10. kolo
29.10.2008 20:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Bayern Mnichov 1:2

Bayern Mnichov se zase dostává zpátky na výsluní, po minulé výhře a prolomení série dokázal zvítězit i v dalším kole na hřišti zvedajícího se Frankfurtu, který se předtím díky dobré formě dostal ze sestupové zóny. Po prohře si ovšem udržel třinácté místo, Bayern naopak poskočil na pohárové pozice, je čtvrtý.

Po bezbrankovém prvním poločase se dostali domácí do vedení zásluhou vlastního gólu Demichelise, jenže pak udeřily dvě největší hvězdy hostujícího týmu Klose a Ribéry, proto si loňský mistr odváží velmi cenné tři body. Duel příliš akcemi nehýřil, hrálo se spíše defenzivněji a rozhodli individuální výkony hráčů. Dlouho se nic nedělo, v první vážnější akci Schweinsteiger, který dostal mistrovskou přihrávku od Ribéryho, nicméně německý reprezentant se snažil gólmana Nikolova přehodit, ten ale neuvěřitelným zákrokem vyšel z tohoto souboje vítězně.

Do dalších šancích se spíše se dostávali hosté, dělovka Borowskiho minula Nikolovou klec jen o metr, neúspěšný byl také pokus aktivního Holanďana van Bommela. Do konce poločasu už však Bayern nedokázal skórovat, a proto přišel v druhé půli nešťastný okamžik. Obrázek hry se sice nezměnil, svěřenci kouče Klinsmana na soupeře tlačili, po deseti minutách hry ale prohrávali.

Z úhlu zprava centroval Steinhöfer a Demichelis míč nešťastně tečoval k zadní tyči Rensingovy branky – 1:0. To ovšem bavorský tým nakoplo a konečně se mu začalo dařit i v koncovce. Za deset minut se totiž u základní čáry uvolnil nejaktivnější hráč na hřišti Ribéry, z pravé strany poslal míč na Schweinsteigera, který chytře prodloužil patičkou na Kloseho a ten ze šesti metrů rozvlnil pohodlně síť.

Duo Klose – Ribéry zařídilo také druhý gól, před Nikolovem se sám ocitl Klose, poslal ještě zpětně Ribérymu a francouzský kanonýr rozhodl přízemní střelou do levého rohu otevřené svatyně – 1:2. Frankfurt se snažil postupně vyrovnat, vymodlil si žluté karty pro Zé Roberta, Borowskiho a Riberyho, branku však vsítit nedokázal. Největší tutovku spálil stoper Russ, jenž ze tří metrů nedokázal překonat skvělého Rensinga. V příštím zápase bude hrát Bayern s Bielefeldem, Frankfurt jede na půdu Mönchengladbachu.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

FC BAYERN POTVRDÍ ROLI GIGANTA frankfurt---0:3---BAYERN FC BAYERN MUNCHEN

Reagovat
irik

Zaplať pánbůh...

Reagovat
smazaný uživatel

Teď už to bude jenom lepší!BAYERN!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele