13. kolo
21.11.2009 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - 1. FSV Mainz 05 0:0

Jürgen Klopp ve svém prvním zápase proti bývalému klubu uhrál bod, bojovné střetnutí branku nenabídlo. Dortmund měl o trochu navrch, Mainz ale předvedl dobrý výkon v defenzivě, a tak se konečná remíza dá považovat za zaslouženou.

Oba týmy vstoupily do utkání aktivně, jenže žádné šance na Vestfálském stadionu dlouho k vidění nebyly. První pozdvižení tak přišlo v 19. minutě, kdy po Hellerově malé domů vzal míč do ruky Müller, sudí Weiner ale nepřímý kop nenařídil. Müller pak musel o několik minut později zasahovat proti přímému kopu Sahina, na druhé straně pálil po individuální akci Bancé nad branku.

Tempo utkání rapidně stouplo koncem prvního poločasu a přišly i větší příležitosti. Po hrubce hostujícího Noveského měl volné pole působnosti Blaszczykowski, který se ale rozhodl ještě přihrávat a šanci si tak zmařil. Ten samý hráč ve 40. minutě nabil Hummelsovi, jeho pokus ale pěkně zneškodnil Müller. Hummels měl ještě do půle jednu příležitost, tu mu ovšem zkazilo rameno Noveského.

I po změně stran hrálo prim BVB a do třetice všeho dobrého i zlého byl v šanci Hummels, tentokrát hlavičkoval po Sahinově rohu nad branku. Kolega Subotić se při standardkách taktéž zapojil do ohrožování hostující branky, jeho hlavičkový pokus zneškodnil na čáře Soto. I na druhé straně mohlo udeřit, spolupráce Bancého se střídajícím Schürrlem vedla ke dvěma šancím druze jmenovaného, kterému ale ke skórování trocha štěstí chyběla.

Poté se ujal slova i sám Bancé, jenže na Weidenfellera si nepřišel. Na druhé straně musel Müller řešit několik střel z dálky a poté i obrovsou šanci Barriose, který se před ním ocitl zcela sám po přihrávce Zidana. Barrios měl ještě jednu příležitost pět minut před koncem, ale noha jednoho z bránících hráčů mu radost zkazila a remízový stav se tak nezměnil.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele