6. kolo
26.09.2008 20:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

1. FC Köln - Schalke 04 1:0

Cenné vítězství a hlavně tři body si na své konto připsal nováček z Kölnu, který doma po vynikajícím výkonu porazil první Schalke. O osudu utkání rozhodla hlavička Mohameda těsně před přestávkou.

Úvodní minuty sice patřily hostům, ti se však výrazněji neprosadili a postupem času začali diktovat tempo domácí "Kozlové". První šanci měl Novaković, jeho hlavička šla ovšem vedle. Stejný hráč měl příležitost podstatnějšího rázu po čtvrthodině, kdy překonal ofsajdovou past a řítil se sám na Fährmanna, ten však jeho nájezd bravurně zlikvidoval. O několik minut později zase střílel po individuální akci Ehret, jeho jedovatému pokusu ale scházely centimetry. Ráz utkání se v první půli příliš neměnil, domácí poněkud překvapivě proti lídrovi tabulky diktovali tempo.

Jejich další příležitost měl ve 29. minutě znovu Novaković, tentokrát slovinský kanonýr střílel po příhře Breška z voleje, radost mu ale opět skazil skvělý Fährmann. O minutu později se po rohu dostal k hlavičce Antar, trefil však jen břevno. "Königsblauen" zahrozili pouze prostřednictvím Westermanna, jenž po Farfánově rohu hlavičkoval vedle. Dvě minuty před pauzou však již branka padla a dali ji po zásluze domácí. Womé házel zleva dlouhý aut, který prošel až k Mohamadovi a ten přesnou hlavičkou k levé tyči otevřel skóre – 1:0.

Po obrátce se čekala od Schalke větší aktivita, byli to ale znovu hráči Kölnu, kdo útočil. Pěknou individuální akcí se dostal do dobré pozice Vučičević, jeho následné střele ale chyběl kousek přesnosti. Stejný hráč se po hodině hry dostal z úhlu před Fährmanna, mladý brankář hostí však znovu svůj tým zachránil. Zhruba od sedmdesáté minuty se domácí začali pochopitelně více zatahovat a Schalke hru ovládlo, malá kreativita směrem dopředu však Ruttenův tým brzdila.

V 80. minutě zkusil štěstí Westermann, svižnou ranou z dálky ale přestřelil. V posledních minutách hosté domácí tým přešpendlili k vlastnímu pokutovému území a již v nastavení si vypracovali i kýženou šanci na vyrovnání. Panderův dlouhý centr přiťukl Asamoah hlavou střídajícímu Altintopovi, který hlavičkou sice již překonal Mondragóna, ale trefil pouze tyč. Domácí tak k radosti vyprodaného RheinEnergieStadionu uhájili zasloužené vítězství.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

schalke vyhraje a zustane 1. 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

3-1 pro schalke

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele