31. kolo
03.05.2008 15:30 CET
1 : 3
(0:2)
Stadión:
DKB-Arena, Rostock

Reportáž

Hansa Rostock - Hamburger SV 1:3

Souboj 31. kola mezi Hansou Rostock a Hamburkem žádný nečekaný výsledek nepřinesl a hamburští si po sérii matných výkonů odvážejí tři body. Hansa zůstává na předposlední pozici a její sestup se zřejmě nezadržitelně blíží. Stejnou, čili čtvrtou pozici si uhájil i Hamburk a udělal tak výrazný krok kupředu za účastí v příštím ročníku Poháru UEFA a třeba i Ligy mistrů.

Třetí Schalke 04 totiž ztratilo dva body za domácí remízu s Hannoverem 96 a bodový odstup mezí ním a Hamburkem, respektive Stuttgartem, se zmenšil na čtyři body. Do konce zbývají tři kola a nikde není psáno, že Schalke svůj náskok uhlídá. Každopádně pro Hansu je další prohra krutou ranou, kterou už tým vedený Bojanem Prasnikarem nemusí rozdýchat. Pojďme se již podrobně podívat na průběh zmiňovaného utkání mezi domácím Rostockem a hosty z Hamburku, za nějž nastoupil i český reprezentant David Jarolím.

První akce patřila hostům. Ve 4. minutě donutil brankáře Hahnela zasahovat Bastian Reinhardt. Tři minuty po něm provětral hamburského strážce svatyně Rosta svou střelou Tobias Ragbeth. V 10. minutě pak hlavičkoval Gledson a po něm i jeho rostocký spoluhráč a nejlepší střelec Hansy, Enrico Kern. Ve 12. a 13. minutě se zase o branku pokoušeli Ivica Olič s Rafaelem van der Vaartem z Hamburku. V 18. minutě přišel gólový moment ze strany hostí. Pablo Guerrero z pravé strany hřiště našel svým povedeným centrem Ivicu Oliče a ten levačkou pohotově zakončil. 0:1. Dvě minuty po obdržené brance vypálil na Franka Rosta Junior Alvés Orestes. V 27. minutě už opět slavili hosté. Tentokrát centroval střelec první branky Ivica Olič a zakončoval kapitán van der Vaart. 0:2. V 31. minutě byla zblokována střela holandského střelce van der Vaarta. V 33. minutě se pokoušel o střelecké štěstí Fin Bartels z Rostocku. Minutu nato přestřelil bránu hyperaktivní Rafael van der Vaart. V 39. minutě se mezi tyče nedokázal trefit ani rostocký Cetkovič. Nic dalšího už se v první půli nepřihodilo, spokojenější odcházeli samozřejmě hosté z Hamburku.

Trenér Hansy Prasnikar zareagoval na nepříznivý vývoj utkání dvojitým střídáním. Po první půli se už na hřiště nepodívali Gledson s Bülow, kteří byli nahrazeni Shapourzadehem a Lukimyou-Mulongotim. Ani tento tah však domácím příliš nepomohl a už v 51. minutě slavili hosté z významného přístavního města třetí branku. A znovu se o ni postaral Chorvat Olič, kterému znovu přihrával rovněž výtečně hrající Rafael van der Vaart. 0:3. Pro Rostock už to vypadalo velmi špatně. V 54. minutě se alespoň pokusil zvrátit výsledek Hähnge svou nepříliš povedenou ránou. V 57. a 58. minutě pálili velmi nebezpečně hamburští Guerrero s van der Vaartem, brankář Hahnel si s jejich pokusy tentokráte poradil na výbornou. V 60. minutě pak znovu pálil Peruánec Gurrero a dvě minuty po něm také jeho holandský spoluhráč Nigel de Jong. O šest minut později na sebe nepřesným pokusem upozornil Tobias Rathgeb z Hansy Rostock. V 71. minutě se na trávník podíval jediný Slovák ve službách Hamburku, Mišo Brečko, jenž vystřídaůl Collina Benjamina a hned po svém nástupu vypálil na brankáře Hahnela. V 75. minutě znovu střílel hvězdný Rafa van der Vaart, ale nepřesně; stejně jako po něm Enrico Kern z týmu soupeře, jehož ránu si však do vlastní branky srazil Joris mMathijsen, díky čemuž Hansa snížila na 1:3. Žádná další zajímavá akce se už ale v Rostocku neudála a svěřenci trenéra Stevense si spokojeně odváží zasloužený tříbodový příděl.

Autor: Ondřej Hlaváč / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ondro, <br><br> ....

Reagovat
Arne

teď jsme to řešili přes icq, já jsem mu tam psal furt kód, a on ho neviděl, protože mu to zobrazovalo jen volnej řádek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele