34. kolo
17.05.2008 15:30 CET
4 : 2
(3:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - MSV Duisburg 4:2

Eintracht Frankfurt se rozloučil před vyprodanou Commerzbank Arénou vítězstvím nad sestupujícím MSV Duisburg a docílil stanoveného cíle 45 bodů. Duisburg ukázal, že nenechal ve Frankfurtu body zadarmo a alespoň dvěma góly znepříjemnil domácím vedení.

Martin Fenin prolomil smůlu a svými dvěma góly po více jak 1100 minutách gólového půstu (15. a 38.) přispěl k vítězství domácích. První branka ale patřila kapitánu Ioannisovi Amanatidisovi (13.), jemuž Fenin přímo asistoval. Výhru pak potvrdil Marcel Heller v 78. minutě. Za hosty se trefili Claudiu Nicolescu (59.) a v 86. minutě ještě snížil Markus Daun.

Eintrachtu se podařilo nejlepší umístění od roku 1995 v 1. Bundeslize. Jakoby to měl Friedhelm Funkel vypočítané. Posledním domácím vítězství docílil Eintracht kýžených 45 bodů a ještě přidal jeden navíc.

Od začátku se vyvinula odvážná hra bez taktických tlaků a obě mužstva hrála útočný fotbal. Ovšem domácí měli hru jasně pod kontrolou. Kapitán Amanatidis využil hned svou první útočnou akci, když dostal pěkný pas od Martina Fenina a překonal ve 13. minutě brankáře Starkeho. I následující akce stála za to, výborně hrající záložník Michael Fink načal pěknou kombinaci a ukázkově připravil přihrávku pro Martina Fenina, který pravačkou neomylně trefil síť dusiburské brány.

Ale sestupující Duisburg se vůbec neschvovával a statečně domácím hráčům odolával. Markus Pröll musel několikrát zasahovat, jednou při střele z dálky Olivera Veigneaua (20.) a ve 40. minutě při hlavičce Markuse Dauna. Jeho kolega na druhé straně měl ovšem dvě minuty před tím větší smůlu. Po Finkově rohu se k míči dostal opět Martin Fenin a stehnem dotlačil míč do brány.

Po výměně stran hru nadále kontroloval Eintracht, ovšem ubral poněkud na tempu. Marcel Heller přinesl do hry svěží vítr a mohl v 54. minutě skóre ještě navýšit. Po pěti minutách využili hosté jednu ze svých mála gólových šancí. V 59. minutě se objevil na levé straně úplně volný Niculescu, který dostal pěknou přihrávku z pravé strany a z osmi metrů překonal brankáře Prölla.

V 78. minutě korunoval Marcel Heller své dobré výkony z poslední doby svým prvním sezónním gólem. Výborný Fink poslal po zemi přihrávku z pravé vnější linie do středu hřistě, kde se uvolnil Marcel Heller a dostal se s míčem až pět metrů před bránu a úspěšně zakončil své útočné tažení.

Ke konci zápasu pak ještě snížil na 2:4 Markus Daun. V 86. minutě uvolnil Tararache Markuse Dauna, který pak z 13 metrů z levé hranice trestního území poslal míč do frankfurtské brány.

Autor: Jitka Ludvíková / bundesliga.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Škoda Frankfurtu a to vypadalo tak slibně od příchodu M. Fenina příští rok očekávám , že budou výše typ - 1

Reagovat
smazaný uživatel

Přeci dal goly ten Fenin

Reagovat
smazaný uživatel

Fenin !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele