27. kolo
20.03.2010 15:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Bayern Mnichov 2:1

Bayern potvrdil katastrofální formu, při špatném výkonu sice zásluhou Kloseho branky ve Frankfurtu dlouho vedl, v závěru však na domácí stranu zasloužené vítězství strhli dva střídající hráči - nejprve odrazem Tsoumou, o minutu později tvrdou ranaou Fenin. Při obou domácích gólech chyboval 17letý Alaba, nejprve nepochopitelným centrem do vlastního vápna zařídil vyrovnání a posléze neubránil Fenina, který se jednoduchou kličkou dostal do střelecké pozice.

Bayern Mnichov devatenáct zápasů v Bundeslize neprohrál, o to více je porážka šokující, že přišla tři minuty před koncem dobře rozehrané partie ve Frankfurtu. Domácí sice od začátku více bojovali, Bayern si však vytvářel šance - hned v první minutě se na Nikolova hnal Robben. Pět minut na to už se balon třepetal v síti - Van Bommel centroval ze středu hřiště, ofsajdově stojící Müller se do hry nezapojil a na zadní tyči si Klose prvním dotykem míč zpracoval a druhým vedle Nikolova zavěsil - 0:1.

Hosté se se vstřelenou brankou vzdali iniciativy a té se ochotně chopili domácí. V 15. minutě hrozil Altintop a stejného hráče v nebezpečné pozici minutu na to připravil o míč Lahm. Domácí agresivně tlačili na hostující kombinaci a ta podléhala. Ve 20. minutě hlavičkoval Meier a o minutu později mnichovský gólman skvěle zakročil proti Köhlerovi. Bayern se začal pomalu vzpamatovávat a hra se vyrovnala. Přesto si hosté proti statečně bojujícímu Eintrachtu tlak ani šance vytvářet nedokázali a šance z počátku zápasu na konci první půle doplnily pouze dalekonosné střely Schweinsteigera a Schweglera na druhé straně. Bayernu tak šťastné vedení zůstalo.

Těžkých chvil Bayernu přibylo i ve druhé půli a dlouho se na ně nečekalo. Ve 49. minutě předvedli domácí agilní křídelní akci a Jungův centr do branky parádním zákrokem vytáhl Butt. Následný roh přinesl jen planné nebezpečí v podobě nedokonale předvedených nůžek. V 54. minutě pálil ve vápně odražený balon těsně vedle Schwegler, minutu poté další domácí šanci zlikvidoval Butt.

Domácí dále hrozili i ze standardních situací, v 59. minutě střílel z volného přímého kopu Caio. Následně se po dlouhé odmlce ozval i Bayern, v 64. minutě střílel Robben a šest minut po něm i Tymoschuk. Domácí kouč Skibbe na vývoj zápasu reagoval trojím střídáním v krátkém časovém rozmezí - nejprve se na hřitě podíval Fenin a po něm i Korkmaz a Tsoumou. Dva z domácích žolíků se zasloužili o otočení skóre, největší podíl na hostující ztrátě vedení ale měl David Alaba.

Nejprve jako dobíhající hráč vypíchl soupeři v klidné situaci přímo před nohy Tsoumy. Butt sice balon doskočil, jinam než do mladého domácího útočníka už ho však zahrát nedokázal. O minutu později Altintopův centr našel opuštěného Fenina, kterého ještě doběhl Alaba, ale český útočník se jednoduchou kličkou uvolnil a nechytatelnou ranou ke vzdálenější tyči vystřelil Eintrachtu výhru nad Bayernem 2:1.

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3. body a získat titul!!! Nic jinýho se v BAYERNU nepřipouští DER BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

to není možný FC BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

Martin Fenin Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

...nevím, co vůbec děláš na této diskusi ty šašku...provokace? Gratuluju...podařilo se ti to...a teď se pakuj pryč

Reagovat
smazaný uživatel

Tyhle nechci říct debilní komentáře...nechtěl jsem to řikat ale tvůj příspěvěk je opravdu ubohý

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

takze je manchester doma prevaalcue ne-li na jejich hristi

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli si ten zápas viděl tak by si tohle říci nemohl...Bayern hrál dobrej zápas , ale rozhodla induviduální chyba mladého Alaby, po které později dostali ještě jeden gól...nezazlývám mu to je ještě mladý a má se co učit takže určitě v něm vidim velkou budoucnost pro Bayern

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele