15. kolo
01.12.2012 16:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Arsenal doma neomluvitelným způsobem podlehl Swansea

Na kdysi slavnou pevnost Emirates Stadium opravdu sedá prach. Dříve bylo absolutně neslýchané, aby sem přijel loňský nováček, neinkasoval tu a odjížděl se třemi body. Dnes jsme nicméně takové akce byli svědky. Gunners se opět trápili v mezihře, aby dvakrát inkasovali v posledních pěti minutách.

Úvodní pasáže prvního poločasu nabídly relativně klidný kombinační fotbal z obou stran, přičemž šance měli delší dobu jen hosté - Williamsův pokus ještě zablokoval Arteta, proti trestuhodně opomenutému Rangelovi nicméně musel hned dvakrát po sobě zasahovat jistý Szczesny. Dále ještě Dyer po ustání ataku Vermaelena zakončoval tváří v tvář Szczesnému, jakkoliv už notně rozhozen a tedy i drastickým způsobem nepřesně.

Veškeré nebezpečenství z produkce Arsenalu paradoxně musel dělat pravý bek Jenkinson, ačkoliv ve středu pospolu působili tři relativně kreativní záložníci. Nicméně na jeden obráncův parádní centr nedosáhl Gervinho a nějaká konkrétnější příležitost se už do přestávky urodit nestihla - taková kritéria totiž nesplňovala ani další opravdová hlavička Gervinha. Podobně impotentní Gunners aby člověk pohledal, i v tak specifické a kritické době jako této.

Po pauze hned Wilshere prováhal možnost ke střelbě, pořád nicméně na ose hřiště vyzval ke skórování Cazorlu, který se záhy stal obětí perfektní Tremmelovy anticipace. Právě Cazorla udával tempo projevu Kanonýrů v druhém poločase, také se snažil často střílet, ovšem ačkoliv pravidelně trefoval prostor mezi třemi tyčemi, Tremmela nijak významně nešokoval.

Příští hlasité slovo tak opět měli Velšané. Debutant Tiendalli si na hraně šestnáctky krásně narazil s Moorem, aby nechal vyniknout dostatečně širokého Szczesného. Gunners už příliš nevytrhla ani Rosického dravost, maximálně Vermaelen díky přizvednutí Chamberlainova centru hlavičkoval přímo do rukavic dobře postaveného Tremmela.

A pak přišlo definitivum dnešní londýnské mizérie: Mertesacker podivně zaškobrtl zrovna ve chvíli, kdy si Michu narážel se spoluhráčem - a Szczesny už tentokrát sólový únik protivníka nepokryl. Přitom ani to nebylo všechno. Jenkinson na půlce lacině ztratil míč a Michu se zase řítil sám na polského brankáře, v tuto chvíli i v závěrečné fázi klusem. Szczesného si pak samozřejmě vychutnal a uvrhl fanoušky Arsenalu do hluboké deprese.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

betonářský tým navíc ars bez formy takže budou rádi za 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal překvapí, tipuju 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

no ti kráso oni to projely na plné čáře opět nic neukázaly ,měl mi wenger začít počítat, toto nebude ani na evropskou ligu

Reagovat
smazaný uživatel

nauč se psát

Reagovat
Mervin

Wenger ven!

Reagovat
smazaný uživatel

Neházel bych vše na kouče, na vině je celá politika Arsenalu. Wenger kupuje špatné hráče a nechává si ty dobré odejít a vedení mu dává prd peníze.

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

"... a uvrhl fanoušky Arsenalu do hluboké deprese." - velmi výstižné. Jsem z toho dost špatný.

Reagovat
smazaný uživatel

smajlík tu na výraz mé nálady po výsledku neni a tak "chytím se hlavy a jen s ní pomalu kroutím" další sezona, kdy to bude buď a nebo s postupovým místem do LM nebo aspoň EL. Vzhledem k tomu, že za pár kol skončí podzimní část a Arsenal se usidluje na konci tabulky, tak Wenger asi plánuje na jaře stíhací jízdu. Jsem fakt zvědav, koho v lednu koupí.

Reagovat
smazaný uživatel

Michu je sympaťák a skvělý hráč

Reagovat
pan_Péťa

Jsem fanoušek Arsenalu a ten zápas nebyl odehraný špatně, ale náboj, co se týče Arsenalu mě překvapuje! Osobně jsem čekal něco víc - vlastně když se podívám na náš tým, tak on není špatný a je dosti ofensivně laděný, ale ta hra směrem dopředu? My čekáme než se zformuje obrana soupeře než vyrazíme, viděl jsem spoustu týmu v PL, kteří jdou opravdu přímočaře a díky tomu dávají góly a kradou (především nám) body.. Jinak ta deprese není úplně na místě, protože si myslím, že se ještě zvedneme, ale malinko už začínám mít strach, aby to nebylo pozdě.. Včerejší podívanou vystihuje pouze "WTF?"

Reagovat
smazaný uživatel

Koukl jsem se na výsledky z velkých zápasů, tedy s týmy z elity PL a jsou dobré. Teď má Arsenal několik zápasů na to, aby se vzchopil. WBA, Wigan, Reading, Newcastle, West Ham, Southampton...jsou snadní soupeři papírově až na NU. Až pak mají trojlístek Liverpool, City, Chelsea. Snad to zas zvládnou.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen houst takovych vysledku

Doufam ze Arsenal bude bez LM

Reagovat
Xaver

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
celeb

Gervinho bol strasny. To je u neho novy standard?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele