Rosell nařídil šetření. Barcelona tiskne černobíle

22.06.2011, 15:56
Aktuality
Šetřit se dá různými způsoby a velkoklub Barcelona se rozhodl v rámci úspor zrušit barevné kopírky. Prezident Sandro Rosell, který nastoupil do funkce před rokem, nařídil odmontovat barevné tonery a veškeré dokumenty od nynějška kopírovat výhradně černobíle.

"Naše ekonomická situace mi dělá starost. Musíme srovnat účty. Doufám, že během dvou či tří let budeme opět solventní," uvedl Rosell v rozhovoru pro katalánskou televizi. "Když jsem se ujal funkce, zjistili jsme, že dluhy jsou mnohem vyšší, než se uvádělo. Museli jsme si vzít úvěr, abychom měli na platy."

Barcelona tak začala šetřit. Jedním z opatření je i zrušení barevných kopírek, které platí pro všechna oddělení klubu. Rosell si slibuje, že klub s dluhy kolem 360 milionů eur (některé zdroje uvádějí částku o sto milionů vyšší) díky tomu ročně ušetří 20 až 30 tisíc eur.

Na nové posily má nicméně vyhrazeno 45 milionů eur. Za 38 milionů chce španělský šampion a poslední vítěz Ligy mistrů koupit chilského reprezentačního útočníka Alexise Sáncheze z Udine. Neustále se spekuluje i o příchodu Ceska Fabregase z Arsenalu.

Autor: Radim Šantrůček / soccernet.com, čtk

Komentáře (377)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele