7. kolo
24.09.2005 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund 1:1

Tři body přivezené z Kaiserslauternu řádně povzbudily domácí tým, který po bídném začátku téměř začal propadat beznaději. Lepší období ale prožívá i Dortmund, jenže dnes navázal na průměrné výkony a bod může považovat za zlatý.

První povedenou akci sice předvedli hosté, po většinu zápasu se ale bránili. V páté minutě Koller patou přiťukl míč Rickenovi, jehož střelu Wache vyrazil. V domácí dresu vynikal Zidan, hostující z Brém. Jeho pohyb na obranu hostí platil a po několika minutách se dostal do sólového úniku. Dovolil si i obejít brankáře Weidenfellera, jenže zamířil do boční sítě. Jejich další souboj na sebe nenechal dlouho čekat. Weidenfeller sice tentokrát míč chytil, ale za hranicí vápna. Trestňák rozehrál Da Silva do ohně, nikdo se k teči nedostal. Další příležitost měl opět Zidan, tentokrát mířil po dobré zasekávačce do obránce. Se svou příležitostí na druhé straně naložil špatně Smolarek, stejně si počínal i domácí Thurk.

Další průnik zakončil Zidan těsně po přestávce vedle. Branky se tak dočkal až z penalty. Po nevinném zákroku Kehla na Rumana pokutový kop bezpečně proměnil. Necelou minutu po rozehrání vhazovali hosté aut a po tuctovém obranném zákroku Friedricha se začal na zemi bolestí svíjet Jan Koller. Diagnóza je děsivá – kvůli přetrženému vazu v koleni ho nejspíš čeká půlroční pauza od fotbalu. Jak se už u Dortmundu stalo v zápasech na hřištích soupeře tradicí, začal hrát až po inkasované brance. V Mohuči alespoň srovnal, když bylo za minutu dvanáct, tzn. v nastaveném čase. Ještě předtím vychytal gólovku Kringemu Wache, ale v nastaveném čase nacentroval do vápna Rosický, obrana odvrátila míč jen k Metzelderovi, který napřáhl a nádherně trefil mezi tři tyče a mimo dosah Wacheho.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele