27. kolo
06.04.2008 17:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen 2:1

Borussia sice doma s Leverkusenem dlouho prohrávala, nakonec ale utkání v závěru otočila. V hlavní roli byl Dedé, který nejprve asistoval u vyrovnávací branky Freie a v poslední minutě ranou z dálky rozhodl o vítězství BVB 2:1.

Začátek utkání a vlastně i celý první poločas příliš vzruchu nenabídl. Vcelku dobré příležitosti ke skórování měli domácí. V prvním případě ale Valdézův pokus z dálky s jistotou zneškodnil Adler, a ani Petričova rána po půlhodině hry mladému brankáři Bayeru příliš problémů nenadělala.

Po změně stran se ale již diváci na Westfalenstadionu dočkali zajímavějšího průběhu. Valdézova střela prolétla těsně vedle pravé tyče, o několik okamžiků později musel na druhé straně Ziegler řešit dvojšanci Leverkusenu. Kiesslingovu střelu konečky prstů vyrazil, následnou slabou dorážku Gekase poté odvrátil na roh. V 51. minutě však již byla snaha Leverkusenu přetavena v úvodní branku, i když na ní hosté měli pramalý podíl. Dedé poslal Zieglerovi malou domů, ten s ní ale naložil přímo hororově a nechtěně tak připravil branku pro Stefana Kiesslinga, který bez problémů otevřel skóre.

Domácí byli jako opaření, dostat zpátky do zápasu se jim povedlo až čtvrt hodiny před koncem. Střídající Frei nejprve z přímého kopu trefil břevno (78.), o minutu později střílel tentýž hráč po Buckleyho přihrávce nepřesně. Poté ještě pálil sám Buckley, mušku měl ale rovněž vychýlenou. V 87. minutě se na levé straně uvolnil přes Castra Dedé, nacentroval do vápna a Alex Frei pěkným volejem nedal Adlerovi sebemenší šanci. To však ještě nebylo z domácí strany vše. Ve třetí minutě nastaveného času odvrátil Barbarez roh jen ke kopačkám Dedého a brazilský obránce ranou zpoza pokutového území rozhodl o domácí výhře 2:1.

Dortmund dokázal po pěti zápasech zvítězit a díky třem bodům se posunul před Herthu a Bochum na jedenáctou příčku. Naopak Leverkusen si připsal třetí ligovou porážku v řadě a propadl se na šesté místo.

Autor: Petr Vaněček / bvb.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele