušci začali volat po jeho odchodu s tím, že do klubu neinvestoval, co slíbil.

Ve Valladolidu má někdejší hvězdný útočník podíl 51 procent od roku 2018. Právě ve Španělsku strávil velkou část kariéry v dresu Barcelony a Realu Madrid. Hrál také za Inter a AC Milán či Eindhoven.

Autor: ČTK

Komentáře (2)

Přidat komentář
Txapeldun

Brazilskej Jágr?

Reagovat
cr7sux

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele