5. kolo
13.09.2009 17:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

1. FC Köln - Schalke 04 1:2

Ve velmi nepříjemné situaci se nachází Köln, který dnes prohrál na domácím hřišti 1:2 se Schalke a zůstává tak poslední. Hostům se podařilo na začátku obou poločasů rychle skórovat, domácím tým se zmohl na vyrovnání jen v prvním případě a pozice kouče Solda je tak značně na vážkách.

Padesát tisíc diváků na stadionu se ani nenadálo a hosté již vedli. Ve druhé minutě prolétl Keniův rohový kop až k Asamoahovi, jenž ho vrátil před branku a tam se hlavičkou prosadil Farfán - 0:1. Schalke se ale z vedení mohlo těšit jen další čtyři minuty. Pak vyslal dlouhým pasem Maniche Ehreta, který prostrčil míč rozběhnutému Podolskému a jeho důrazná levačka uklidila míč za Neuerova záda - 1:1.

Oba soupeři po raketovém startu trochu zmírnili tempo, dobře se neutralizovali ve středu hřiště a šancí tak bylo velice poskromnu. Další zajímavý okamžik tak přišel až po dvaceti minutách, kdy měl po Ehretově rohovém kopu potíže Neuer, nakonec ale míč před Novakovićem vyboxoval.

Jelikož se hostující tým hodně stáhl do defenzivy, mohlo 1. FC postupem času lépe uplatňovat své útočné choutky. Po půlhodině hry si na Chihiho roh naskočil Geromel, svou prudkou hlavičkou ale zacítil těsně nad břevno. Aktivní Chihi byl i u další domácí šance, kdy nikdo nezasáhl jeho centr a ten tak málem zaplul za zadní tyč.

Kozly mohla nezužitkovaná převaha začít pořádně mrzet po změně stran, Königsblauen se tentokrát trefili dokonce rychleji než v první půli. Na pravém okraji hřiště rozjeli rychlý protiútok Moritz a Farfán, druhý jmenovaný pak nahrál na volnou levou stranu Kobiashvilimu a ten si v zakončení počínal zkušeně - 1:2.

Ještě více paralel s úvodem prvního poločasu chtěl vzápětí dodat Podolski, jenže tentokrát jeho pokus zblízka zastavil na brankové čáře Bordon. V 55. minutě vletěl Farfán zleva do pokutového území a po Petitově skluzu se poroučel k zemi. Sudí Drees vyřešil situaci alibisticky - penaltu neodpískal, hostujícímu hráči ale žlutou kartu za simulování také nedal.

Když se utkání přelilo do své poslední půlhodiny, vyzkoušel svou proslulou střelu z dálky Maniche, příliš problémů s ní ale Neuer neměl. V 70. minutě předvedl velké zaváhání Zambrano, kterého tak přesprintoval Podolski a z úhlu se dral před Neuera, nakonec ale v obtížné situaci přestřelil. "Poldi", miláček domácího publika, vedl i další domácí akci, která vypadala hodně nadějně, doslova za pět minut dvanáct jí ale překazil skluzující Kobiashvili.

V posledních deseti minutách se už hrálo podle očekávání jen na polovině hostí, z domácího tlaku vzešla šance Novakoviće, který si ale s poskakujícím balonem neporadil dobře. Slovinský útočník pak měl v nastavení doslova vyrovnání na kopačce, když se k němu na zadní tyč dostal míč, Neuer ale předvedl bleskurychlou reakci a ránu směřující pod břevno vyrazil. Zachránil tím tak pro hosty třetí výhru ve sezóně, která je posunula na třetí pozici.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele