Žilák před startem ME do 17 let: Chceme předvádět dobré výkony

13.05., 12:50
Aktuality
Jiří Žilák (© AFP)

Trenér české reprezentace do 17 let Jiří Žilák si zatím nechce před mistrovstvím Evropy na Kypru dávat žádné konkrétní cíle. Čtyřicetiletý kouč nicméně předpokládá, že pokud jeho tým předvede nejlepší možné výkony, může postoupit ze skupiny do vyřazovací fáze. Řekl to na tiskové konferenci na pražském Strahově na začátku závěrečného kempu před turnajem.

Česká sedmnáctka si zahraje na Euru poprvé od roku 2019, kdy na šampionátu v Irsku prošla do čtvrtfinále. "Považuju to za velký úspěch a vyvrcholení dvouletého cyklu. Reprezentační fotbal se vyrovnává, což platí i na mládežnické úrovni. Každého takového úspěchu je potřeba si vážit, už není slabých soupeřů," řekl Žilák novinářům.

"Cíle si budeme s týmem teprve nastavovat v průběhu týdne, protože jsme od losu ještě nebyli takhle pohromadě. Můj osobní cíl je, abychom předvedli na Euru co nejlepší výkony. Pokud dosáhneme optima, tak jsme schopní přidat i výsledek," přidal čtyřicetiletý trenér.

"Máme ambice, ale jsme zároveň opatrní. Samozřejmě chceme postoupit ze skupiny. Bude to něco jiného než dorostenecká liga, moc se těším," řekl záložník Marek Naskos, který patří pražské Slavii.

Češi zahájí turnaj 20. května v Larnace proti domácímu Kypru. "Myslím, že by se na Euro nedostal, kdyby ho nepořádal. Na druhou stranu pro ně budou hrát podmínky na Kypru, teplé počasí, vyprodaný stadion. To je pro ně velká výhoda. Na úvod nás určitě nečeká lehký soupeř," upozornil Žilák.

Dalšími soupeři ve skupině A budou 23. května Ukrajina a o tři dny později Srbsko. Do čtvrtfinále projdou dva nejlepší týmy. "Ukrajina a Srbsko nezní jako třeba Portugalsko a Španělsko, ale třeba Ukrajina udělala devět bodů ve druhé fázi kvalifikace a nedostala gól. Srbové mají hned několik hráčů, kteří působí v první a druhé lize dospělých, což u nás není," dodal Žilák.

Autor: ČTK

Komentáře (9)

Přidat komentář
$dolar$

Ufff ja se bal, ze spatne.

Reagovat
Kaspar

Neni tech mladeznickych repre zbytecne moc? 19 a 21 by bohate stacilo.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Právě že málo, klidně bych udělal i EURO do 15 let

Reagovat
Sigma Olomouc

Děti by to nezvládli měsíc bez maminky.

Reagovat
Sigma Olomouc

Nezvládl*y

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Reprezentační fotbal se vyrovnává, což platí i na mládežnické úrovni. Každého takového úspěchu je potřeba si vážit, už není slabých soupeřů.

Ok, to je dobré vědět, že San Marino, Andorra, Malta, Lesoto atd., jsou silní. Díky za objasnění.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Nejhorší kec, co slyšíš pořád ve fotbale i v hokeji, kterým se snaží omluvit to, že nás naroďák je pouhej průměr

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele