30. kolo
10.04.2010 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund 1:0

Dortmund zle zaváhal v bojích o Ligu mistrů a po jednogólové prohře v Mainzu může jen doufat ve večerní zaváhání Leverkusenu. Prohra je o to překvapivější, že zatímco BVB se v poslední době výsledkově daří a zásluhou pěti vítězství z předešlých 7 kol se dotáhlo na jednobodový kontakt ke třetí příčce, o nic hrající Mainz prohrál třikrát v řadě. Utkání rozhodl svým prvním bundesligovým gólem Adam Szalai.

Hosté se rychle po výkopu ujali taktovky a byli aktivnějším mužstvem. Jejich převaha se projevovala hlavně bojovností a běhavostí, ve finální fázi ale chyběla potřebná preciznost v práci s míčem a snaha hostů tak neměla potřebný účinek. Až ve 23. minutě Müllera provětral Barrios. Z následného rohu pak vyplynula skorogólová hlavička Owomoyely, kterou z brankové čáry vykopl Soto. Jen o pár okamžiků později se Müller znovu zaskvěl, když zvládl Barriosovu střelu z pouhých čtyř metrů.

Mainz na druhé straně neukázal dlouho nic a pouze hostům sekundoval. Ve 30. minutě se pak proti žlutočerné obraně rozeběhl Szalai, proti sobě čtyři obránce, vedl balon kolem Hummelse a z patnácti metrů zavěsil do dolního růžku - 1:0. Hosté koukali, jakoby je opařili a druhou horkou dávku jim na hlavy mohl o tři minuty později nalít Bancé, s jeho střelou si ale Weidenfeller poradil. Do poločasu už pak uspokojení domácí prakticky neútočili a poněkud paralizovaných hostů se nemuseli bát.

Přestávka na herním projevu obou mužstev změnila pramálo, až do 60. minuty nikdo nic nepředvedl. Po čtvrthodině druhé půle se už ale třásla branková konstrukce, to když ke střele natáhl domácí Schürrle z osmnácti metrů. Hosté se začali vzpamatovávat až s blížícím se koncem utkání, v 82. minutě ale ideální moment prováhal Valdéz a čtyři minuty před koncem hlavičkoval stejně neúspěšně Owomoyela. Mainz tak zvítězil nad Borussií Dortmund 1:0.

Autor: Jiří Krejčí / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele