10. kolo
24.10.2009 15:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - Eintracht Frankfurt 2:1

Bayern doma za užití veškerého úsilí vydřel vítězství nad Frankfurtem. První půle se, i přes obrovský tlak a z něj vyústivší šance domácích, obešla bez branek. V 60. minutě Frankfurt z první střely na branku poslal do vedení Meier, o deset minut později ale srovnal čerstvě vystřídavší Robben a dvě minuty před koncem utkání Bayernu tři body vystřelil stoper Van Buyten.

Na domácích byla od začátku vidět vůle protrhnout mizérii posledních dnů a zadupat Eintracht do země. Hesenci se však nedali, vstříc bavorské ofenzivě vystavěli silný obranný val, který Mnichovanům způsoboval mnoho těžkostí. Přesto však byli domácí blízko vedení hned na začátku, v šesté minutě posunul Toni výborný Lahmův pas na Kloseho, jenže nerozehřátý kanonýr branku z ideální pozice netrefil a pálil těsně mimo.

Následující desetiminutovku vyplnili akce pouze plané, ve 20. minutě už byl ale ve velké šanci Toni, z dobré pozice po Müllerově centru ale hlavičkoval špatně. Další obrovská šance přišla o 3 minuty později, Müller vysunul Toniho, jež se octl tváří v tvář Nikolovovi. Italský dlouhán však dokázal nastřelit pouze padajícího gólmana a o mnoho lépe se nevedlo ani dorážejícímu Thomasi Müllerovi. Hned o další dvě minuty později byl v další šanci Klose, ani tentokrát se však domácímu kanonýrovi nezadařilo.

Frankfurt, stále hluboko zatažený, hrál svou hru a domácí stále hledali cestu, jak poctivou hostující defenzivu pokořit. Do pořádné šance se tak domácí dostali až na konci poločasu a hned se otřásla brána - Toni tvrdě trefil odražený míč z kraje vápna a nastřelil tyč. O minutu později hrozil italský útočník znovu, a znovu marně. Nic naplat, obrana Frankfurtu zůstala nepokořena až do konce první půle a domácí si tak s sebou do kabin odnesli mohutný pískot.

O to zajímavé na začátku druhého poločasu se staral především Schweinsteiger - ani ve 47., ani v 53. minutě však Nikolova neprostřelil. Zoufalost domácích pokračovala a Van Gaal tak musel bezpodmínečně jednat - v 60. minutě poslal na hřiště čerstvě doléčeného Arjena Robbena. Ten musel hned po několika sekunách s hrůzou sledovat, co se děje v domácí obraně - Ochs odcentroval přes Lahma, v pokutovém území se zjevil Meier a posunul míč za Butta - lekce z produktivity, první střela, první gól.

Gól hosty nabudil a rázem měla práci i defenziva domácích, v 65. minutě hrozil Ochs, o dvě minuty později se v nebezpečně vzhlížející pozici ocitl Meier, akci ale zastavil ofsajd. To hosty muselo mrzet dvonásob - uplynuly tři minuty a bylo vyrovnáno - Müller odcentroval, Goméz odstavil Nikolova a Robben uklidil míč do prázdné branky - 1:1.

Domácí na vstřelený gól navázali - šanci měl Goméz, po něm i Toni. Na druhé straně zasahoval proti Ochsovi Butt. Bayern ale už začínal působit ne zcela čerstvým dojmem, v 86. přišlo další střídání, Toniho nahradil Demichelis - Van Buyten se tak s klidným srdcem mohl věnovat útočení a to se stalo Frankfurtu osudným. Belgický stoper si naskočil na Müllerův centr a s jistotou ho hlavičkoval do branky. Dvě minuty před koncem tak vystřelil Bayernu důležité vedení, které už Mnichované neztratili a porazili Eintracht upracovaně 2:1.

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

DER BAYERN!!! tip: 4:0 FCB

Reagovat
smazaný uživatel

Forma neforma,Frankfurt se musí porážet. Navíc hrajem doma,takže věřím,že síť protrhneme 3x a zvítězíme 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern!!!!Věřím ve vítězství 3:0.A do zimy musíme už být 1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele