17. kolo
13.12.2008 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Werder Brémy - VfL Wolfsburg 2:1

Především díky velké morálce otočily Brémy domácí utkání s Wolfsburgem a porazily ho 2:1. Hosté brzy vedli zásluhou Gentnera, za Werder ale do přestávky vyrovnal Mertesacker a ve druhém poločase rozhodl o třech bodech pro domácí, kteří se tak na svého soupeře bodově dotáhli, vlastní brankou Josué.

Hned první vážnější útočná akce utkání skončila gólem. Ve 3. minutě se Misimovićův roh po zaváhání Mertesackera dostal přes klubko hráčů až ke Gentnerovi, který levačkou napřáhl a trefil přesně k levé tyči - 0:1. Domácí se poté pustili do ofenzivy a v 15. minutě mohli vyrovnat, když Hunt hledal Rosenberga, před švédským útočníkem ale na poslední chvíli odvrátil Barzagli.

Vyrovnat se tak domácí podařilo až ve 27. minutě, ještě předtím ale museli přežít hlavičku Džeka, při níž se zaskvěl Wiese. Poté již přišel onen vyrovnávací gól a roli při něm sehráli stejní aktéři, jako při brance Wolfsburgu. Po faulu Gentnera se totiž kopal přímý kop, který Özil posadil na hlavu Mertesackera a ten míč koníkem o zem uklidil do horního rohu branky - 1:1.

Do druhé půle vstoupil lépe Werder, ve 48. minutě nahrál Rosenberg Huntovi, který utekl Schäferovi s Costou a z úhlu vypálil, leč jeho střelu lapil Benaglio. Domácí byli i nadále o něco aktivnější a v 63. minutě se po zásluze dostali do vedení. Rosenberg našel rozběhnutého Özila, ten chtěl míč předložit zpětnou přihrávkou Huntovi, namísto toho si ale balon srazil do vlastní sítě Josué - 2:1.

V závěrečné fázi utkání se do honby za vyrovnáním pustili Vlci, nejprve Džeko těsně minul Misimovićovu přihrávku, následně se po rohu dostal ke hlavičce Madlung, ale mířil vedle. Šance však měl i Werder, v jasné pozici ale nepřesně mířil Jensen a pojistku se nepodařilo přidat ani pár minut poté Rosenbergovi. VfL tak mělo v závěru dvě vynikající příležitosti, jenže Džekovi i Dejagahovi byla branka malá a tak Brémy již vedení udrželi až do konce.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele