13. kolo
10.11.2007 15:30 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - Bayern Mnichov 3:1

Tak je to tu. Bayern Mnichov poprvé v sezoně prohrává. Hráči domácího Stuttgartu zápas rozhodli třemi brankami už v prvním poločase a konečný výsledek v závěru zápasu jen upravil hostující Luca Toni.

Trenér Bayernu Ottmar Hitzfeld se před zápasem rozhodl pro novou útočnou variantu Toni - Podolski a tento tah mu hrubě nevyšel. Tato dvojice se totiž v prvním poločase skoro k ničemu nedostala a spíše jen sledovala představení domácích. Ti poprvé hosty šokovali po deseti minutách. Ludovic Magnin zakončil svůj sprint po levé straně pěkným centrem do vápna, ten podskočil mnichovský obránce Demichelis a míč se dostal až k volnému Gomezovi. Ten ve výskoku i se štěstím centr břichem tečoval a balon zapadl do levého spodního rohu branky Olivera Kahna. Bayern o sobě dal vědět pokusy ze 14. a 23. minuty, jenže domácí gólman Schäfer si se střelami hostů hravě poradil. A po půlhodině hry domácí vedení zdvojnásobili. Roberto Hilbert vracel na pravém křídle balon na tureckého reprezentanta Bastürka a ten parádním volejem podruhé překonal Kahna. Třetí hřebík do první letošní rakve hostů zatloukl před koncem poločasu znovu Gomez. Cacau na něj hlavou usměrnil centr Hilberta a mladý německý reprezentant bez problémů zvýšil na 3:0. Fanoušci hostů jen nevěřícně kroutili hlavou - něco podobného dlouho nezažili.

Ottmar Hitzfeld poznal, že Toni s Podolskim to není to pravé ořechové, a proto se o přestávce rozhodl poslat na hřiště Miroslava Kloseho. Dvě minuty po pauze se Toni dostal před Shäfera zcela osamocen, jenže brankář VfB skvěle vystartoval a šanci Tonimu zkazil dříve, než si situaci italský střelec vůbec uvědomil. Nemohoucnost hostů korunoval dvacet minut před koncem Lucio, který loktem trefil domácího Magnina a po červené kartě musel rychle pod sprchy. Hosté se v deseti však nebránili a stále se pokoušeli s výsledkem něco udělat. A to se jim nakonec podařilo. Necelých pět minut před koncem trefil Klose tyč, míč se odrazil k Tonimu a ten lehce upravil výsledek na konečných 1:3 z pohledu hostů.

Bayern sice i přes prohru zůstane první, ale jeho náskok na druhý Werder a třetí Hamburk se nebezpečně zúžil na pouhý bod.

Autor: Michäel März / soccernet.com, bundesliga.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

no a pak odvolavejte trenera... když se to celou dobu sere ale pak se porazi bayern...

Reagovat
HOST*Ham Kam

je to tím že nehrál bastian od začátku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele