33. kolo
10.05.2008 15:30 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
DKB-Arena, Rostock

Reportáž

Hansa Rostock - Bayer Leverkusen 1:2

Hansa Rostock se loučí s 1. Bundesligou. Její sestup potvrdila domácí porážka od Bayeru 04 Leverkusen 1:2. Po devíti prohraných zápasech z desíti neexistuje pro Rostock už žádná naděje.

Naopak Bayer Leverkusen díky dvěma poslednim výhrám je i přes slabý výkon zpátky ve hře o pohárové pozice. Dvě proměněné penalty od Simona Rolfese (40.) a Gonzala Castra (58.) přinesly kýžené rozhodnutí.

Rostock začal bojovně a útočně, ale v obraně si přitom vyráběl chyby. Právě jedna taková chyba Tima Sebastiana vedla k první velké šanci Tranquillo Barnetty, kterou duchapřítomně nohou odvrátil gólman Jörg Hahnel. Domácí i přes dvě hlavičky Enrica Kerna (8., 13.) púsobili v útoku dost neškodně.

Po čtvrt hodině se hra zklidnila, i když Bayer si tu a tam nějakou tu šanci vytvořil. Hráči působili poněkud nejistě. Neúspěchy z minulých zápasů na nich nechaly stopy. Přesto jejich herní kombinace byly zralejší než hráčů Hansy. Ve 40. minutě Mulongoti zachytil Vidala ve velkém vápně a rozhodčí správně odpískal pokutový kop, který pak proměnil Simon Rolfes.

Trenér Skibbe oproti zápasu s Herthou BSC pozměnil sestavu na šesti pozicích. Mimo jiné nechal již od začátku hrát mladíka Marcela Risseho, který svou práci na pozici Bernda Schneidera (operace krčních obratlů) odvedl dobře. Po předčasném ukončení zápasu pro Sinkiewicze kvůli zranění nastoupil Jens Hegeler. Pro něj ovšem zápas skončil v 83. minutě také po té, co viděl druhou žlutou kartu za sebou.

Po výměně stran se domácí probrali a vybojovali si pár šancí. Ovšem předběžné rozhodnutí přišlo v 58. minutě, když brankáři Hahnelovi vyklouzl míč k hranici trestného území a ten se za míčem pustil a při záchranné akci srazil k zemi nabíhajícího Dmitryho Bulykina. Sudí nařídil penaltu, kterou s přehledm proměnil Gonzalo Castro. Domácím se pak v 67. minutě podařilo snížit. Waku Menga se propracoval s míčem z pravé strany a z 12 metrů poslal nechytatelnou střelu za Adlerovy záda. Neutěšený výsledek se domácím do konce zápasu už nepodařilo změnit.

Autor: Jitka Ludvíková / bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele