4. kolo
29.08.2009 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Leverkusen nadále vládne

Leverkusen je stále neporažený a na vrcholu. Díky brance Stefana Kiesslinga se porýnský klub udržel v čele nejvyšší německé soutěže, naopak Bochum si trochu pokazila slušný vstup do soutěže.

Utkání začali mnohem aktivněji domácí, jen Barnetta měl v prvních sedmi minutách hned tři šance. Tu první ze samotného úvodu utkání, kdy hlavou minul branku, ve třetí minutě na poslední chvíli přispěchal Heerwagen a v sedmé minutě se ukopl ve slibné příležitostí. Heynckesova družina vyvíjela obrovský tlak a Bochum tak mohla hrozit jen z bleskových protiútoků. Dobře fungovala také spolupráce Renata Augusta s Erenem Derdiyokem, nicméně jak ve 14., tak i v 18. minutě se musela basilejská posila chytat za hlavu.

Ve 26. minutě se poprvé v gólové příležitosti ukázal Kiessling, ale po spolupráci s Barnettou jej opět zastínil Heerwagen, jeden z nejlepších hráčů na trávníku. Bochum pak zcela otočila průběh utkání. Běžela 32. minuta a Epallého ránu z 18 metrů do branky uklidil Diego Klimowicz. Pro Bayer to byla těžká rána do slabin, nicméně pět minut před přestávkou rozehrál Kadlec volný kop hluboko do šestnáctky, Friedrich přeskočil Mavraje a vyrovnal.

Po změně stran se Bochum zatáhla ještě více na vlastní polovinu a hra byla pouze na domcích. Ti opět ukázali, že mají problémy s brejky soupeřů, jeden z nich musel v 59. minutě řešit Adler, a před takřka zaplněnou BayArenou si poradil bravurně.

Werkself se v tomto utkání neprosazovali snad ani jinak než po volných kopech. Na tuto herní situaci opět došlo v 68. minutě, tentokrát se exekutorem stal Kroos a šťastným střelcem Kiessling, jenž byl ve správný čas na správném místě a ze šesti metrů vstřelil svůj šestý gól v sezoně.

Bochum musela, pokud chtěla alespoň bod, rychle otevřít hru a vstřelit branku. To se jí však do konce utkání nepovedlo a Bayer si tak pojistil první místo v tabulce.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 - Hypia

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 pro Bayer Leverkusen Kiessling 2

Reagovat
jv

Leverkusen

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele