24. kolo
16.03.2008 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Werder Brémy - VfL Wolfsburg 0:1

Po prohře Bayernu Mnichov překvapivě kapituloval i další celek ze špičky 1. Bundesligy. Brémy totiž doma nestačily na Wolfsburg a prohospodařily možnost snížit ztrátu na první Bayern, která nyní opět činí sedm bodů.

Úvod patřil domácím, Brémy v něm jasně kralovaly. Především první dvacetiminutovka se hrála zcela pod jejich taktovkou. Na organizovaně hrající defenzívu Wolfsburgu však za celých devadesát minut recept nenašly. Ve dvaadvacáté minutě se pokoušel ohrozit gólmana hostí Benaglia, Aaron Hunt, jenž byl ale lapen do ofsajdové pasti Vlků. Hosté se do zápasu dostávali mnohem pomaleji a první nebezpečnou akcí zahrozil až brazilský míčový kouzelník Marcelinho. Nakonec se však Vlci zvedli a pět minut před koncem první půle vzal vše do svých rukou nebezpečný Grafite. Ten spolu s kapitánem Marcelinhem vyrazili do nerovného souboje dva na jednoho proti domácímu obránci Clemensi Fritzovi. Wolfsburgská dvojice podle předpokladů souboj vyhrála a Graffite překonal bezmocného brankáře Wieseho. Do šaten šli s překvapivým vedením svěřenci Felixe Magatha.

Ve druhé půli se toho na začátku příliš neodehrálo. Owomoyelu vystřídal Fritz, jenž se později ukázal jako dobré řešení, v průběhu na pažit dorazil i kanonýr z Pobřeží slonoviny, Boubacar Sanogo, který vystřídal finského obránce Petriho Pasanena. K ničemu to ovšem nevedlo. Lepší fotbal produkovaly asi Brémy, ale na úspěch to nestačilo. Obrana Vlků, v níž opět chyběl český legionář Jan Šimůnek, byla pevná jako skála. O několik vlažných pokusů se snažili i Grafite s Marcelinhem, kteří hýřili aktivitou. Zklamaly i pokusy Werderu, o které se pokoušeli i Rosenberg s Huntem. Marně. Naldo pak musel zneškodnit pokus Marcelinha s Grafitem, za nímž stála chyba v rozehrávce gólmana Tima Wieseho. Za zmínku stojí snad až Özilův pokus ze 79. minuty, proti němuž se hrdě postavil brankář Benaglio a skvělým zákrokem zneškodnil jeho střelu a podržel svůj tým. Čtyři minuty před koncem řádné hrací doby se ještě do šance dral úchvatný Marcelinho. Jeho jedovatý pokus ale vytlačil bek Fritz do rohu. Víc se už nepřihodilo a trenér Werderu Thomas Schaaf by měl přemýšlet, jak dohnat manko na vedoucí Mnichov.

Autor: Ondřej Hlaváč / www.goal.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Toto Werder pěkně posr.... !!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele