Zůstane obránce Tah v Leverkusenu? Bayer míní oporu udržet, ani ho nechce pustit zadarmo

30.04., 10:42
Aktuality
Jonathan Tah (© Bayer 04 Leverkusen)

Bayer Leverkusen chce prodloužit smlouvu s obráncem Jonathanem Tahem. Pokud se to Farmaceutům nepodaří, je vedení čerstvého bundesligového mistra připravené reprezentačního stopera prodat, aby po vypršení smlouvy v červenci příštího roku neodešel jako volný hráč zadarmo.

Tah obléká dres Leverkusenu od července 2015, kdy přišel za 9,5 milionů eur z Hamburku. V aktuální ligové sezoně odehrál 28 zápasů, vstřelil čtyři góly a byl klíčovou postavou souboru trenéra Xabiho Alonsa.

Bayer pod vedením španělského kouče v sobotu prodloužili svou sérii neporazitelnosti na 46 zápasů, když zachránil remízu 2:2 se Stuttgartem v posledních vteřinách.

Právě Tah je stěžejním článkem sestavy, která tuhle neuvěřitelnou sérii táhne. "Chceme s ním prodloužit smlouvu. Jsme klub, který nenechává hráče odejít na volný přestup. To znamená, že musíme prodloužit smlouvu, jinak budeme nuceni Taha prodat," řekl šéf Leverkusenu Fernando Carro.

O Taha údajně projevil zájem Bayern Mnichov, který byl Leverkusenem sesazen po 11 titulech v řadě z bundesligového trůnu. "S Jonathanem jsme mluvili, velmi si ho vážíme a on ví, že ho všichni chceme v Leverkusenu udržet. Ale respektujeme jeho přání a uvidíme, jestli nakonec zůstane," dodal Carro.

Autor: Livesport.cz / TASR

Komentáře (3)

Přidat komentář
Werkrider

Jako je u nás už dlouho a pokud si ještě chce zahrát něco jinýho tak bych chápal přestup do Anglie, ale proč Bayern, kromě toho že Bayern chce? Seriously.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Seydou Doumbia

zvučnější tým, velkoklub a šance vyhrát lm...pokud nechce z německa a chce tyto parametry, tak jiný tým by nenašel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele