Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 1
10.09.2008 20:15 CET
2 : 1
(0:0)
Stadión:
Råsunda, Solna

Reportáž

Švédsko - Maďarsko 2:1

Švédsko dokázalo doma ve Stockholmu porazit maďarský národní tým 2:1. Branky padaly pouze v druhém poločase. Domácím zajistili dvoubrankové vedení Kim Kallstrom a Samuel Holman. Maďaři odpověděli až příliš pozdě, když v 90. minutě skóroval Gergely Rudolf.

Utkání začalo opatrně, ovšem domácí celek si pomalu začal budovat převahu. Po dvou minutách hry musel Babos zasahovat proti dělovce Kallstroma. Maďaři začali napadat švédskou rozehrávku ve středu pole, což se jim vcelku dařilo. Ovšem bojovné pojetí hry si kazili spoustou nepřesných přihrávek. Domácí byli tedy nebezpečnější, ale také jim dělala problém přesnost ať v přihrávce, či v zakončení. Do kabin se tedy odcházelo za stavu 0:0 a diváci na stadionu Rasunda rozhodně nebyli z první půle nikterak unešeni.

Lars Lagerback musel svým svěřencům o přestávce pořádně vyčinit, neboť do druhé poloviny nastoupili Švédové jako vyměnění. Načež se po deseti minutách od startu druhé půle radovali z první vstřelené branky. Mozkem celé akce byl Henrik Larsson, jenž ve finále našel svým centrem Kallstroma. Záložník Lyonu poté dokázal prostřelit brankáře hostí – 1:0. Maďaři se po inkasované brance nesesypali, naopak je branka "nakopla". O chvíli později měl Isaksson co dělat, aby zneškodnil Gerův pokus.

Ovšem byli to domácí, kteří se radovali z další vstřelené branky. Vynikající Larsson našel kolmou přihrávkou Holmena, jenž akci bez problémů dotáhl do radostného konce. Domácí stále měli útočné choutky, ze hřiště byl stažen velmi nevýrazný Ibrahimovič a přišel mladík Rosenberg. Domácí již branku vstřelit nedokázali, ale hosté se dočkali alespoň čestného zásahu. V samém závěru nastaveného času zkorigoval na konečných 2:1 Rudolf.

Autor: Pavel Bartl / goal.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

svedsko vyhraje 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jak tak koukam na těch posledních 10 švédských zápasů,tak se nestačim divit.Dokonce i Maďaři maj lepší bilanci. V tomto zápase ale Švědové budou jasnym favoritem a s přehledem vyhrajou. Tip: 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Maďarsko uhrálo svůj úvodní zápas velice dobře dokázalo s Dánskem zremizovat Švédsku se sice podařilo uhrát stejný výsledek ale zase s o hodně horším týmem něž hráli Maďaři Stejně si myslím že Švédsko vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

co to ibrahimovic .......este nadal gol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele