Ronaldo zaznamenal čtvrtý hattrick sezony a útočí na ligový rekord

05.05., 14:34
Aktuality
Cristiano Ronaldo (© AFP)

Saúdská Pro League nabídla další z výjimečných výkonů Cristiana Ronalda (39). Portugalský kanonýr opět dokázal, že má fotbalovému světu stále co nabídnout. V zápase 30. kola mezi Al Nassrem a Al Wehdou (6:0) totiž zaznamenal už čtvrtý hattrick v aktuální sezoně. Pětinásobného vítěze Zlatého míče tak dělí už je jen kousek od překonání střeleckého rekordu tamní soutěže.

Al Nassr přivítal na domácí půdě soupeře, kterého v listopadu porazil 3:1. O vyrovnaném duelu se však tentokrát nebavme, favorit totiž Al Wehdu znemožnil šesti záasahy. Tři z nich vstřelil Ronaldo. První už v páté minutě, kdy využil špatné rozehrávky brankáře hostů, zpracoval si míč a i přes podklouznutí se dokázal prosadit.

Další trefu přidal hvězdný Portugalec ve 12. minutě, když využil centru Marcela Brozoviče a zakončil perfektní hlavičkou. Do poločasu se k němu na listinu střelců zapsali ještě Otávio a Sadio Mané.

Ronaldo pak zpečetil třígólové představení sedm minut po změně stran. Tentokrát těžil z ideálního vysunutí Maného a ke střele levačkou a hlavičce přidal i gól pravou nohou. Konečnou podobu výsledku dal před koncem Al Fatil.

Pro Al Nassr to byla sedmá ligová výhra v řadě po postupu do finále poháru, čímž vytvořil tlak na vedoucí Al Hilal. Ten má však devítibodový náskok a zápas k dobru. Právě tyto dva celky se střetnou i v boji o Královský pohár.

Ronaldo v aktuální sezoně Saúdské profesionální ligy nastřílel již 32 gólů. Od absolutního pět let starého rekordu Maročana Abderrazaka Hamdallaha ho dělí pouhé dva góly, přičemž do konce sezony zbývají ještě čtyři duely.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Martin Lehotský

Komentáře (46)

Přidat komentář
CHONG

Reagovat
sensei25

Obdivuhodny hrac,ale co je na nom najviac obdivne je to,ze v jeho rokoch hra pustnu ligu kde chodi na zapasy par tisic ludi,uroven horsia ako v mongolsku.Toto on uz vazne nepotrebuje.Statistikx nepodstatne v tejto sranda lige a penez ma dost.Nepochopitelne z jeho strany

Reagovat
CHONG

To je dost mimo

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
janinho

keby dokazal aspon trosku kontrolovat svoje ego, tak ostane v MU kde by aj z pozicie nahradnika dal kludne 15+ golov za sezonu. ale on potreboval byt najlepsie zarabajuci hrac na svete, radsej bude hrat pralesnu ligu kde ho budu obskakovat, nez kvalitnu ligu na ktoru stale ma ale nebol by tam uz najvacsou hviezdou. aj ked sa ETH neukazuje v najlepsom svetle, tak si myslim ze s CR bola pravda na jeho strane. hrat maju ti co maju najlepsiu formu a to vtedy CR proste nemal. skoda toho, lebo by sice mal par 100 mega na ucte menej, ale PL s nim by bola istotne zaujimavejsia.

Reagovat
zeroberto

Fakt nejsem ronckův fanboy, ale obhajovat 10Haga chce mít koule ze železa

Reagovat
janinho

takze hovoris, ze mal v tej situacii posadit hracov ktori vtedy mali formu a davali goly a dat do zakladu CR kvoli menu, hej?

Reagovat
zeroberto

Jako třeba Sancha viď?

10Hag je šašek, kdyby to s Ronckem byl ojedinělý případ, tak nebudu psát ani písmeno. Ale kolik hráčů už odepsal, protože ho svědí pleš?

A jako mějme si každej názor na barbienku7 jakéhokoliv, ale co za bezpáteřní kurvu se zachová jako 10Hag když někomu umře dítě? Nechápu jak se toho klauna někdo může zastávat

Reagovat
janinho

bud mas problem s pisanym textom, alebo sa len robis kktom... ja som na zaciatku jasne napisal ze ETH sa neukazuje v najlepsom svetle, takze sa ho urcite nikde nezastavam, ale riesim len situaciu s CR.

to co pises o dietati povedal akurat CR v maximalne trapnom rozhovore s piersom, ci to je pravda ja ani ty nevieme. ja sa cely cas venujem len tomu, ze by som CR nepostavil na ukor hracov s lepsou formou na zaklade mena. a to, ze ked ta trener nepostavi, tak sa urazene otocis a odides z lavicky rovno zo stadiona, to nikto normalny neurobi. s tym sanchom netusim co si chcel povedat, aky to ma suvis s CR.

ja pisem, ze keby CR akceptoval kratodobo poziciu na lavicke, tak dnes by bol kludne naspat v zaklade a hral prve husle. ale jeho ego to neunieslo. co tu pleties sancha alebo ronaldove mrtve dieta fakt nerozumiem.

Reagovat
zeroberto

Jo ahaaa, už chápu tvoje myšlenky. Práce manažera není pracovat s psychickým rozpoložením svých podřízených chápu. Obzvlášť s někým kdo je nejsilnější obchodní značkou klubu.

Poukázat na Sancha, že Ronaldo nebyl jediný případ, kde očividně 10Hag nezvládá je nepochopitelný přirovnání.

O chápání psanýho textu se bavit nemusíme... moje premisa je, že brnait Haga chce koule ze železa.

Myslím, že nemáme o čem už dál debatit

10Hag je bezpáteřní krysa toť celý

Reagovat
vladino10

Absolútne nereagujes na to co píše chalan a ideš si stále svoje.

Reagovat
zeroberto

Samozřejmě že si jedu to svoje... proč bych měl reagovat na to co píše chalan? On si jede taky to svoje.

Já tvrdím že to chce mít koule obhajovat 10Haga a on mě chce očividně přesvědčovat o tom, že jeho kroky jsou pochopitelný, což mě je upřímně fakt jedno.

Nevidím jediný důvod si nejet svoje když se očividně v elementárních myšlenkách neshodneme. To, že jsi na stejný vlně jako on , potažmo jako dosah možná většina, ještě neznamená, že na stejný vlně pofrcí všichni

Reagovat
janinho

ty si iny mimon. strata casu

Reagovat
zeroberto

Přesně tak, ztráta času

Reagovat
Beči

Očividně jsi to co píše chalan ani nečetl.

Reagovat
vladino10

je to kar

Reagovat
zeroberto

Copak se tu čtou komentáře? Netvrď mi, že patříš i mezi ty kteří si čtou nadpisy a články

Reagovat
cr7sux

Datum registrace: 31.3.2024

je to troll

Reagovat
zeroberto

Ruskej tyvkole, placenej Kremlem a jde po mě BIS. Tak mě nech aspoň splnit svou denní kvótu nebo si pro mě přijde FSB

Reagovat
Beči

Reagovat
Neutron

Tvl s Ronaldom urobil to co mal, a Sancha neviem co do toho pleties, vsak ten hovno hra aj v BL. A teda zaujimalo by ma koho vsetko odpisal ETH podla teba.

Reagovat
zeroberto

No mě se neptej, mě Mufani nezajímají. S de Geou a Maguirem se ale rozhodně nenaložilo takzvaně na Real Madrid. Hlavně že náhrady za ně nekiksují

S Rashfordem taky problém neměl a čtvrtina hráčů záhadně nehraje pod svoje možnosti a rozhodně to pod ním nemá sestupnou tendenci.

10 Hag je klaun

Reagovat
Neutron

ty si neni uplne kompletny, ze kamo

Reagovat
zeroberto

určitě, určitě pane. Taky dobrá čecha, sleva není problém

Reagovat
Neutron

Reagovat
Taarabt_QPR

Dohledej si někde rozhovor s Sneijderem na toto téme ....

Reagovat
janinho

dakujem, ak mi mas co povedat tak mi posli ty co myslis. co mam akoze googlit "sneider topic CR bench"?

Reagovat
Taarabt_QPR

Sorry, ale já nejsem tvoje sekretářka ... Asi s tebou nechci dal konverzovat na toto téma ....

Reagovat
janinho

posielam ti klucenku Top diskuter dpc, vymyslim si rozhovor a napisem najdi si ho, cus. tvl, nabuduce radsej ozaj drz hubu nez mas pisat taketo kktiny

Reagovat
janinho

tvl, toto je ono????

“He lost everyone’s respect there. Those guys in the dressing room thought, ‘Is this man crazy?’” to co akoze ma byt? Sneijder sam seba povysil na hovorcu kabiny MU? odkial on moze tvl vediet co si myslia hraci v kabine timu za ktory on nikdy nehral?

hlavne ze to hovori hrac, ktoreho sice v 2010tom okradli o Zlatu loptu ale ktory sa potom o 3 roky v idealnom futbalovom veku (cerstvych 29 rokov) na 4 roky odjebe do Turecka co sa neriadil svojou vlastnou radou? Ten isty, ktory sa preslavil aj tym, ze po prestupe do Realu ked sa mu prestalo darit si nasiel noveho najlepsieho kamarata: "'Vodka became my best friend'" (jeho vlastne slova)

https://www.goal.com/en/news/vodka-best-friend-sneijder-regrets-rock-and-roll-lifestyle-real-madrid/fwmzdqnysj3i1vvhyhfynycka

to uz mi sem mozes copy pasteovat vyroky takych velikanov jak Micah Bic Meeks Richards alebo Gary Neville

dikes, dobre si ma pobavil

Reagovat
Taarabt_QPR

To jak pristoupil ke sve kariere a jak s ni nalozil, je jeho vec ....tech hracu bychom tu mohli jmenovat stovky....

Jen je potreba brat v potaz i druhou moznost, ze ten spatnej nemusel byt jen Ronaldo. A celkove v MU je neco prohnileho, když vidis vykonnostni regres hracu...Zadna mince nema jen jednu stranu.

Tak Richards je klaun co se spolecne s Nevillem prizivuje na Henryho jmenu

Reagovat
janinho

ja som ale nikde nepovedal, ze MU funguje normalne a ze ETH je bez chyb, ani nahodou. akurat riesim Ronaldov odchod a nic ine. a ty mi tu argumentujes rozhovorom so Sneijderom, ktory realne nema odkial vediet ako to tam funguje, akurat mozno pozna nejakych holandanov co mu podavaju informacie z 2.ruky ale to predsa nemozes povazovat za relevantne info. len nazor hraca, ktory toho mohol dosiahnut neporovnatelne viac keby mal v hlave poriadok.

proste ak to cely cas prezentujem ze som do klubu prisiel pre lasku k nemu (a cely cas sa pisalo ze mal moznost ist do City ale SAF ho nakoniec ukecal) tak sa kvoli tomu ze ma trener nepostavil (a realne tam vtedy hrali hraci s lepsou formou ako on, kludne si najdi statistiky) tak sa nezoberiem a urazeny neodidem zo stadiona. keby trosku dokazal potlacit svoje ego (co je v jeho pripade sci-fi) tak by mozno preslo par tyzdnov a bol by urcite spat v zaklade. a aj teraz by daval 20+ golov za sezonu. ale lepsie bolo utekat za svojim fanboyom Piersom a vypotit ten najtrapnejsi rozhovor na svete.

Reagovat
Taarabt_QPR

Tak to co udelal rozhodne nebylo adekvatni a jeho povahu zname. Na druhou stranu i diky te jeho "nadutosti" je tam, kde je, protoze hlava je 70% vykonu (viz Sancho MU vs BVB)

Ty informace z kabiny unikaji casto a proto nepovazuji vyrok Sneijdera jen za pouhej blabol, ale verim, ze na tom cast pravdy je. Kdyz jsem videl par zapasu v SA, tak si uprimne nemyslim, ze by na to uz mel.

Reagovat
janinho

ked hras 2 roky s amatermi, tak urcite tvoja vykonnost pojde dole. videli sme to aj v kvalifikacii na ME, kde jednoducho s CR na hrote je ta repre slabsia, lebo sa hra na neho, je to citatelne a on uz davno nie je ten ako pred 5/10 rokmi, bez ohladu na to kolko golov da v tej pralesnej lige.

kazdopadne po tom ako prisiel o formu rashford a kym nedosiel napr. hojlund by mal zaklad v MU urcite CR isty, lebo takych ako je Martial by musel dat aj s prstom v zadku. velka skoda pre MU ze hentak reagoval, lebo keby mal trosku viac pokory tak by tym mladym v klube pomohol viac nez ktokolvek iny. takto im urcite nedal dobry signal. ale on uz iny nebude, proste je jeden z najlepsich v historii a jeho ego bude vzdy vacsie jak zasoby ropy v SA.

Reagovat
Spasitel

V jeho rokoch ? On nemusí nikomu nič dokazovať mohol ísť možno do MLS tam by bol podobne produktívny.

Reagovat
zeroberto

Politiku stranou. Kde si myslíte, že je momentálně těžší střílet góly? V USA nebo Saúdský Arábii? Respektive úroveň/kvalita ligy.

A prosím žádný fantasmagorie, všichni víme že Američani ani Saúdové zatím hrát fotbal neumí

Reagovat
saysaymatter

tak těch pár top týmů u Saudů bude jednoznačně na vyšší úrovni než cokoliv v MLS, ale celková kvalita ligy by měla podle toho co jsem viděl být o fous lepší asi v USA.

Reagovat
zeroberto

+/- stejný

Ale jako když člověk vidí jaksi Messi jen tak v MLS chodí

Reagovat
zeroberto

Myslel jsem to tak, že si jen chodí a stejně si ze všech dělá kužely

Reagovat
Losinho

Asi u Saudů, ale k smíchu je obojí. Na druhou stranu oba už mají svůj věk.

Reagovat
zeroberto

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
dantetomas
Reagovat
zeroberto

Reagovat
RickNash

špička v SA bude lepší, ale dolní dvě třetiny ligy jsou strašný strašný, ty by v MLS dostávaly po taktický i individuální stránce děsně po držce.

Když se podíváš na ty Ronaldovy góly, tak vidíš tu šílenou nekvalitu. To je lehčí než dávat v přátelácích góly Litvě nebo Estonsku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele