Zatím nemám ponětí, co bude dál, říká Tuchel o své budoucnosti

12.05., 15:08
Aktuality
Thomas Tuchel (© AFP)

Thomas Tuchel (50), stále ještě trenér Bayernu Mnichov, nechává svou budoucnost otevřenou. Podle svých slov zatím netuší, co ho čeká v létě. "Co bude dál? Zatím nemám ponětí. Budu o tom přemýšlet v klidu a pohodě. Všechno bylo původně naplánováno jinak, takže si dám na čas," řekl před svým posledním domácím zápasem v roli trenéra německých fotbalových rekordmanů. Ten ho čeká v neděli proti Wolfsburgu.

"Zatím neproběhla žádná jednání s jinými kluby, práce v Bayernu jsem měl dost," řekl padesátiletý kouč. Všechno se pro něj ale od dalšího týdne změní. Mnichovské čeká už jen domácí zápas s Wolfsburgem a venkovní s Hoffenheimem.

V posledních týdnech se hojně hovoří o tom, že by Tuchel mohl znovu zamířit do Premier League. V roce 2021 vyhrál s Chelsea Ligu mistrů a nyní se proslýchá, že o něj mají zájem v Manchesteru United.

"Není žádným tajemstvím, že se mi v Chelsea, v Anglii a v Premier League moc líbilo," řekl Tuchel už před semifinále Ligy mistrů proti Realu Madrid. "Bylo to skutečně vydařené období, na které vzpomínám velmi rád," dodal.

Tuchel převzal Bayern po Julianu Nagelsmannovi v březnu 2023 a podepsal smlouvu do roku 2025. V únoru však vedení mužstva oznámilo, že Tuchel v létě skončí. Kromě Chelsea vedl Tuchel v zahraničí také Paris St. Germain. Působil také v Mohuči a Dortmundu.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / SID

Komentáře (8)

Přidat komentář
Mönchengladbach

Manchester United FC.

Reagovat
MoonKnight

United ne. Tuchel s nimi bude hrát o mnoho výše než ETH.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
ACSMan

Né Manchester United moudrý klobouku.

Reagovat
Ofenziva > Defenziva

Uškodit by jim nemohl

Reagovat
Hachim Mastour

asi by to chcelo ročnú prestávku

Reagovat
Modřín2

Jestli nedáme EL, tak se k nám klidně vrať.

Reagovat
Martin9719

Ještě před pár měsíci bych řekl razantně ne do MU, ale teď si říkám že je to možná nejdostupnější a nejlepší varianta než zase nějaký pokusy s Mourinhem nebo dalším ETH v podobě např. Gasperiniho a nějakých dalších dobrých koučů kteří nemají s velkokluby žádné zkušenosti. Otázka zda jsme taky ještě pořád velkoklub s tím jak to u nás funguje a dokonce i vypadá (stadion, Carrington). Tuchel, byť fans Bayernu se budou asi smát je kouč který umí vyhrát trofeje, prokázal to s Chelsea a zná prostředí PL. Za mě ano, ETH byť se pořád najde asi hodně jeho obdivovatelů a zastánců musí skončit. První sezonu měl jakž takž, ale to těžil hlavně z prvotního impulsu a nějaký ten fuck-up tam taky byl (Sevilla, Liverpool). Překvapuje mě jak některý lidi nechává v klidu to, že máme nejhorší sezonu bůhví od kdy, překonáno X negativních rekordů z dob kdy SAF ještě snad ani netrénoval a vedl hospody. Někde jsem viděl zajímavý pohled na přestupy. Dostal útočníka jakého chtěl (Höjlund), záložníky (Casemiro, Antony, Mount), obránce (Varane, Martínez, Malacia), brankáře (Onanu) - ten se asi jediný opravdu povedl i pro další sezony. Výsledek? Skleněnky za zenitem, primadony a přeplacené přestupy + Sancho out. Odchod zpět do Ajaxu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele