Schick nepochybuje o síle Bayeru. Je jedno, jakého soupeře dostaneme, říká

15.03., 10:29
Aktuality
Patrik Schick (© AFP)

Po obrovské senzaci včera sahal Karabach, když měl na lopatě Leverkusen. Německému klubu hrozila první soutěžní porážka sezony, v nastavení ovšem znovu ukázal obrovskou vůli, do hlavní role se přitom obsadil Patrik Schick.

První vzájemný duel obou týmů v osmifinále Evropské ligy minulý týden skončil nerozhodně 2:2 a český útočník srovnával ve druhé minutě nastavení. Rovněž včera vedl ázerbájdžánský celek o dvě branky, závěrečnou třetinu odvety ale strávil v početní nevýhodě a Bayer přesilovku zužitkoval. V 72. minutě mu dal naději Jeremie Frimpong, ve třetí minutě nastavení srovnal Schick a tentýž hráč dal o několik minut později i postupovou branku.

Leverkusen se o povedené závěry může opřít, v období od 80. minuty nastřílel za celou sezonu už dvacet soutěžních gólů. I díky vůli suverénně vede tabulku 1. Bundesligy a má velkou naději na triumf v DFB-Pokalu.

"Závěr byl neuvěřitelný, pocity jsou skvělé. Stejně jako v prvním utkání to bylo bláznivé a museli jsme bojovat až do konce. Jako pro útočníka je pro vás samozřejmě pěkné, když naskočíte do zápasu a dáte dvě branky," prohlásil po závěrečném hvizdu Schick.

"Karabachu patří velké uznání a pochvala, hrál úplně jiným stylem, než jakým se prezentují naší soupeři v lize, hodně nám to znepříjemnil," uznal Schick kvality soupeře.

Los čtvrtfinále je na programu dnes od 13 hodin a Leverkusen může narazit na Liverpool nebo AC Milán. Dalšími členy elitní osmičky soutěže jsou Benfica, Marseille, West Ham, Atalanta a AS Řím.

"Teď se těšíme na čtvrtfinále. Je jedno, jakého soupeře dostaneme, porazit můžeme každého," nepochybuje Schick.

Autor: Tomáš Pavlík / uefa.com

Komentáře (48)

Přidat komentář
PL28

Co ten Hložek příští sezónu? Hostování v BL nebo zpátky do Sparty na rok? Když už nehraje ani proti Karabachu v poháru.

Reagovat
Seydou Doumbia

At hostuje v rámci německé ligy, proč by se měl vracet do nějakého Česka, to by pro něj nebyl žádný posun. Sice by hrál, ale zase ve slabé lize, co by mu to kromě herního vytížení dalo. On si musí zvyknout na německý styl.

Reagovat
Sigma Olomouc

Já bych ho šoupl do průměru BL, nebo nějakého Rennes, či Lens. Nebo doufat, že bude v létě výprodej a Hložek bude mít v týmu misto.

Reagovat
Seydou Doumbia

Ono je celkem škoda že do L1 nechodí vůbec češi, mimo Plašila a chvilku ten stper z Liberce v Montpellier tam nebyl nikdo. Ono tam žádný hráč ani nechce, protože kdo má potenciál se vidí v Německu, Italii nebo PL, sám neumím odhadnout zda by se tam Češi prosadili, protože to je úplně jiná liga. Rozhodně si ale nemyslím že hráči co v Německu/Itálii hrají průměr by tam nájednou královali a byli hvězdami ligy. Rád bych je tam viděl, pro zajímavost spíš. Jinak se tam samozřejmě nehodí.

Ve fifě v 1 sezoně wiesner montpellier, heča a karabec reims.

Reagovat
smazaný uživatel

Šmicer, Koller, Rozehnal, z těch mladších Koubek.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jo tak já počítám tu nedávnou dobu cca 10 let.

Reagovat
Neutron

Ze zabudne niekto na Cecha by som teda nepovedal

Reagovat
Neutron

Plus teda aj Baros

Reagovat
Seydou Doumbia

píšu že mi jde o cca posledních 10 let kdysi jich tam hrálo daleko více, ted je to rarita

Reagovat
Neutron

Ano vsimol som si, ale ja som reagoval na lorika, ktory spominal napriklad Kollera

Reagovat
Seydou Doumbia

okey

Reagovat
Neutron

Kazdopadne suhlasim s tebou, myslis, ze v Bundeslige vasim hracom lepsie zaplatia alebo preco Ligue 1 nie je taka preferovana?

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak to je dost těžká otázka, neznám názory hráčů, vedení klubů ani nic podobného. Ale viděl bych to takhle - hráčům se do Francie nechce, protože pro ty hráče to není kvalitní liga + francouzské kluby nemají o české hráče zájem, protože se tam nehodí...do francie se hodí afričani, černi/bílí francouzi, argentína, brazílie a občas někdo jiný...

Reagovat
Neutron

Akoze kvoli comu sa tam nehodia? Uprimne mne tiez Ligue 1 z pohladu fanusika nepride zaujimava, preto sa pytam.

Reagovat
Seydou Doumbia

to je má osobní preference nevím tak nějak dlouhodobě jsem zvyklý že tam 90% hráčů je z těch zemí a kontinentu co jsem vypsal výše...

Reagovat
Seydou Doumbia

jsem zvyklý že tam hrajou černé silné urostlé hovada a nebo techničti hráči jako portugalci/španěli/argentinci/brazilci a další...a ani do jedné kategorie mi nesedí češi

Reagovat
Neutron

Hm, nieco na tom bude

Reagovat
Perzifláž

nezapomínal bych na Mário Ličku, legendu Brestu

Reagovat
8lampard8

Reagovat
djiros

Svěrkoš v Sochaux něco taky nastřílel v jedné sezóně tehdá.

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Sigma Olomouc

Jo a podle mě nehrál, protože to byla remíza v prvním zápase...a taky proto, že je špatný.

Reagovat
smazaný uživatel

Belgie nebo Nizozemsko by mohla být dobrá volba.

Reagovat
Mönchengladbach

Snad si zahraje v německém poháru, tam mají v SF doma druholigového soupeře a ve finále pak třetiligového (téměř, či úplně). Je potřeba, aby se tam předvedl, jinak ideálně hostovačka v Nizozemí.

Reagovat
vladino10

Mal by si v SF pohára gule na to postaviť čokoľvek iné ako najsilnejšiu možnú zostavu?

Reagovat
bobis21

Když zároveň hraješ o titul a EL? Určitě bych aspoň někoho pošetřil.

Reagovat
vladino10

To už vie on asi lepšie ako my ci niekto potrebuje vydýchnuť alebo nie

Reagovat
vladino10

...A el s liverpoolom q tým ako im dochádza dych nedajú. Titul by vyhrať mali, ale od neho ich delí 10 zápasov. Od pokalu ich delia zápasy dva. Je to trofej ku ktorej sú najbližšie. Hlavne vzhľadom na to, ze už ich čakajú len druho a tretoligisti.

Reagovat
Cuntona

Hložek je klasický případ akcelerace ve vývoji. V 16,17 už to byl chlap, který hrál nadstandardně naši ligu. Bohužel od té doby neudělal skoro žádný progres. Fyzicky ani nemohl. Už byl prakticky na svém topu. Proč se neposunul nějak výrazněji technicko takticky, těžko říct. Asi mu ani neprospělo, že se mu nenašla stálá pozice.

Reagovat
Salfovic

Největší haluzáři sezony

Reagovat
naheCZ

Nominace bez Belmonda

Reagovat
smazaný uživatel

Král a Černý taky mimo.

Reagovat
Pablos

Černý jsem si nevšiml... hmmm, škoda

Reagovat
naheCZ

Taky ne, hledal jsem tam ty tři

Reagovat
romeo351

Však jen dobře

Reagovat
Pablos

OT: nominace bez Coufala, Brabce, Kuchty.... Barák zpět a plno zajímavých mladých jmen. Jen ten Chorý žádná hitparáda no ...ale jinak zajímavý

Reagovat
Cuntona

Momentálně asi s Chytilem jednička v útoku. Kuchta je magor. Schick a Hložek nehrají.

Reagovat
vilp

Schick z posledních 10 ligových zápasů nebyl v základu 3x, ale nehraje, ok.

Reagovat
Werkrider

Jakožto, je tam, ale opravdu moc nehraje.

Reagovat
Pablos

Schick jenom 3 góly dostal Leverkusen dál v EL ...sleduj ten fotbal aspoň

Reagovat
Cuntona

Schick má tuto sezonu odehráno 865 minut. Z toho většinu poslední dva měsíce, kdy se zranil Boniface. Na podzim byl také nějakou dobu mimo, ale jinak je to v kádru Bayeru momentálně spíše žolík. Hložek bohužel ani to ne.

Reagovat
Pablos

Tady jde o to, že před Schicka si řadil Chorého jako jasná jednička

Reagovat
Cuntona

Já to myslel na tenhle sraz. Chytil a Chorý toho mají víc odehraného a hlavně aby se Schick zase nezranil. Na Euru musí být samozřejmě číslo 1, pokud bude alespoň pravidelně střídat.

Reagovat
bobis21

No a Boniface zase hrál, když se zranil Schick

Reagovat
kilobyte

Upřednostnit Chorého před Kuchtou, protože je Kuchta magor.

Reagovat
Cuntona

To je taky magor. Ale aspoň nechlastá na srazech. Možná jen proto, že na tolika nebyl. Asi bude záležet na soupeři, koho z nich do výběru. Schick je jasný, pokud bude fit a bude aspoň střídat v Bayeru. Kdo k němu se rozhodne podle formy na jaře. Taky bude důležité, jak bude Hašek hrát. Ta nominace vypadá skoro na 442.

Reagovat
kilobyte

*nechytli ho při tom

Reagovat
Cuntona

Je pravda, že je z Olmu, tak ví, kam se zašít.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele