osmifinále - odvety
17.03.2016 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Villarreal remizoval v Německu a postupuje

V BayAreně jsme se gólu nedočkali a to znamená jediné - domácí Bayer končí v Evropské lize, zatímco hosté z La Ligy postupují. Pokud chtěli domácí postoupit, museli vstřelit alespoň dvě branky, ale to se jim nepovedlo. Villarrealu tak stačila dvougólová domácí výhra.

Leverkusen chtěl nechat zapomenout na špatně odehrané utkání ve Villarrealu a na své půdě měl demonstrovat, že to s postupem ještě nezabalil. První utkání rozhodl dvěma góly Cédric Bakambu, který chtěl dnes napodobit svůj kousek. Nastoupil opět vedle Roberta Soldada, dočkali jsme se i Soriana, Piny, Suáreze nebo Gaspara s Rukavinou. Bayer postavil to nejlepší, co měl k dispozici. Od začátku hráli Kramer, Çalhanoğlu, Bellarabi, Mehmedi, Brandt nebo Hernandez.

Němci byli jasně aktivnější, protože museli nejprve dorovnat manko. Zajímavý útok táhl po levé straně Brandt, německý křídelník následně poslal míč pod sebe k Wendellovi. Jenže včas se před ním objevil Bailly. Hostující hráči moc nepospíchali, věděli, že mají nahráno a stačí jim bránit. A to jim dnes šlo opravdu velmi dobře. Po dvaceti minutách se Hernández dokázal dostat míč do vápna pro Çalhanoğlua, kterého však Asenjo skvěle vychytal!

Bellarabi si dokázal udělat prostor na pravém křídle, kde odcentroval přes Rukavinu a našel Hernandeze, který však stál v ofsajdu. Po chvíli kombinovali hráči Villarrealu a byla to moc pohledná akce. Na levou stranu dostal nebezpečnou přihrávku Soldado, který našel ještě volnějšího Denise Suáreze. Jeho ránu ale zastavil obětavý obránce Papadopoulos. Bellerabi o chvíli později našel přihrávkou ve vápně Kramera, který dokázal odcentrovat. Jenže včas zasáhl Bailly.

Krátce před koncem první půle se dostal do šance ještě Marlon Frey, který málem využil chyby obrany hostí. V první půle tedy branka nepadla, třebaže se domácí tým poměrně snažil. Hosté nadále bránili a nijak výrazně se nesnažili hnát se vpřed. Žlutá ponorka zabrala až po změně stran, neboť se pokoušela nastoupit na svého soka s větším důrazem i kreativitou. Bakambu obral Taha a málem postupoval na bránu.

Deset minut po změně stran domácí zahrávali rohový kop a balon se od Çalhanoğlua dostal k Papadopoulose. Řecký stoper poslal míč směrem na branku ještě o zem a brankář Aréola měl hodně práce, aby míč vrazil mimo. Pravda, pomohlo mu v tom i břevno, takže Villarreal nadále držel čisté konto. Cédric Bakambu měl na noze další branku a mohl dnes otevřít skóre. Do protiútoku se totiž hnal Suárez, který narazil míč do Taha. Od něj se dostal právě k Bakambuovi, který ale minul!

Villarreal nechtěl ponechat náhodě vůbec nic a přidával na tempu. Denis Suárez odcentroval z pravého křídla a míč se dostal k Soldadovi, který ale narazil na výtečného Lena! Poslední velkou šanci utkání měl také Villarreal, který poslal na hřiště střídajícího Alfonsa Pedrazu. Ten si dokázal udělat prostor a prošel do vápna. Jeho nahrávku si našel Trigueros, jehož ránu však perfektně vyrazil z brankové čáry Ramalho!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
KingMaster13

2:1

Reagovat
Hardwell

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
Lorcan

odveta bude formalitka - Villareal si to pohlídá, tip 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ponorka !!!

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 Bayer Leverkusen

Reagovat
smazaný uživatel

2-4

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
pawelFCB

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bayer naprosto z formy, ale zazlobit by ještě mohl.

Reagovat
Jordi Alba

Tu si to ponorka snad už pohlídá.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele