19. kolo
07.02.2009 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Hoffenheim zaváhal v Mönchengladbachu, remízu uhrál až v závěru

Vedoucí celek Hoffenheim od svých soků na hřišti poslední Borussie Mönchengladbach neodskočil. Remizoval totiž 1:1, když alespoň bod zachraňoval v poslední minutě utkání Wellington. Na první gól domácího Baumjohanna nahrával bývalý český reprezentant Tomáš Galásek.

Hosté začali aktivněji, Borussia byla pod tlakem. Ale nájezdům vedoucího týmu tabulky se nakonec bez větších problémů ubránila. Po čtvrthodině hry se však domácí museli strachovat dobré akce Salihovice. Ten totiž nepříjemně obral o míč beka Gohouriho, unikl po levé straně a dodal Teberovi, jehož následná střela letěla jen o centimetry vedle levé tyče.

Hoffenheim byl rychlejší a také přímočařejší. Když už se nedařila kombinace po zemi, zkoušel to vysokými centry na forvardy Sanoga a Ba. Takže Borussia musela čekat jen na chybu soupeře a spoléhat na brejky, protože do ofenzívy se často nedostala. Až po půlhodině hry si vytvořila první loženku.

Baumjohann prostrčil míč na Matmoura, který z levé strany vápna ze 13 metrů mířil přesně do vzdálenějšího horního rohu. Za to, že se náhle ve vzduchu objevil gólman Haas a skvělou střelu vyrazil, už prostě nemohl. Později jako kdyby si domácí na TSG 1899 více věřili a ataky soupeře už nebyly tak účinné. Čím dál více se hra vyrovnávala.

A náhle se Mönchengladbach ujal těsně před přestávkou vedení. U branky Baumjohanna, jenž využil menšího vysunutí gólmana Haase a z 25 zamířil přímo do sítě, asistoval Tomáš Galásek.

Samozřejmě že tohle by byl pro domácí skvělý výsledek. Takže mužstvo se soustředilo především na bránění a soupeři se horko těžko přes obranný val dostávalo. Někdy totiž čítal až sedm mužů. V 55. minutě fantasticky vychytal Salihovicův pokus gólman Bailly. Najednou se hra začínala otevírat, protože Hoffenheim se snažil o vyrovnání a otevřených vrátek mohl naopak využít právě soupeř.

Čas pro vedoucího nováčka Bundesligy opravdu nehrál, v 79. minutě měl smůlu, že ze 14 metrů Ba pálil jen do břevna. Hosté zvyšovali tlak, ale šance Luize Gustava a střídajícího Terrazzina zlikvidoval gólman Bailly. Až minutu před koncem zápasu se dočkal Hoffenheim zaslouženého vyrovnání. Salihovicův přímý kop zprava prodloužil hlavou Compper na Wellingtona, který míč z blízkosti napálil do sítě.

Autor: Patrik Sandev / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

prvy z posledym a jaki kurz na hoff

Reagovat
smazaný uživatel

Vsadil bych milion na vyhru Hoffenheimu.

Reagovat
smazaný uživatel

no dofam, zes nemel tan meloun

Reagovat
smazaný uživatel

, hm tak nic no. První z poslednim se nevyplácí, viz. AC Milan doma s Regginou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele