12. kolo
05.11.2005 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund 2:1

Boj dvou týmů ze středu tabulky se konal v Leverkusenu. O přídělu bodů rozhodla situace z konce zápasu. Jen pár minut před závěrečným hvizdem skóroval Florian Kringe do vlastní sítě, čímž opět rozesmutnil věrné fanoušky Borussie.

První větší šanci zápasu si vypracovali domácí. Dimitar Berbatov nacentroval zprava přímo na nohu Simona Rolfese, jehož volej akrobaticky vytáhl gólman Weidenfeller. Dortmund kontroval neméně podařenou střelou. K exekuci přímého kopu se postavil Dede, jehož střela jen těsně minula domácí svatyni. Na to už ale rázně zareagoval všudybyl Berbatov. V 33. minutě našel hlavu Brazilce Juana a ten tak poprvé rozvlnil síť.

Druhý poločas byl v režii domácích. Voronin dokonce skóroval, ale rozhodčí pro ofsajd gól neuznal. Výrok sudího rozpoutal emoce v řadách domácích hráčů, čehož využili dortmundští. Okamžitě rozehráli míč, David Odonkor potáhl rychlý protiútok z pravé strany a nacentroval na nohu Rickena, který skluzem do poloodkryté brány zakončil. Jasně lepší domácí se mohli hned několikrát držet za hlavu, když své šance nevyužili Berbatov, Voronin a Krzynowek. Nakonec se však rozhodujícího gólu dočkali. Po dalším míči do vápna se dral k zakončení agilní Berbatov, jehož snahu zakončit se mu snažil zmařit Kringe. Berbatov sice neskóroval, jenže smolař Kringe míč do brány poslal sám. Dortmund nedokázal reagovat, a tak zůstaly tři body v Leverkusenu.

Celý zápas absolvoval i Tomáš Rosický, nad jehož startem visel kvůli svalovému zranění velký otazník. A tak i on odcházel z hřiště se sklopenou hlavou. Doufejme, že si smůlu před barážovým dvojutkáním už vybral.

Autor: Petr Wojnar

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele