play off - osmifinále
07.07.2019 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Alžírsko potvrdilo roli favorita a zahraje si čtvrtfinále

Svěřenci Djamela Belmadiho nejenže vyhráli v normální hrací době čtvrtý zápas po sobě, ale zároveň také na turnaji ještě ani jednou neinkasovali. Vzhledem k předváděným výkonům rozhodně nemusí ani další utkání znamenat konečnou.

Na trávník stadionu v Káhiře vyběhla, tedy co se severoafrického státu týče, stejná skvadra, jako tomu bylo při druhém klání ve skupině proti Senegalu. V tom třetím už si trenér mohl dovolit pošetřit klíčové opory. Tentokrát nastoupily od začátku a poprvé se Guinea mohla přesvědčit o síle protivníka ve 12. minutě.

Baghdad Bounedjah po dlouhém pasu balon uklidil do sítě. Jenomže asistent rozhodčího si správně všimnul ofsajdového postavení, které potvrdilo i video. Pokračovalo se tedy za bezbrankového stavu, což mohl změnit znovu útočník, který na klubové úrovni obléká dres katarského Al Saadu. Guédioura výborně přihrál, ale Bounedjah z nějakých osmi metrů přestřelil zařízení.

Ve třetím případě se proměnil ze zakončovatele v asistenta, když pobídnul Youcefa Belaïliho, který trefil přesně k pravé tyči - 1:0. Guinejští reprezentanti včetně Simona Faletta, Ibrahimy Traorého či Issiagy Sylly se marně dostávali na dostřel M’Bolhiho brány. Do konce úvodního dějství se jim to nepodařilo ani jednou.

Po změně stran zase nechybělo mnoho a mohli prohrávat o dvě branky. Bounedjah se po souboji v soupeřově šestnáctce ocitnul na zemi, jenže asistent rozhodčího signalizoval ofsajd alžírského hráče. Na druhé straně to z dálky zkusil Mady Camara a nutno podotknout, že zkušeného Raïse M’Bolhiho pořádně protáhnul.

Hned za minutu to vypadalo, že se minisouboj těchto dvou borců bude opakovat. Reprezentant západoafrické země však v zakončení zcela selhal. Za dvě minuty tak mohl centrovat Ismaël Bennacer. Sylla si nepohlídal Riyada Mahreze, pro něhož pak nebyl problém střelou doprostřed svatyně překonat Ibrahima Koného - 2:0.

Záložník Manchesteru City mohl přidat za necelých deset minut druhou pojistku, nicméně muž v rukavicích byl tentokrát úspěšnější. Finální podobu dal výsledku až ve dvaaosmdesáté minutě Adam Ounas, když zužitkoval centr od Yvese Atala - 3:0. O postup mezi nejlepší čtyři se Alžířané poperou buď s Mali, nebo s Pobřežím slonoviny.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:1, postup Guinea

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat
Modroočko

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele