27. kolo
20.03.2010 18:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen 3:0

Leverkusen po velmi slušném prvním poločase nezvládl druhou část utkání v Signal Iduna Parku a do Porýní jede s prázdnou. Tým Juppa Heycnkese doplatil hlavně na individuální chyby a střeleckou fazonu Lucase Barriose.

Vyrovnanou partii bez střeleckých pokusů ukončila desátá minuta. Castro se za pokutovým území odhodlal ke střele, ta však trefila pouze Kiesslinga. Nejlepší střelec ligy ale v úsilí svého spoluhráče pokračoval, za menšího přispění Subotiće se dokonce dostal tváří v tvář Weidenfellerovi, ale domácí brankář dokázal zasáhnout. Leverkusen ve své aktivitě, která tu domácí převyšovala, pokračoval. Po levé straně ve dvacáté minutě najednou opět utekl neúnavný Castro, předložil nadýchaný centr Derdiyokovi, ale jeho skvělé zakončení hlavou ještě lépe vytěsnil na roh Weidenfeller.

Ospalost. Přesně toto slovo vystihovalo takřka celý první poločas. Po delší odmlce se k výraznější příležitosti dostal až po pětatřiceti minutách hry Kiessling, jeho vysunutí od agilního Castra ale těsně před nohou porýnského kanonýra, jenž přednedávnem prodloužil smlouvu, vyboxoval Weidenfeller. Ve snaze svého spoluhráče o čtyři minuty později pokračoval Barnetta, nicméně švýcarský křídelník branku ve velké tísni přestřelil.

Jednu z nejpohlednějších kombinací si hosté nechali na 42. minutu. Renato Augusto hledal v pokutovém území nejbližšího spoluhráče, Kiessling ale duchapřítomně míč přepustil z druhé vlny nabíhajícími Derdiyokovi, ten ale trefil pouze levou tyč Weindefellerovy branky. Když sudí Florian Meyer v závěru nenastavil ani jedinou minutu, oba týmy šly do kabin za bezbrankového stavu.

Dortmund si svou největší možnost ke skórování nechal na začátek druhé půle. Barrios prodloužil Owomoyelův nákop z poloviny hřiště za obranu, kam naběhl Grosskreutz, postupoval sám na Adlera, ale ten míč dokázal vyrazit na roh, z něhož pramenila první branka utkání. Owomoyela pozměnil dráhu míče, Friedrich neubránil v malém vápně Barriose, který pohodlně vstřelil svou čtrnáctou branku v sezoně.

O deset minut později to byl opět Barrios, kdo mohl skórovat po chybě soupeře. Barnetta bezhlavě nahrál nepřesně dozadu, argentinskoparaguayský útočník toho využil a pokusil se přehodit Adlera, jenž s velkými obtížemi míč dostal nad břevno. Na druhý zásah ale dortmundský kanonýr nemusel dlouho čekat, po hodině hry totiž mizerně rozehrál pro změnu Renato Augusto, Zidan prostrčil míč mezi Manuelem Friedrichem a Hyypiäou na Barriose, pro nějž už tentokrát nebyl problém překonat vyběhnutivšího Adlera.

Reprezentant Německa se musel mít ale na pozoru stále - po pěti minutách od vstřelené branky jej totiž řádně prověřil Hajnal, Adler se ale proti jeho pokusu zpoza šestnáctky doslova a do písmene vytáhl. Leverkusen se následně pokoušel o velký nátlak, který sice přišel, ale bez střeleckého zakončení. Nejprve se proti Derdiyokovi na brankové čáře vyznamenal Owomoyela, v 83. minutě pak přízemní pokus Toniho Kroose skryl do náruče skvěle chytající Weidenfeller.

Definitivu přinesla 87. minuta. Manuel Friedrich zpracoval míč pro Rangelova, ten lehce oběhl Hyypiäu a zakončil podél vyběhnutého Adlera. Werkself tak už dva zápasy venku nevyhrála, naopak Dortmund je opět o krok blíž evropským pohárům.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele