15. kolo
03.12.2005 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - Bayern Mnichov 0:0

Pro domácího kouče Trappatoniho to byl prestižní duel, jelikož Bayern před deseti lety trénoval. Bod proti Bayernu může jeho týmu pomoci.

Zápasy patnáctého kola příliš dobrého fotbalu nenabídly. Typickou ukázkou byl i šlágr kola ve Stuttgartu. Hosté sice na hřišti uvítali po zranění vracejícího se Ballacka, ale tradiční lídr nebyl na hřišti téměř vidět. Dlouhou dobu viděli diváci pouze střely z takové dálky, která prakticky vylučovala jejich úspěch. K vážnějšímu ohrožení se dostal až Pizarro, když se nebojácně prodral do vápna. Peruánský útočník následně udělal Hitzlspergerovi ukázkovou zasekávačku, domácí hráč Pizarra lehce podsekl, ale rozhodčí nenápadný penaltový zákrok přehlédl. Do větší příležitosti se poté dostali i domácí, když po hezké Tiffertově nahrávce nebezpečně pálil Ljuboja. Z prvního poločasu si však každý zapamatuje spíš scénu z 42. minuty. Deisler agresivně atakoval Magnina a málem mu sebral míč. Když ale domácí hráč míč uhájil, Deisler lehce naznačil nakopnutí. Magnin se však zhroutil na zem a jeho herecké číslo slavilo úspěch – nevěřící Deisler uviděl červenou kartu.

Po přestávce se začal častěji k míči dostávat Tomasson, vždy mu ale něco úspěšné zakončení znemožnilo. Buď nešťastná teč obránce nebo přesnější přihrávka od spoluhráčů. Výhru domácích měl na hlavě Soldo. Po dobrém centru Stranzla dobře zasáhl Kahn, jeho tutovka měla přijít až v závěru. Dříve měli podobnou příležitost i hosté, hlavičkoval Ismael, ale svou největší šanci si také schovávali až na konec. Tutovka Stuttgartu se začala rodit s přetaženým centrem Gronkjaera, který do vápna hlavou vrátil Tiffert. Před bránu si nabíhal Soldo, jenže z několika málo metrů nepochopitelně hlavičkou bránu netrefil. Největší šance Bayernu nebyla zdaleka tak vážná. Chvíli před vypršením základní hrací doby napřáhl z dvaceti metrů Pizarro a jen o centimetry minul Hildebrandovu bránu.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele