Zajímavosti o Slotovi? Jednal s Tottenhamem, obdivuje Guardiolu

21.05., 16:06
Aktuality
Arne Slot (© AFP)

Arne Slot (45), bývalý kouč Feyenoordu, který byl v pondělí oznámen jako nový manažer Liverpoolu, je znám jako vášnivý vůdce, který ze svých hráčů dostane maximum a vyžaduje silnou pracovní morálku. Podívejme se na pět zajímavých informací o nizozemském trenérovi.

Přihrávka Arneho Slota

Slot ještě jakožto hráč přišel do PEC Zwolle jako sedmnáctiletý útočník známý spíše pro svou techniku než fyzickou sílu. "Mnoho lidí si myslelo, že Arne je líný a flegmatický. Ale to nebylo správné. Jen od něj prostě nesmíte čekat skluzy a jiné obranné zákroky," řekl jeho bývalý trenér Jan Everse veřejnoprávní televizi NOS.

"Elegantní" a "kultivovaný" jsou slova, která se často používají k popisu jeho herního stylu. PEC Zwolle stále používá termím "přihrávka Arneho Slota", uvedl jeho bývalý spoluhráč Bram van Polen.

Přihrávka Arneho Slota je pojem, značící lehký oblouček od útočníka zády k brance, který překoná obranu a uvolní křídelního hráče běžícího bez míče.

Styl v šatně

Když se začalo spojovat jméno Nizozemce s prací na Anfieldu, fanoušci Liverpoolu si hledali stopy, aby zjistili styl jejich budoucího trenéra. Příznivci jednoho z nejúspěšnějších britských klubů hojně sdíleli strhující týmovou řeč, kterou Slot přednesl hráčům Feyenoordu po historickém vítězství 4:0 na půdě Ajaxu.

"Důvodem, proč jsme tam, kde jsme dnes, je to, že každý den dřete do úmoru. A to je důvod, proč jste tento tým dokázali porazit na jeho vlastním stadionu, aniž by tu byli naši fanoušci," řekl tehdy v šatně.

"Ale je to jen výhra. Je to velké vítězství, ale my máme v této sezoně větší cíl než vyhrát poprvé po 17 letech v Amsterdamu," řekl Slot po výhře nad Ajaxem minulý rok v září.

Spojení se Spurs

Liverpool nebyl prvním klubem Premier League, který o holandského trenéra projevil zájem. V květnu 2023 byl Slot silně spojován s Tottenhamem, který měl velké problémy sehnat náhradu za Antonia Conteho.

Když už se Spurs údajně chystali uzavřít dohodu, Slot náhle podepsal novou smlouvu s rotterdamským Feyenoordem. "Rozhodujícím faktorem byla účast v Lize mistrů a také skutečnost, že si v soukromí užívám skvělé časy a mohu navazovat na uplynulé dvě sezony," řekl tehdy Nizozemec.

Tažení Feyenoordu v Lize mistrů odstartovalo domácím vítězstvím 2:0 nad Celticem, ale dvě prohry s Atlétikem Madrid zpečetily jeho osud a ve skupině E skončil na třetím místě.

Fanoušek Guardioly

Britský tisk už Slota nazval "holandským Pepem Guardiolou" pro jeho útočný styl s vysokým presinkem, který si fanoušci Feyenoordu velmi oblíbili.

V několika rozhovorech uvedl Guardiolu jako svůj vzor, loni to řekl listu Algemeen Dagblad (AD). "Hráči pod ním vždy vypadají velmi dobře. A ti stejní hráči vypadají daleko hůř pod jinými trenéry," vyzdvihl španělského kouče.

Slot legendárního španělského trenéra Manchesteru City obdivuje, o tom není pochyb, ale nyní bude mít jasný úkol - zabránit Guardiolovi získat rekordní pátý titul Premier League v řadě.

Disciplína a tvrdá práce

Jako trenér je Slot známý pro svou tvrdou pracovní morálkou. Do tréninkového centra Feyenoordu jezdí před svítáním, sleduje každý trénink a obsesivně studuje budoucí soupeře.

"Říkám Feyenoordu: musíte zajistit, abyste si vytvořili čtyřikrát více šancí než soupeř, a pracovat dvakrát tvrději. Ve všech zápasech, které jsme v této sezoně vyhráli, vidíme v datech, že jsme v nich naběhali o 20 nebo 30 procent více než soupeř. Zápasy, které jsme nevyhráli: jen o tři nebo šest procent více," uvedl Slot pro AD.

Tohle vedlo k výborným výsledkům Feyenoordu, který je teď vnímán jako tým s fyzicky zdatnými hráči, kteří na sobě tvrdě pracují a často dávají góly v závěru utkání. Zdá se, že Slot si tuto pracovní morálku vypěstoval spíše až nyní jako manažer, než když byl hráčem. "Chce, aby jeho kluci byli fit. To dříve neměl. Nevím, jestli někdy viděl vnitřek posilovny," řekl bývalý spoluhráč Van Polen.

Autor: Livesport.cz / AFP

Komentáře (47)

Přidat komentář
Luc-Luc

Čím víc ho budete hypovat, tim rychleji shoří

Reagovat
fenixLFC

ano, clanok na EF je formativny pre buducnost trenera liverpoolu

Reagovat
Moshe Dajan

Slot je nový Péťa Čech.

Reagovat
sergi

Jednal s Tottenhamom, obdivuje Guaridolu a výsledkovo sa chytí na United.

Reagovat
EZ

'"Elegantní" a "kultivovaný" jsou slova, která se často používají k popisu jeho herního stylu."

https://d2x51gyc4ptf2q.cloudfront.net/content/uploads/2016/12/Jurgen-Klopp-heavy-metal-football.jpg

to bude...

Reagovat
owny✨

Who cares

Reagovat
Busby babes

Dan Ashworth and Omar Berrada had a conversation in early February and Ashworth followed up by sending an email to Berrada making it clear he wanted to join #mufc.

However, Ashworth sent a copy to his own Newcastle email, clumsily disclosing to the club the negotiations with Berrada.

Berrada does not officially start at United until July 13 and he had been on gardening leave from Man City for less than a month when engaging with Ashworth, potentially breaching the terms of his contract.

Ashworth also disclosed details to Berrada of the agreement between Newcastle and Brighton that took him to St James’ Park in the summer of 2022. This would likely be a breach of confidentiality to each of Newcastle and Brighton.

ok, Ashworth neumi poslat email, ten zapadne.

Reagovat
Swarley

Super

Reagovat
iamek

Reagovat
SunFells

Reagovat
r.mrazik

technologicky giganti jak Bures

Reagovat
avicii

Reagovat
Salfovic

Takže vás budou žalovat Newcastle, Brighton i City

Reagovat
Busby babes

nas nemaji moc za co.

Reagovat
vodka

Reagovat
iamek
Reagovat
iamek

Už i Romano. Takova chyba ty voe

Reagovat
Deywid

Že chýba....tréner dinosaurus...kľudne si ho zoberte do ManU blazni

Reagovat
iamek

Ještě budete vzpomínat

Reagovat
Deywid

To určite

Reagovat
SunFells

Chelsea

Reagovat
Swarley

Wow

Reagovat
M0rb1D4S

To jsou v tom vedení taky čuráci. No nic no, tak příští sezonu zase 12. místo.

Reagovat
avicii

Reagovat
Deywid

Hurá, Poche sacked

Reagovat
Error

Poche out, tvl... jsem necekal

Reagovat
Noustress

de Zerbi in ?

Reagovat
r.mrazik

Poche pryc...tyjo, tak ted jeste ETH...poche k nam, eth do bayernu a tuchel do chelsea

Reagovat
iamek

Reagovat
Man__United

ETH se nikam nechystá

Reagovat
r.mrazik

to si mysli on

Reagovat
Man__United

Když čtu mezi řádky jeho tiskovky tak si myslím že zůstane

Reagovat
r.mrazik

Však já taky

Reagovat
Busby babes

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
SunFells

Mickey Moore si jede pěkná sólička na Euru sedmnáctek

Reagovat
vitasrp

Naše vedení ještem s ohledem na trenéry neudělalo absolutně nic dobře, to jsem zvědav, co předvedou teď.

Jména, která se spekulují, jsou dobrý tak pro Brighton ty krávo, to bude ostuda.

Ale asi tam potřebují někoho, kdo bude vděčný, že trénuje takhle velký klub a je mu úplně jedno, že mu prodají výkonnostně nejlepšího středního záložníka a třeba stopera, co podával ke konci sezóny super výkony. A hlavně ať sám nemá žádný přestupový požadavky.

Reagovat
r.mrazik

tak...tuchel je volny, potter je volny...mourek je volny...

vyber docela mate

Reagovat
SunFells

Conte ještě a Southgate také má být za chvilku

Reagovat
r.mrazik

Tělocvikáře bych jim přál

Reagovat
Svatej
Reagovat
r.mrazik

Reagovat
martin.b

O kom se spekuluje ? Nedivil bych se, kdyby cílili na někoho z trojice Iraola, Hoeness, McKenna, když se píše o mladým progresivním kouči.

Reagovat
romeo351

Třeba se konečně nasadí model: trenér x manažer

Reagovat
vladis271

Chelsea

Reagovat
Svatej

Reagovat
Svatej

Nakonec zůstat mel...co to delame

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele