2. kolo
23.08.2008 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Borussia Mönchengladbach 1:0

Začátek sezóny jak z říše snů zažívá Hoffenheim. TSG porazilo v domácí premiéře zaslouženě 1:0 dalšího nováčka, Mönchengladbach, a bez ztráty bodu vede ligu. Naopak Borussia je s nulovým ziskem poslední.

Utkání začalo velmi svižně, o čež se zasloužili obě strany. Za hosty se uvedl střelou z dálky Matmour, Özcan byl namístě. Na straně domácích to zkusil Salihovič, branku ovšem přestřelil. Hoffenheim poté převzal iniciativu, proti střele By se ještě zaskvěl parádním zákrokem Heimeroth, ve 31. minutě však byl i on krátký.

To Eduardo nahrál dopředu Ibiševičovi, který si po převzetí míče poradil s obráncem a střelou do vzdálenějšího rohu branky dal úvodní, a jak se později ukázalo, také jediný gól zápasu. Do poločasu se něco směrem dopředu snažila vymyslet Borussia, domácí obrana jejím ofenzivním akcím příliš prostoru nenechala.

Obraz hry se ve druhé půli příliš nezměnil, obě obranné čtveřice měly navrch. Za domácí zahrozila dvojice Salihovič, Ibiševič, na druhé straně zase Özcana ohrozil Friend. Půlhodiny před koncem mohl zvýšit aktivní Ba, sám před Heimerothem ale zaváhal a poslal míč přímo do náručí hostujícího brankáře.

Utkání přibralo na zajímavosti s blížicím se koncem. Krátce po šanci By centroval Salihovič a hlavičkoval Nilsson, jeho pokus však skončil na břevně. Dvakrát se pak musel vytáhnout Heimeroth proti střelám aktivního By, na druhé straně slabě hlavičkoval Matmour. Poslední příležitost měl znovu Ba, když však ani on neuspěl, skončilo utkání jednobrakovým vítězstvím domácích.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

nováček vyhraje, premiéra na hřišti choťebuze jim vyšla na jedničku!

Reagovat
smazaný uživatel

oba jsou to nováčci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cerwi

TSG Hoffenheim černý kůn souteže

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele