18. kolo
31.01.2009 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen 1:1

Borussia Dortmund doma remizovala s Bayerem Leverkusen a ztrácí tak nadále na svého soka tři body, i když vzhledem k průběhu zápasu může být ráda, že to není šest.

Utkání začalo minutou ticha za zemřelého fanouška Borussie, který v týdnu tragicky zahynul při pohárovém zápase BVB - Werder. Oba týmy tak nastoupily s černými páskami na rukávech. První šanci si vytvořili hosté již v 6. minutě, kdy Patrick Owomoyela pod tlakem napálil dotírajícího protihráče, míč se odrazil přímo na kopačky Helmese a ten zpoza vápna vypálil štiplavý projektil, který Roman Weidenfeller jen vyrazil vysoko do vzduchu.

Domácí se osmělili po rohovém kopu v 11. minutě, ale Owomoyela míč vrácený před bránu jen hlavičkoval přesně do Adlerovy náruče. Po čtvrthodině hry si akci vypracovali opět hosté. Michal Kadlec zatáhl míč až před vápno, posunul jej na křídlo pro Renata Augusta, který měkkoučkým centrem našel Helmese, ten však pěkným halfvolejem do země těsně přestřelil bránu.

O tři minuty později Tinga vyslal na zteč krásným lobem za obranu Freie, kterému šel ale naproti René Adler a znemožnil mu tak přesněji zakončit. Minutu nato opět rychlá šance Dortmundu, Kringe zatáhl míč po levé straně, přihrál Zidanovi, ten prodloužil na Freie, který míč velmi trestuhodně napálil jen do ochozů.

V 29. minutě se dostal k centru Tinga a Manuel Friedrich byl moc a moc rád, že si nevstřelil při jeho odvracení vlastní gól. Jenže v minutě 36. se už skóre měnilo a to ve prospěch domácích. Michal Kadlec v tísni přihrával na navrátilce do sestavy Lukase Sinkiewicze, který ovšem místo odkopu volil zpracování a pak teprve odkop, čehož využil hbitý Owomoyela, který míč tečoval. Ten pak doputoval přímo před bránu, kde se do něj položil Alexander Frei a koníčkem poslal svůj tým do vedení - 1:0. Hráči Bayeru byli gólem zcela opaření a zmohli se jen v nastavení první půle na Barnettovu střelu těsně vedle pravé tyče.

Druhá půle se nesla v duchu tlaku Bayeru, který začal velmi zostra. Ve 48. minutě šel Helmes sám proti Weidenfellerovi, ale míč pod ním již prostřičt nedokázal. O minutu později Michal Kadlec zahrával standardní situaci, ale Stefan Kiessling trefil pouze břevno.

Bayer byl najednou pánem na hřišti, hráči Borussie nevěděli, kde jim hlavy stojí, avšak celý zápas nepolevili ze svého aktivního pressinku, kterým hru hráčům Bayeru znechucovali. Ti se zkoušeli prosadit hlavně pomocí rychlých narážeček ve středu hřiště a hrou po křídelech. V 57. minutě přišla ojedinělá šance domácích, kdy se k centru dostal Kevin-Prince Boateng, na nějž čekal na zadní tyči Nuri Sahin, avšak šikovným koníčkem Adlera nepřekonal.

V 63. minutě bylo již ovšem srovnáno. Barnetta se krásně prohnal po levém křídle kolem Owomoyely, přihrál míč pod sebe na hranici vápna, kde byl zcela osamocený Patrick Helmes, který už si s následnou situací bez problémů poradil - 1:1. A Bayer hrozil i nadále. Barnetta se dostal ke střele po odraženém míči, ale Weidenfellera v bráně zastoupil obětavý Owomoyela. Bayer už nepouštěl Dortmund z vlastní půle a více a více ho na ní svíral.

V 73. minutě po krásné narážečce před vápnem Borussie přihrál Kiessling pěknou kolmicí Barnettovi do vápna, ale ten velmi těsně branku přestřelil. V 80. minutě smůla Bayeru vrcholila. Po kulišácky rozehrané stadardní situaci Barnetta centroval prudce před bránu, kde v jasné gólové příležitosti kapitán Rolfes zcela minul prázdnou branku.

Postupem času se Bayer nedokázal více přiblížit k bráně domácích a tak už jen v nastavení Kaldec nacetroval před bránu, přetažený míč našel Helmese, avšak jeho nástřel do chumlu jen proletěl na druhou stranu ven. Utkání tak skončilo lehce nespravedlivě pouze remízou.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Musíme vyhrát, bude to těžký zápas, ale jak to tak čtu, tak Klopp dá do sestavy hodně nových jmen. To by mohlo hrát v náš prospěch.

Tip: 2 (Jak jinak .)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele